damızlık angusların fiyatları

Ynt: damızlık angusların fiyatları

hüseyin35.5 link=topic=81437.msg994086#msg994086 date=1429208243' Alıntı:
Dayanır hocam nie dayanmasın ben kendim 30 tane düveye 6 dönümlük suni merayı çok rahat yettiriyorum bnmki de caramba-arpa karışımı ama Tarlayı padoklara ayırıyorum ve önüne engel koyuyorum hayvan azgınlık yapmıo otu ezmiyo bide hayvan dün Yediği yerdeki otlara belirli yaptığım rötuşlar sayesinde ezmemiş oluo yenilen yer rahat rahat büyüyor ayrıca yağmurdan önce falan hep gübre atıyorum çok iyi gelişiyorlar bu dediklerimin hepsi elektrikli çitin içinde yapıyorum bi baştan bi başa gelesiye büyümüş oluyo dediklerimi yaparsanız sıkıntı olmaz ama toprak yapınız ikliminiz nasıldır bilmem
O şekilde güzel olur bak ;) hatta kayan bir alet yapacaksın hayvan hiç çiğnemeden yiyecek ;) mantıklı direk salarsan çiğner gider bir ordan alır bir ordan alır patoz eder tarlayı
Ozaman mix mi diyorlar ryegrass mix mi diyorlar ondan ekmek en güzeli

Sn Celal Deniz anguslar konusundaki bilgileriniz için teşekkürler.. bir şey sormak istiyorum gebe düve bir angus için ideal rasyonu nedir.mera olmayan yerde handi rasyonu önerirsiniz..

ORION link=topic=81437.msg994093#msg994093 date=1429208960' Alıntı:
O şekilde güzel olur bak ;) hatta kayan bir alet yapacaksın hayvan hiç çiğnemeden yiyecek ;) mantıklı direk salarsan çiğner gider bir ordan alır bir ordan alır patoz eder tarlayı
Ozaman mix mi diyorlar ryegrass mix mi diyorlar ondan ekmek en güzeli
Kayan şöyle tekerlekli bi alet olsa güzel olur da bn 15-20 dkde bir kaydırıom bizim iş biraz kara şanzıman

DeHLiZ link=topic=81437.msg993781#msg993781 date=1429124479' Alıntı:
https://www.youtube.com/watch?v=CteU-3lL3kU

Bu videoyu izleyin derim. Benim bu videoyu izlerden en çok dikkat ettiğim nokta adamların sahip oldukları sınırsız otlak imkanı oldu, bizde maalesef böyle bir imkan yok. Dümdüz ovaları var, ekilip biçilmiyor, sadece otlak. Bizde otlak olan ova yok, otlaklar hep yaylalarda ve sınırlı, meralar genellikle ekilemeyecek alanlar, dağlık olan yerler ya da toprağı tarıma çok elverişli olmayan yerler.

Zaten tarım politikası gereği de meralar bitme noktasında, bu nedenle herkes çok karlı bir Angus besiciliği yapamaz.

Celal Deniz hocam, size sormak istediğim soru şu, eğer mera imkanı yoksa, anaç sığırlara sadece kaba yem vermek suretiyle bakılabilir mi? Bu şekilde ne kadar karlı olur? Mantıklı olur mu?

Bu video Angus konusunda heveslenmemi ve uzmanlaşmama sebep oldu.Çok ilginç bir video.Teşekkür ederim bu sitede paylaştığınız için...

celal deniz link=topic=81437.msg994247#msg994247 date=1429259305' Alıntı:
Bu video Angus konusunda heveslenmemi ve uzmanlaşmama sebep oldu.Çok ilginç bir video.Teşekkür ederim bu sitede paylaştığınız için...

Ben teşekkür ederim hocam, mera konusundaki sorumu tekrarlayayım :) Soruyu biraz açarak tabi ki :) Mera imkanımız yok diyelim ki, ne yapılabilir? Sadece kaba yem ile ya da tarla kiralayıp kuruda yapay mera-çayır karışımları ile bakılabilir mi? Ne dersiniz bu konuda?

Bursa Yenişehir ' de Erginler Çiftliği en iyi örnek buna.Meraya çıkarmadan Angus yetiştiriciliği yapıyorlar.
Mera daha karlı kabul.Fakat yan etkilerini de düşünmek gerekir.
Merada hayvanların hastalığa yakalanma riski yüksek.Düşünün tam kesime gidilecek iken hayvanların şap hastalığına yakalandığını.Facia.Merada yayacağına Anguslar ' ı ,5000TL ' ye bir ot silaj makinası işi büyük ölçüde çözer diye düşünüyorum.
Zaten çok kalabalık bir sürüyü merada nasıl idare edeceksin.Düşün 1000 tane Angus ' unun olduğu.Çok zor.O yüzden meraya çıkmadan da iş başarılı olabilir diye düşünüyorum.

celal deniz link=topic=81437.msg994250#msg994250 date=1429260075' Alıntı:
Bursa Yenişehir ' de Erginler Çiftliği en iyi örnek buna.Meraya çıkarmadan Angus yetiştiriciliği yapıyorlar.
Mera daha karlı kabul.Fakat yan etkilerini de düşünmek gerekir.
Merada hayvanların hastalığa yakalanma riski yüksek.Düşünün tam kesime gidilecek iken hayvanların şap hastalığına yakalandığını.Facia.Merada yayacağına Anguslar ' ı ,5000TL ' ye bir ot silaj makinası işi büyük ölçüde çözer diye düşünüyorum.
Zaten çok kalabalık bir sürüyü merada nasıl idare edeceksin.Düşün 1000 tane Angus ' unun olduğu.Çok zor.O yüzden meraya çıkmadan da iş başarılı olabilir diye düşünüyorum.

