ÇKS kaydında süre uzatılıyor

Ynt: ÇKS kaydında süre uzatılıyor

Müracaat son yoksa ekleme, değiştirme hakkımız var. Dosya açılsın ister hepsini ister 1 dekarını kayda geçirin farketmez.

Bu gün dosyayı götürdüm, ilk başta Ziraat Odasında takıldık. Bizim ÇKS ye bu yıl Tukas kayıtlarındaki kira sözleşmesi olmayan ektiğimiz arazilerde eklenmiş, bunları ya ayrı yazın yada İl tarıma sorun dediler. İL Tarımda bi kaç yere havale edildikten sonra, hata bizde, daha doğrusu bakanlıkta :) dediler, en iyisi sen kira sözleşmesi olan yerler ile kendine ait yerleri yeniden yaz deyip evrak verdiler.Peki dedim; her 3 ayda bir neden Tukas kaydı istiyorsunuz? ona biz bakmıyoruz başka arkadaşlar bakıyor dendi. :)
Neyse sonunda memur dedi ki; sakın yazdıklarınızı çizmeyin, silmeyin, daksil ile düzeltmeyin, yanlış yazarsanız aynı sayfayı yeniden yazın.:)
Bende; para mı basıyoruz? altı üstü ürün beyanatı dedim.:)
bana gelen talimat öyle.. dedi memur arkadaş.
Burada ben aslında hakkımı arayabilirdim, yalnız ÇKS babamın ve ben muhatap olmadığım için uğraşmıyorum, kendileri 3 sayfa hatalı evrak verip beni o kadar uğraştırdı, Pardon :) bile demediler.

nailyetek link=topic=80078.msg949555#msg949555 date=1419527747' Alıntı:
Bu gün dosyayı götürdüm, ilk başta Ziraat Odasında takıldık. Bizim ÇKS ye bu yıl Tukas kayıtlarındaki kira sözleşmesi olmayan ektiğimiz arazilerde eklenmiş, bunları ya ayrı yazın yada İl tarıma sorun dediler. İL Tarımda bi kaç yere havale edildikten sonra, hata bizde, daha doğrusu bakanlıkta :) dediler, en iyisi sen kira sözleşmesi olan yerler ile kendine ait yerleri yeniden yaz deyip evrak verdiler.Peki dedim; her 3 ayda bir neden Tukas kaydı istiyorsunuz? ona biz bakmıyoruz başka arkadaşlar bakıyor dendi. :)
Neyse sonunda memur dedi ki; sakın yazdıklarınızı çizmeyin, silmeyin, daksil ile düzeltmeyin, yanlış yazarsanız aynı sayfayı yeniden yazın.:)
Burada ben aslında hakkımı arayabilirdim, yalnız ÇKS babamın ve ben muhatap olmadığım için uğraşmıyorum, kendileri 3 sayfa hatalı evrak verip beni o kadar uğraştırdı, Pardon :) bile demediler.
nail abi kanolada sertifikali tohumluk kullanim destegi icin bir hafta ugrastik, belgeleri edinene kadar. Hesaplamasi ayri dert. Herkes bize uzayli gibi bakiyor :D iki adam yanyana oturuyor, biri diyor 400 gramdan oburu diyor olmaz 500 gramdan hesaplayin.

CropMasteR link=topic=80078.msg949560#msg949560 date=1419528895' Alıntı:
nail abi kanolada sertifikali tohumluk kullanim destegi icin bir hafta ugrastik, belgeleri edinene kadar. Hesaplamasi ayri dert. Herkes bize uzayli gibi bakiyor :D iki adam yanyana oturuyor, biri diyor 400 gramdan oburu diyor olmaz 500 gramdan hesaplayin.
Hasat tarihini yazma, dediler. Onu bilemezsin dediler, yazlık ekileceklerin tarihine ne yazcaz? dedim. Onuda boş bırak belki ekemezsin dediler. Yalnız Ziraat Odasında af yok, 2015 gelmeden aidatı peşin alıyor :)
Şahsen çiftçilik yapıyor olsam, her işimi gayri resmi yaparım, adıma mazot faturası bile almam. O kadar kızıyorum bu sisteme.
Ben 60 parça yeri köy çap haritasından tek tek bulup ada parsel numarasını tespit edip,ne ekili olduğunu yazdım,
birde Ziraat Odasına oturup ta oradaki görevliye yazdıranlar var, kim bilir? ada-parsel no yu :D Herkes sallıyor işkembeden, arpa buğday vesayir.

nailyetek link=topic=80078.msg949555#msg949555 date=1419527747' Alıntı:
Abi bu yazdıklarınızı silmeyin ,çizmeyin demesinin sebebi neymiş sormadınmı.
ben teslim edeli baya oldu ,ama ürün beyanında bazı yerleri mecbur bakkal veresi defteri gibi olduydu .hiçte bişey demedilerdi.
gecersiz ne sayılırda başımıza iş alırız az aylak yerde değil benim.

