traktörü çiftçiye veren,
çiftçiyi bedavaya çalıştırmasın...
dikkatli olmak gerek
çiftçiyi bedavaya çalıştırmasın...
dikkatli olmak gerek
30 LİRAYA İNDİRSİNLER, DAHA ÇOK KAZANIRLAR...Ankara da yağlı kesim 40 liraya düşmüş.
Yazık çok yazık,6 ay sonra et krizi başlar kimse mal beslemiyor30 LİRAYA İNDİRSİNLER, DAHA ÇOK KAZANIRLAR...
SON DURUMU BEN BİLMİYORUM, BİLEN VARSA, YAZARSA BİLGİ SHİBİ OLURUZ...Yazık çok yazık,6 ay sonra et krizi başlar kimse mal beslemiyor
Bir tarım ürünü fiyatı aşırı yükseldi diye depolar denetlenebiliyor.Hocam, 80 TL karkas olursa , kemik orani hesabiyla , kemiksiz et kaca gelir? Buradan degerli dedigimiz file, kontrfile ve but ciksak kalan ortalama kaca gelir kasapta kaca satilir? Soylemek istedigim, millet et alamaz durumda gelirse, uretilen hayvanj kim alir. Orta nokta bulunmali ki bunu pazar kendisi yapar, fiyat kendisi artarak bir yerde durur.
bize bu eti getirseler, 90 liradan satarlar...Almanyada bi kilo sığır kıyması zincir marketlerde satış fiyatı 4,49 euro
1 euro 10 Lira 14 kuruş
10,14 X 4,49=45,53 TL 1 kilo sığır kıyması satış fiyatı olmuş oluyor
demekki bizim üretici et üretmesin, Almanyadan ithal edersek bizim fakir halk daha ucuza et ve ürünlerini yiyebilecek...
buradaki zincir marketler Almanyadan et tedarik ederse ucuza satabilirler...
kaldırın hayvancılığı gitsin...devlet kaldıramaz kazanamayan üretici yapmazsa bu hayvancılık kalkar biter gider işte...
dışardan getirilsin zincir marketlerde satılsın, bu çile kökten bitsin...
çiftçide para olsa çiftçi daha çok üretir...Bir tarım ürünü fiyatı aşırı yükseldi diye depolar denetlenebiliyor.
Çiftçi olarak bizde diyoruz ki ;
Madem böyle şeylere çare aranıyor.
Para , ekonomide alınıp satılan bir mal gibidir.
Para depolarını denetlemeye ihtiyaç yok mu.
Dış ülkenin üretim kapasitesi 3 kat artıp parasının 3 kat değerli hale gelebilmesi gerekir.
Fakat görünürde böyle bir durum söz konusu değildir.
Piyasada dönmesi gereken likidite faizle saklanmış oluyor.
Haberlerde, yüksek kur kumarının borcunu vatandaş ödeyecek, denmişti.
Tarımsal girdi fiyatları ve tarlaya gömülmesi gereken maliyetler ortada.
Sadice bakış açımızı gösteriyoruz.
70 hp bahçe traktörüne 450 000 TL denebilen bir ülkede yaşıyoruz.
Bu traktörü yarın gidip almanızı tavsiye ederim.
Son 6 ayda Gübre %100 işçilik %50 yedek parça ve ekipman giderleri %100 artarsa 1 TL'ye patatesmi olur Ufuk ...Uzun lafın kısası ortam sarpa sardı hele biz küçükler için iş daha da boklaştı benden demesi emrenin dediği gibi patates bir anda 2 liranın üstüne sıçramış burada 30 kg patatesi müşteriye 90 liraya nasıl vereceğiz belki de 100 TL olacak bir yerlerde var bişey yok mu hiç ekonomi okuyan
Halkın alım gücü nolacak abiSon 6 ayda Gübre %100 işçilik %50 yedek parça ve ekipman giderleri %100 artarsa 1 TL'ye patatesmi olur Ufuk ...
Meele ciftci zarar etsin degil, kimse bunu istemez. Girdiler pahalaninca mal da pahalaniyor. Hep soyledigimi soylemissin , millet bu fiyatlardan alamaz. Ciftcinin maliyet sorunu cozulmezse oyle zaman gelirki kimse mal alamaz, cok temel gidayi alir gider, uretici ozaman ne yapacak? Cozum isi temelden halletmek, girdilerin fiyatini kontrol edebilmek. Patates eken bile 2.50 fiyata sasirmistir, nasil satacagim demistir bile.Halkın alım gücü nolacak abi
Bunu sen ben değil . Yönetenler düşünecek tarımsal girdileri dusurecekler radyo programlarında defalarca gündeme getirdim ... Kuraklık ve girdi maliyetlerinin kontrolsüz yükselmesi nedeni ile halk ucuz sebze alamayacak diye duyan olmadı veya çıktı densizin biri konuştu işte boş verin dedi dinleyiciler de dahil olmak üzere alay ettiler ben konuştuktan sonra . İleriyi görebilmek önemli... TMO da 5 litre ayçiçek yağı 58 TL 2 adetten fazla alamazsın satışta bulabilirsen tabi...Halkın alım gücü nolacak abi
Orta fiyat bulunsun ama hep üretici çiftçi'nin sırtından olmasın bunlar. Birazda çiftçinin tedarikçileri tarafından ve devlet tarafından olsun bu fedakarlıklar. Çiftçi fedakarlık yapa yapa bitti.Hocam, 80 TL karkas olursa , kemik orani hesabiyla , kemiksiz et kaca gelir? Buradan degerli dedigimiz file, kontrfile ve but ciksak kalan ortalama kaca gelir kasapta kaca satilir? Soylemek istedigim, millet et alamaz durumda gelirse, uretilen hayvanj kim alir. Orta nokta bulunmali ki bunu pazar kendisi yapar, fiyat kendisi artarak bir yerde durur.