Çorum/Zetorlar/Zetorcular:)

Ynt: Çorum/Zetorlar/Zetorcular:)

UÖZKAN.77 link=topic=73560.msg860366#msg860366 date=1394221260' Alıntı:
direk biniciden.. galeriden daha uygunu da bulmuştuk ama 3 kuruş fazla olsun meraklısından/binicisinden olsun dedik.. bu şekli herkese tavsiye ederim..

gördüğün 8441.. eski kasa mı, bizim aldığımız gibi uzay kasa mı..

eğer eski kasaysa.. bu uzay kasa ondan da sallı/oturaklı haberin olsun..
valla abi hiç incelemedim yoldan geçerken baktım o 8441 diğerlerine göre daha yeni gibi duruyordu

Sercan bi mesajda al benden..

'hey Allahım.. sürekli dağda taşta çalışıyoz.. hafriyat/kazı.. şu sarı dolu küplerden denk gelsin.. çok istemiyom.. zetoru ülkeye sokacak kadar yeter.. fazlasını istersem ne olayım, duy sesimi.. amin :)'

yani kasa;

-proxima
-proxima plus
-proxima power

hepsinin hidrolik güç aynı hatta 70-120 bg arasında %90 ' ı aynı.. kabinler tamamen aynı.. plus ve power ' in vites seceneği fazla, buçuk.. vs var sadece..

Umut Abi hidrolikler konusunda çözülmeyecek birşey yok. Fizik kıralından bahsetmiş ordaki arkadaş. Yoğunluktan yazamadım.

Kaldıraç diye bir icat var. 1 metre uzunluğunda bir tahta alıyorsun (tahta 1 kg diyelim). Sonra en uç noktasına bir tane destek koyuyorsun (o da 1 kg farkedelim) en uç noktasına da 1 kg koyduğunda 5 kg ' lık bir yükü tek seferde tak diye kaldırıyor.

Kullandığın tüm ekipmanlar toplam 3 kg iken 5 kg ' lık ağırlığı kaldırıyorsun. O genç arkadaşa fizik kurallarını öğreten öğretmen kaldıranlaçları anlatmamış galiba. Başlığa da güzel bir mesaj yazıcam da inan çok yoğunum. Foruma bile kaşla göz arasında bakabiliyorum.

Umut abi ben senin böyle bir şey yapacağını seziyordum :D 90 lığı artık iyice tanıdık ama bu uzay kasa muhabbeti çok önemli bi ayrıntı. Hayırlı uğurlu olsun bunun bol bol resimlerini bekliyorum senden çünkü 7441 tam-tüm işlere uygun bir traktör, az önce ilanlarda 6441 leri izliyorum tt serisinin yanında 80 lik gibi duruyor zaten :)

Tandem le videolarını çek çek gönder abi yeni nakliyecin geldi işte artık 90 lık istop da çok beklemez :)

sağol kardeş.. inşallah o römorku sağlıklı-sorunsuz çekerse gübre taşıma işi hızlanacak.. çalıştığımızdan çok kontak kapatıp bekliyorduk.. :)

Yılmaz gözümün önünde 7441.. o koca ekipmanları/pulluğu zınk diye indirdi kaldırdı.. aldı götürdü zaten..

Sercan özelden attığın videoyu gördüm.. işte ana site bura..

http://www.zetor.com/

Proxima serisi; (Zetorun ana bel kemiği seri)

-Proxima. 70-100 bg/3630 kg/3,788 m boy/Vites:10-2/12-12 ve 20-4 secenekli
-Proxima Plus. 90-110 bg/3790 kg/3,790 m boy/Vites: 16-16
-Proxima Power. 90-120 bg/4000 kg/3,905 m boy/Vites: 24-24 (PowerŞatıllı)

Hepsi 4 silindir/4200 cc/turbo+intercol/havalı kendi üretimi motorlu

Tümünün 70-120 bg arası kabin dizayn/genişlik olarak TAMAMEN AYNI.
Tümüne 90 bg ve sonrası için 16 valf seceneği konmuş yeni yanlış anlamadıysam

Dikkatle bakılırsa hepsi.. 70-120 bg arası %90 civarı aynı.. yanyana koysan zor ayırt edilir.. yalnız bunu 120 ' liğe 70 ' liğin malzemesini kullanarak değil, 70 ' liğe 120 ' lik malzemesi kullanarak yapıyorlar.. bu yüzden küçük bg ' li olsada büyük iş yapabiliyo.. tonaj-dizayn, malzeme aynı.. aynı ekipmanı hepsi takıyo, 1 vites küçük gidiyo o kadar.. yalnız büyük olan büyük işte az yakıyo tecrübeyle sabit, denendi..

