Her şeyden önce, yaşına rağmen gösterdiğin duyarlılıktan ötürü kutlarım. Tabii öncelikli olarak okuyup, okuduktan sonra bu işi daha bilimsel yapmayı düşünmen de, asıl önemli olan doğrun.
Bak kardeşim. Dünya nın düzeni evrim e göre " "türlerin bozulmadan sabit kalmalarını sağlayan bir mekanizma" olarak tanımlanan bir doğal süreç üzerine kurulmuş. Biz buna "doğal seleksion" diyoruz. Yani; aynı türden olan canlıların içinde, daha güçlü olan yaşıyor. Sende yetişreceğin kuzuların içinde "üstün vasıfta" olanları damızlığa seçerek onlara yaşam hakkı tanıyıp, "üstün vasıfta" olmayanları bıçağa göndererek doğal seleksiyon yapmak zorundasın. Yapmazsan zarar.
Abi yorumun için teşekkür ediyorum. Öncelikle dediklerin hakkında diyeceğim bir şey yok ancak tek bir hata var o da şu; Doğal seleksiyon doğal ortamda doğaya uyum sağlamayan hayvanların, diğer yırtıcı hayvanlar veya diğer faktörler vasıtasıyla elenmesi ve bu şekilde en uygun olanının soyunu devam ettirmesi. Eğer ben kuzulardan üstün vasıflıları seçersem bu doğal seleksiyon değil yapay seleksiyon olur, çünkü herhangi bir doğal kaide bulunmadan kendim onun soyunu seçmiş olurum. İşte takıldığım nokta da bu, doğada hayvanlar av yapıyor ve doğaya katkısı oluyor, ancak insanların yaptığı çiftlikte beslenilen hayvanları kesmek. Bu doğaya uygun olmaz, çünkü hayvan doğada değil benim çiftliğimde yaşıyor, onları öldürmek bana sanki haksızlık yapmışız gibi geliyor. Abi yazın için teşekkür ediyorum tekrardan çünkü bilime de yer vermişsin, bayağı mutlu oldum. Çiftçilikle bilim bence bir gitmeli, her çiftçi birer bilim insanıdır