Çok teşekkürler, benim de gittikçe kafama yatmaya başladı Angus.

Safkan angus almak ne kadar mantıklı? Daha doğrusu et amaçlı bir işletmenin safkan hayvanlar ile çalışması ne kadar mantıklı?

Angus melezleri de çok iyi gelişiyor. Yerli kırma inekler alıp angus tohumu atarak da çok başarılı sonuçlar alınabilir. Heterosist, yani melez azmanlığı diye bir şey var.

Saclilar ciftligi var youtubeda videolari var tavsiye ederim ayrica konyada var bi veterinerin isletmesi adini hatirlamiyorum suanda oda iyi.suan angus gebe duveyi ben olsam 6 binden asagi vermem.montofon gebe duve en guzelini 4500 e alirsin angus asili

ELPRESACANARİO link=topic=81437.msg1048444#msg1048444 date=1450882946' Alıntı:
Safkan angus almak ne kadar mantıklı? Daha doğrusu et amaçlı bir işletmenin safkan hayvanlar ile çalışması ne kadar mantıklı?

Angus melezleri de çok iyi gelişiyor. Yerli kırma inekler alıp angus tohumu atarak da çok başarılı sonuçlar alınabilir. Heterosist, yani melez azmanlığı diye bir şey var.

Avşar Beyi link=topic=81437.msg1048874#msg1048874 date=1450975691' Alıntı:
Saclilar ciftligi var youtubeda videolari var tavsiye ederim ayrica konyada var bi veterinerin isletmesi adini hatirlamiyorum suanda oda iyi.suan angus gebe duveyi ben olsam 6 binden asagi vermem.montofon gebe duve en guzelini 4500 e alirsin angus asili

Saçlılar çiftliğini aradım bilgi almak için konuştuk nasıl bizim buraya uyar mı falan diye anlattı işte bizden alan Eskişehirli var telefonunu vereyim ara dedi aldım Eskişehirin mihalıçık ilçesinden biri almış geçen sene 60 tane gebe düve, aradım konuştum adamla adam: çok memnunum, mayıs gibi meraya çıktı aralık ayındayız yeni sokacam ahıra, havalar iyi giderse meradan indirmeyeceğim daha dedi hayvanlarını meradaykende hayvan eve geldiğinde aylık olarak tartıyormuş kilo kaybı hiç yok sürekli artış var meradan çok iyi faydalanıyorlar dedi. Kışın ne vereceksin yem falan dedim, 18 mi 28 ton mu ne silaj almış onu verecem yem diye dedi :)) satılık gebe düven var mı dedi yooook satmam diyo daha boğa alacam kan değişimi için 2 - 3 sene erkek dişi satmam diyo :)) sözün özü adam safkan ırk anguslardan çok memnun olduğunu iyi para kazandığını merasız olmayacağını anlattı. adamın sesinden anlaşılıyordu mutluluğu zaten imrendim adama doğrusu :)

ysyr11 link=topic=81437.msg1048887#msg1048887 date=1450977673' Alıntı:
Saçlılar çiftliğini aradım bilgi almak için konuştuk nasıl bizim buraya uyar mı falan diye anlattı işte bizden alan Eskişehirli var telefonunu vereyim ara dedi aldım Eskişehirin mihalıçık ilçesinden biri almış geçen sene 60 tane gebe düve, aradım konuştum adamla adam: çok memnunum, mayıs gibi meraya çıktı aralık ayındayız yeni sokacam ahıra, havalar iyi giderse meradan indirmeyeceğim daha dedi hayvanlarını meradaykende hayvan eve geldiğinde aylık olarak tartıyormuş kilo kaybı hiç yok sürekli artış var meradan çok iyi faydalanıyorlar dedi. Kışın ne vereceksin yem falan dedim, 18 mi 28 ton mu ne silaj almış onu verecem yem diye dedi :)) satılık gebe düven var mı dedi yooook satmam diyo daha boğa alacam kan değişimi için 2 - 3 sene erkek dişi satmam diyo :)) sözün özü adam safkan ırk anguslardan çok memnun olduğunu iyi para kazandığını merasız olmayacağını anlattı. adamın sesinden anlaşılıyordu mutluluğu zaten imrendim adama doğrusu :)

Aramakla iyi yapmışsınız. Birinci ağızdan duymak gerçekten faydalı. Hatta imkanınız varsa çiftliği de ziyaret etseniz çok iyi olur. Tabi angusa niyetiniz varsa.

Bu işe ilk defa başlanıyor ve maddi durum çok iyi değil ise safkan hayvan almak bana pek mantıklı gelmiyor. Melez azmanlığından faydalanarak da angus kadar verim alınabilir diye düşünüyorum.

Damızlık üretip satma amacıyla yapılıyorsa farklı tabi. Ben sadece et yönünden konuşuyorum.

Geçen sene adam kaç tl den almış sordunuz mu ?

Hayvan satmadan hangi kazandığı paradan memnunmuş anlayamadım.