Zaten her 10 ' ar bg ' lik dilimde çok cüzi bi fiyat farkı var zetorda 1000 küsür avro olmalı.. niye nerdeyse herşey aynı sadece pompa farklı..

Proximanın altında ANTAR serisi var 60/80 bg KABİNSİZ.. ve sadece 80 bg olarak çıkan MAJOR var.. Major tam bizim Anadolunun, ortadirek çiftçinin motoru.. basit/sade ve ekonomik model..

ZETOR MAJOR 80

Bunların hepsinde ana donanım motor aynı.. sadece kabin..vs teferruatta fark var..

HEPSİ aynı fabrikadan, aynı kalite/işçilikle ile çıkıyo..

Üst seri Forterra var 100-140 bg ve daha seri üretime geçmeyen Maxterra 150 bg ve üzeri.. onlar zaten ayrı bi alem.. Maxterrada net 10 tona yakın hidrolik kol, kendi üretimi 6 silindir motor.. vs. var..

Tahir tutamayacağım sözü vermek istemem ama Çorumda epey dost edindik.. inşallah bi daha yolum düşerse diyelim..

Bu arada bugün Sakaryada/eski Zetor Distirübütörü Federal Elektrikteydik.. sohbet muhabbet derken.. tahmin ettiğim gibi.. Proxima serisinde sadece POMPA ayarı açılarak ve TURBO değiştirilerek ciddi bg artışı mümkün.. çünkü en/boy/tonaj aynı.. hatta 6441 ' e 8441 turbosu takarak, pompayı da ayarlayarak 20 bg artış yapılan olmuş, çok da sağlıklı çalışıyo, memnun..

UÖZKAN.77 link=topic=73560.msg860383#msg860383 date=1394222307' Alıntı:
niye öyle diyon Murat.. dediğim gibi şuan bi ara dönem.. Sanko Holding dahil bikaç büyük firmanın adı geçiyo.. bakarsın adam gibi bi düzene girer.. servis/bayi/parça işi otudumu tamamdır.. belli olmaz.. herşey nasip.. Allah gönlüne göre versin..

ağzımdan aldın.. şu Anadolu Motor alsa tadından yenmez.. ama o da LS/Landini/Solis derken baya açıldı..

Sercan.. Proxima 90 diyorsan.. 1 senedir biniyoz zaten :) hidrolik kolları da dediğin gibi..
umarım ara dönemdir abi çünkü zetor çok kalıtelı bı traktör.şu an piyasadakı(yerlileri saymıyorum bıle) traktörlerın çogundan daha ii bı motor.şimdi bu yorumu okuyanlar dicek madem iyi nıe piyasada yok.arkasında adam gibi firma yok.şu an koç zetoru getırse yarın herkes zetorcu olur.mesela ls çok ii bi traktör mü?hayır ama anadolu motor arkasında malına sahıp çıkıyor

Murat bugün eski zetor distürübütörü firmadan bi mühendis arkadaşla birlikteydik.. bende Anadolu Motor gibi bi firma alsın isterim.. ama orda da şu sorun var.. arkadaş aynen dediki 'zetora kabinden-klimadan sağdan soldan biraz çalıp daha az kaliteli malzeme ile ama daha ucuza zetor satmayı teklif etmişler' zetorcular remen bizimkileri fırcalamış!

Pazarlamacı Firmalar için ise satış/sürüm daha cazip geliyo..

Yani zetor biraz değil baya tavizsiz, eyvallahsız bi firma.. bilen bilir, alan alır diyo.. zaten kendi ülkesinde ve Polonyada sektör lideri.. 100 küsür ülkeye mal veriyo.. açıkcası Türkiye olsada olur olmasa da..