Ynt: Çizel Traktöre nasıl bağlanmalı?
orta kol one yatik evet çünkü düz yapsam bakmayı biraz kesiyor istediğim derunlik olmuyor bende komple az batacagina onler fazla batsin hesabina yaptım onu
case nh serisi traktör lerde alt mil onemli yuzukler motor ic kısmında ise hassasiyet üst seviyede oluyor aldığı tepkiyi hemen aktarıyor bu nedenle kaldırmaya başlıyor bu nedenle yüzükler hep dışarıda kullanıyorum
traktör ic kolları tamamen serbest ikiside ondan herhangi birsey yapmıyorum eger hassasiyeti kaldirsam derinlik düşüyorOnrkrds link=topic=86142.msg1030547#msg1030547 date=1446121521' Alıntı:Abi ben bir şey sormak istiyorum.
Videoda çizel çekerken hidrolik kolları sonuna kadar salıp hassasiyeti mi kaldırdınız.
Benim düşüncem traktör içinden hidrolik kolları sonuna kadar salınmış hassasiyet orta-yüksek seviyede . Bu yüzden çizel batıyor, batınca traktör zorlanıyor, hassasiyet gerekli kaldırmayı yapıyor, ama daha sonra çizel yine fazla batıyor, traktör yine fazla zorlanıyor, hassasiyet tekrar kaldırıyor ve böyle devam ediyor.
Çözümüde hidrolik kolunun traktörün gidebildiği seviyeye kadar kaldırmak.
Yılmaz abinin dediklerine katılıyorum. Dikkat edin çizelin sehpasına bakın. Ön taraf fazla batıyor arka taraf az bu yüzden sehpanın önü aşağıda. Bu yüzden orta kolun uzatılması lazım. Ama kaldırıp indirme olayı bence tamamen yukarıda anlattığım durumdur. Ama ordaki sorun bence deliklerle ilgili değil.
Bende ilk kez pulluk çekerken aynısı başıma geldi. O zamanlar bilmiyorum tabi . Tarlaya gidip pulluğu sonuna kadar salmıştım. Pulluk bi batıyor traktör zorlanıyor sonra hassasiyet kaldırıyor traktör yürürken pulluk tekrar batıyordu. Sonra babam gelip öğretmişti
orta kol one yatik evet çünkü düz yapsam bakmayı biraz kesiyor istediğim derunlik olmuyor bende komple az batacagina onler fazla batsin hesabina yaptım onu
case nh serisi traktör lerde alt mil onemli yuzukler motor ic kısmında ise hassasiyet üst seviyede oluyor aldığı tepkiyi hemen aktarıyor bu nedenle kaldırmaya başlıyor bu nedenle yüzükler hep dışarıda kullanıyorum