Damızlık Gebe Düve alınacaktır

Ynt: Damızlık Gebe Düve alınacaktır

By_eSeS link=topic=82516.msg981545#msg981545 date=1426284502' Alıntı:
üç beş kişi bir araya gelip tedarik edilebilir..
arkadaşlar 3 çiftlik toplandılar herkes haline göre hayvan alıyor şu an sanırım 130 rakamındalar 200 e tamamlamaya çalışıorlar.gidecekleri çiftlik konaklama yeme içmeyi karşılıyor .. bunlar sadece uçak parası bide günlük harçlık alıp gidecekler bi veterinerle .. 3 gün içinde hayvanları seçmeyi planlıyorlar .. bakalım hanımı ikna edersem bende kaçıcam yanlarında :)

Geçen sene bizim yan köyden biri Avusturya dan 20 kadar gebe simental duve getirdi adam hayvanlarından memnundu galiba hepside sorunsuz buzağılamış .

baybars51 link=topic=82516.msg981541#msg981541 date=1426284412' Alıntı:
10 bin liraya hayvan alıp para kazanılmaz..% meselesi de damızlıkta yok. Kural olarak simentalde en az 50 baş holsteinde ise 100 baş kuralı var. ithalat izni alabilmeniz için.
50 baş kişimi?

Ali SARAÇ link=topic=82516.msg981550#msg981550 date=1426284612' Alıntı:
arkadaşlar 3 çiftlik toplandılar herkes haline göre hayvan alıyor şu an sanırım 130 rakamındalar 200 e tamamlamaya çalışıorlar.gidecekleri çiftlik konaklama yeme içmeyi karşılıyor .. bunlar sadece uçak parası bide günlük harçlık alıp gidecekler bi veterinerle .. 3 gün içinde hayvanları seçmeyi planlıyorlar .. bakalım hanımı ikna edersem bende kaçıcam yanlarında :)
tamam benim birazdaha zamana ihtiyacımvar. senden bilgi alirim kac adet kac kısı nasıl nerden falaln;)

İyide yönetmelik genelgeler vs öyle söylemiyor. O prosedürleri nasıl aşıyorlar? Karantina vb. durumları. ?

By_eSeS link=topic=82516.msg981555#msg981555 date=1426284862' Alıntı:
tamam benim birazdaha zamana ihtiyacımvar. senden bilgi alirim kac adet kac kısı nasıl nerden falaln;)
sen almaya niyetlendiğinde getirenlerin telefonlarını veririm detaylıca anlatırlar .. zaten bende şu anki ithalatın yakınındayım .. içlerine besi danası attırmaya çalışıyorumda .. besi işinde prosedür biraz karışık .. kalan 70 hayvanın 40 tanesini ben besilik olarak istiyorum ama olmuyor sanırım cvp bekliyorum hala ..

baybars51 link=topic=82516.msg981558#msg981558 date=1426284980' Alıntı:
İyide yönetmelik genelgeler vs öyle söylemiyor. O prosedürleri nasıl aşıyorlar? Karantina vb. durumları. ?
şirket aşıyor onlarla alakası yok ki .. şirket getiriyor karantinaya alıyorsa alıyor sonra bunlara teslim ediyor .. bunlar sadece hayvanı gidip seçecek .. sonra çiftliklerinde gelmelerini bekliycek .. zaten o prosedürleri aşan uğraşan şirketin hayvan başına 300 eurodan aşağı karı yoktuır .. boşuna kimse uğraşmaz ..

En son ankaradan bir şirket sorun çıkarmaya başladıklarını söylemişti. Bu hayvanların bir de Türk vet ' e kayıt mevzuları var. Bu şirketin ismini mahsuru yoksa burdan varsa özelden yazabilirmisin?

baybars51 link=topic=82516.msg981567#msg981567 date=1426285502' Alıntı:
En son ankaradan bir şirket sorun çıkarmaya başladıklarını söylemişti. Bu hayvanların bir de Türk vet ' e kayıt mevzuları var. Bu şirketin ismini mahsuru yoksa burdan varsa özelden yazabilirmisin?
ben şirketin ismini bilmiyorum .. yarın öğrenir yazarım .. valla bugun getirtecek arkadaşın yanındaydım .. sorun demedide 100 euro koydular dedi .. dedim zaten euro bazlı bide neyin zammı bu .. bu sıralar cezayir tunus arap ülkeleri çokca hayvan alıyorlarmış bide onlar alırken çok tahlil mahlil türkiye gibi kurcalamadıklarından .. avusturyalı satıcılar onlara mal satmayı daha çok istiyormuş .. tabii bu şirketin zama gerekcesi ..

