danelik misir soguk alir mi?

IMG_0702.JPG

Arkadaşlar gövdeler sağlam çıktı sürmeye başladı içime bir umut doğdu bakalım
Herkesten Allah razı olsun
Hava hala soğuk esiyo ısınma olsa hızlanır

İnşAllah düzelir emeğin boşa gitmez
Amin kardeşim benim
Hadi inşallah düzelirler, Cemal 'in karpuzlardan sonra sıra senin mısırlarda.
İnşallah abi kira tohum ilaç vs vs derken 600 tl oldu masraf şimdiden adrenalin yaşamak isteyen çiftçilik yapsın [emoji15]
Hadi inşallah hayırlısı kardeşim düzelir büyük ihtimalle
İnşallah Sinan abim mal sahibine çeksin savaşsın

Kamuran bayağı etkilenmiş mısır gelişimi durmuş mısır düzelsede çotur kalabilir sen yinede bilen arkadaşlara danış, tekrar ekim iyi bir seçenek gibi duruyor verim kaybını düşünecek olursak .

Abi bozup tane eksen sonbahar erken donuna yakalanırım ben bu seneden korktum ağustosun yarısından sona kış derlerdi dedeler [emoji23] kafada deli sorular baktırdım tohumcu arkadaşlara kendin bilirsin dediler verim kaybı illa olurda bahtımıza artık

Abi bozup tane eksen sonbahar erken donuna yakalanırım ben bu seneden korktum ağustosun yarısından sona kış derlerdi dedeler [emoji23] kafada deli sorular baktırdım tohumcu arkadaşlara kendin bilirsin dediler verim kaybı illa olurda bahtımıza artık
Geeçen gün sencerbeyin mısır konusunu dinledim, mısır 4-8 yaprakarası tüm oluşumu belirleniyor diyor , dekara ne kadara 100 lira ekim maliyetin olur fakat verim kaybın ne kadar olur onuda sen hesapla ona göre karar ver sana boz diyemem kendi malım olsa bozardım, iyi akşamlar zor bi durum ama danemısır için çokda geç kalınmadı

Geeçen gün sencerbeyin mısır konusunu dinledim, mısır 4-8 yaprakarası tüm oluşumu belirleniyor diyor , dekara ne kadara 100 lira ekim maliyetin olur fakat verim kaybın ne kadar olur onuda sen hesapla ona göre karar ver sana boz diyemem kendi malım olsa bozardım, iyi akşamlar zor bi durum ama danemısır için çokda geç kalınmadı

Erkenci çeşit eksem verim düşecek geççi eksem kara kışa kalcak karı var domuzu var
Alternatif çiçek ekmek
Bozmam abi kaderde ne varsa o gelsin başa belki yapar gözüm kalmasın
Gövde sağlam verim kaybı az olur

Merhaba, Danelik Mısır’da verim şartlarının %60 ını ilk çıkış ve düzenli bitim belirliyor. Zira mısır erken evrede çok duyarlı ve hassas bir bitki ben geçen yıl %65 bitimi beğenmeyerek 1 Mayıs’ta bozup tekrar ektim da/1700kg verim aldım. Lakin 23 Mayıs’ta ki donun mahsülü yakabileceğini kimse hesap edemez. Çok üzücü ve zor bir durum. Tamamiyle nasipten çıkmış bir olay. Bayramdan bu yana bu zarara uğrayan arkadaşlara üzülüyorum. Allah arkadaşlarımıza sabır ve kat,kat telafi edici kazançlar versin.