Hacı Mehmet COŞKUN link=topic=80078.msg949564#msg949564 date=1419529276' Alıntı:
ben teslim edeli baya oldu ,ama ürün beyanında bazı yerleri mecbur bakkal veresi defteri gibi olduydu .hiçte bişey demedilerdi.
mehmet bey, ben sira beklerken onumde 3 kisinin dosyasini kabul etmediler geri cevirdiler. Sebebi daksil cekilip, duzeltme yapilmis olmasi. Bos evrak verdiler, hatasiz doldurup tekrar gel dediler. Ben de duzeltme vardi ama daksilsiz. Birsey demedi. Heralde calisanin ruh halinden de kaynakli biraz :)

CropMasteR link=topic=80078.msg949567#msg949567 date=1419529724' Alıntı:
mehmet bey, ben sira beklerken onumde 3 kisinin dosyasini kabul etmediler geri cevirdiler. Sebebi daksil cekilip, duzeltme yapilmis olmasi. Bos evrak verdiler, hatasiz doldurup tekrar gel dediler. Ben de duzeltme vardi ama daksilsiz. Birsey demedi. Heralde calisanin ruh halinden de kaynakli biraz :)
Bilgiler icin teşekkürler ,Gürkan bey.
benim dosyayı gecen yıl sertifikalı buğday tohumu desteği icin doldurup vermiştim.bu yılki dosyada aynen gecen yılki ekili alanlar yine ekili gözüküyodu .mecburen üstünde oynama yaptım,hem ekili alanlar değiştiği için hemde tohumluk cinsi değiştiği için .
valla iyce cılkını cıkardılar bu işin ,pazartesi gidip bi görüşmek lazım .
ama dosyayı aldılar baya bi zmnda oldu teslim edeli.

Hacı Mehmet COŞKUN link=topic=80078.msg949564#msg949564 date=1419529276' Alıntı:
Genelge varmış, öyle söyledi.

nailyetek link=topic=80078.msg949572#msg949572 date=1419530361' Alıntı:
Genelge varmış, öyle söyledi.
Sizin genelgenizinde verdiğiniz desteğinde diyesi geliyo adamın vallahi
zorla insanı kendilerine benzetmiye calışıyolar .
akşam akşam sinir tavan yaptı vallahi.

Benim edinebildigim bilgi, 2015 kayitlarinin sistem calismadigi icin girilemedigi uzatildigi, ancak sertifikali Bugday/Arpa vs tohum kullanim destekleri icin son tarih olarak 31/12/2014 te teslim edilmis olmasi gerektigi seklinde. Sertifikali tohum kullanim destegi durumunuz varsa arastiriniz. Bir de kisisel tecrube , Ziraat Odasinda bilgisayara yaptiklari girisler Ilce Tarim da bir ise yaramiyormus, ilce tarim doldurulan formlari baz alip ona gore islem yapiyormus, dolaysiyla ziraat odasinda bilgisayara dogru girilip formda yanlis girilen veya anlasilmayan yerlerde sorun yasayabilirsiniz.

abi 2015 aylığını neden verelim ki ? 2014 yılını verdik ve 2014 yılında işlem yaptırıyoruz 2015i almaya hakları yok. Bende istemedi istesede vermezdim .!

Ne ekeceğimize tam karar vermeden ÇKS yaptırmak zorunda kaldık yanlışlık var bu işte ancak dile getirildiği halde kimse görmek istemiyor. Bize verilen talimat böyle denip geçiştiriliyor.

Geçen yıl yem bezelyesi yerlerine 2. Mahsul danelik mısır ekme niyetim vardı. Yağmurlardan yetiştiremeyince, planda değişiklik oldu, mısır yerine ayçiçeği ektik.

Gittim beyanı yaptım. Yapmaz olaydım.

En baştan en sona kadar tüm belgeleri tekrar doldurmak zorunda kaldım.

Bir kayıt yapılacaksa, tarladaki bitki ile eş zamanlı olmalı bu. Yoksa Hilmi dayının dediği gibi 'kasaptaki ete soğan doğarmış oluyoruz'

2015 çks dosyasi bi acaip olmuş. Biz dosyaları annem üstüne yaparız hep annem babam tek dosya olur. Bu yıl yine aynı şekilde yapicaktim ki Kira sözleşmesi çıktı nasıl doldurcam anlamadım. babam Anama tarla mi kiralicak birde parami alcak

eeemreee link=topic=80078.msg978160#msg978160 date=1425506710' Alıntı:
2015 çks dosyasi bi acaip olmuş. Biz dosyaları annem üstüne yaparız hep annem babam tek dosya olur. Bu yıl yine aynı şekilde yapicaktim ki Kira sözleşmesi çıktı nasıl doldurcam anlamadım. babam Anama tarla mi kiralicak birde parami alcak
Bizim hersene cksde dedemin üzerine yaparız, dedem babamın tarlasını icar ekiyormuş gibi gözükür dedem babamın tarlalarını icar ektiğini göstermek için sadece bir muvafakat name doldurur başkada bir şey istemezler.Sizde o belgeyi dolduruyormusunuz.

aslan26 link=topic=80078.msg978171#msg978171 date=1425507171' Alıntı:
Bizim hersene cksde dedemin üzerine yaparız, dedem babamın tarlasını icar ekiyormuş gibi gözükür dedem babamın tarlalarını icar ektiğini göstermek için sadece bir muvafakat name doldurur başkada bir şey istemezler.Sizde o belgeyi dolduruyormusunuz.

2014 u unutmusum zaten . 2015 de bunu yeni gördüm hiç yoktu eskiden . Odedginiz belgeyi hiç duymadım ben . O belgeyi nasıl temin ediyoruz

eeemreee link=topic=80078.msg978160#msg978160 date=1425506710' Alıntı:
Muvaffakatname denilen bir belge var ondan doldur bir nevi vekaletname ama noter olmadan ziraat odasında yaptırabiliyorsun. Aile içerisinde geçerli bildiğim kadarı ile.