Ali SARAÇ link=topic=82516.msg981562#msg981562 date=1426285151' Alıntı:
sen almaya niyetlendiğinde getirenlerin telefonlarını veririm detaylıca anlatırlar .. zaten bende şu anki ithalatın yakınındayım .. içlerine besi danası attırmaya çalışıyorumda .. besi işinde prosedür biraz karışık .. kalan 70 hayvanın 40 tanesini ben besilik olarak istiyorum ama olmuyor sanırım cvp bekliyorum hala ..
tamam ali haberleşiriz.

Ben özelden yazıdım şirketin adınıda burayada yazayı. Herkes görsün. Anadolu hayvancılık vasıtasıyla alıcaklarmış hayvanları bilginiz olsun

ithalat kadar bela bir iş yok okadar prosedürü hallet sonra milletin keyfini bekle burdanda açıklayım herkez bilsin kumrularla anlaştım sorsan herkez büyük firma der 18 ocak civarı gidecektik 13 ocakta telefon açıp
abi avusturyada almanyada hayvan yok dediler sözleşmeyi bile koyarım madem yapamayacaktın niye yola çıkarttın bizi 2,5 ay bunlarla gitti sonra başka bir firmayla anlaştım
şuan öyle bir dönemki avusturyanın malların çoğu dışardan diyorlar , süt birliği damızlık birliğini mahkemeye vermiş hayvan satış rakamlarının çok üstüne çıkmışlar süt kotasında sıkıntı yaşıyorlarmış ,birsüre hayvan satışı olmaz diyorlar rusya fas azerbeycan türkiye baya talep varmış ruslar hiç test bile yaptırmadan alıp götürüyormuş malları avusturyalılarda açıkca türklere mal satmak istemiyormuş (testler , karantina , heyet masrafı niye verelime getiriyorlarmış)sonuç kocaman bir sıfır harcanan süre 5 ay şuan türkiyede %40 destek var bazı illerde hepsi sözleşmeler imzalıyor hepsi bizi bulur vardır bunda da bir hayır napalım ithalattan vazgeçip yurdum holsteine dönmek en mantıklısı gibi karlılık da zaten tartışmam ama gönlümde simental var

ithalat konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Anadolu hayvancılık ise sadece montbeliarde getiriyor Fransa ' dan ama fiyatlar yüksek...

baybars51 link=topic=82516.msg983575#msg983575 date=1426721032' Alıntı:
ithalat konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Anadolu hayvancılık ise sadece montbeliarde getiriyor Fransa ' dan ama fiyatlar yüksek...

Fiyat ne diyorlar?

bunlar firmasiz getirilmes mi?
Almanyada 2-3 Yasinda olan gebe inekler 1200 euro.
laktasyon da 9000 Litre Süt üzerinde.
madem büyük sayida alinacaksa firmasiz getirmek daha Uygun dur diye düsünüyorum.

firmalar zaaten acik artirma mali getiriyor.

demek istedigm, almanyada gezip mal almak hem daha Uygun dur hem daha kaliteli mal alirsiniz.

firmasız getirme şansın yok ithalat yapan sen
birde karşıda ihracat yapan firma olması gerekir fiyat konusunda tam olarak nedir bilmiyorum onların alış fiyatını
birde adamlar düzene koymuş öyle gezip ben seçtim aldım olacağını sanmıyorum

evrak
testler
21 gün karantina
heyet masrafları
konaklama ulaşım
tır nakliye cfr + sigorta
gümrükleme+kdv
banka giderleri

tigem bile ihaleye çıkıyor firmanın biri getiriyor getirse onlar getirir kendi başına