Bursa'da Mehmetemin tavukçuluk var istediğin cins civcivi burada bulabilirsiniz isterseniz size çiftlikte kuruyorlar
Yarka varmı siz aldınız mı oradan güvenilir mi
Bursa'da Mehmetemin tavukçuluk var istediğin cins civcivi burada bulabilirsiniz isterseniz size çiftlikte kuruyorlar
Rica ederim ne demek...
Yeşil yumurta dediğiniz Araucana cinsi tavuk ki o öyle tavada pişirmek için yumurtası satılmaz
Türkiye'de hatta dünya'da tavuk meraklısı insan çok fazla vardır. Ama bu kişiler egzotik farklı cins tavuk beslemeyi severler. En büyük gelir kaynakları da döllenmiş yumurta satışı olur. Yani yeşil yumurtacı araucanas tavuğunun döllenmiş yumurtasını bile sanırım 5 lira civarında satıyorlar.
Bu dediğim ise çok farklı bir sektör ve henüz acemi birinin bu işlerde başarılı olma şansı hiç yok. Çünkü bu tür yetiştiriciler anaç yapacakları tavuk yumurtaları için e-bay aliexpress gibi siteleri sürekli takip ederler Amerika'dan Asya'dan dünyanın parasını basıp uçak kargoyla döllenmiş yumurta satın alırlar sonra çoğaltıp diğer tavuk meraklılarına döllenmiş yumurta satarlar. Sırf yeni bir cins Türkiye'ye sokmak için uçakla Malezya'ya oradan Yeni Zellanda'ya gidip yumurta satın alıp gelenler bile var.
bu dediğiniz çok ayrı bir dünya...
Benim amacım yumurtadan para kazanmak değil. Damızlık büyükbaş işletmemde elemanlara iş çıksın. Boş kalınca zam istiyorlar. Ama hayvancılıkta öğrenilen bir fazla dal her zaman kazandıracak bir potansiyeldir
Ben Mersin'de yapıyordum. Ama hastalık ameliyat vs derken satmak zorunda kaldım. Bence sizin orada Ataks ve plymouth olur. Lohman da çok soğuklarda yaşar ama yumurtlaması geç olur gibi. ligorin Eskişehir'e gitmez o soğuklarda hemen hastalanır ölür. senin yerinde olsam üçünden de karışık yapardım. niye dersen bahsettiğim tek tip yumurta olayı var ya insanlar öyle görünce huylanıyor almıyor.
Okan bey bence gayet iyi olur.
alırken dikkat etmeniz gereken 2 konu var
birincisi gerçekten size söylediği yaşta mı? Yani size 16 haftalık aşıları tam yarka derler ama daha küçük 12-13 haftalık getirebilirler. buna çok dikkat edin.
ikincisi gezen tavuk olacağını söyleyin ve mutlaka gagası kesilmemiş olandan alın. Gagası kesilmiş olanlar yerden bir şey yiyemezler.
Nasıl durumları yumurtası
Nasıl anlayacaz ama kaç haftalık olduğunu güvenilir yer lazım
Buda benim susex horozum Light bırahmalarımda var fotoğraf çekip eklerim hepsini kuluçka makinasından çıkardım gayet sağlıklı ve bakımlılar ...
Maşallah profesyonel mi yapıyorsun dostum
Yoo gayet amatörüm diğer cinslerimi buraya yükleyeceğim sen bir de onları gör [emoji3] sakallı paçalı brahmalar[emoji3]