Ynt: ÇILDIRACAM ARKADAŞ 2, EL KUBOTA YOK
UÖZKAN.77 link=topic=78126.msg925177#msg925177 date=1413007387' Alıntı:
Yılmaz 60 tl kadar bütçe varsa amcana çok selamımı söyle ellerinden öperim.. aynen İstanbuldaki 10641 ' lere yönelin 55 ' e bırakır geçen Osman bi yokladı hatta 50 bile olabilirmiş..
0 km 2008 model..
hem aynı motordan 2 tane olacağına bi 90.. bi Forterra 106 olmuş olur.. kesinlikle arada 16 bg var diye düşünme Forterra üst bi segment.. işin yüküne göre amcanla paslaşırsın..
Osman.. sameyi alırken yanında 12441 varmış.. o zaman bilmediğinden hiç düşünmemiş.. şu an sakaryada o 12441 ' i de bulmuş.. 47 tl ' ye biri almış.. Osman demişki 47 liraya bana ver.. olmaz demiş.. elinde MC-95 ' de varmış.. bunu da satıp zetor alcam diyormuş..
Telefonu varsa bi görüş derim Osman ' la..
Abi bizimkiler mutlak fikirli. Degisime yabancılar biraz. Zor ikna oluyor, zor mal alıyorlar ama alınca satmıyorlar. Mesela şu an kullandıkları Steyr 8053 tam olarak 1987 model! ve sıfır almışlardı. 27 yildir ayni motoru kullanıyorlar. İstikrarı düşün.
Not: 1984 yılında babam Stayr 8073 almıştı. O 8053 ' ü de bizimkini görüp inceledikten sonra ikna olup aldılar.
Kubota ' yi ben alana, yani şahsen görene, yakıtını öğrenene kadar mümkünatı yok aldıramazdın. NH istiyorlardı.
Steyr ' ı satmayacaklar ve asıl aradıkları 70 Hp civari bı motor. 'Ellerinizde zaten 50 hp motor var, ikinci minimum 80 Hp olmalı' diyerek ME9000 ' e ikna ettim.
Keske ikna edebilsem de Zetor alsalar. Çünkü dedigin gibi sürekli ekipman ve traktörleri paslasiyoruz (mesela dün onların bezelyeleri ektim) ama zor. Önlerinde tek örneği olmayan bir makinayı 1 ay kulis tapsam da aldiramam.
İkinci kısım bizimkiler parca koşturmaz, daha dogrusu kosturanazlar. Bı tane ustaları vardır, 27 yıldır ona giderler.
Bahsetmistim. İlk aldığımda Kubota ' nın direksiyon sertti. Servisi aradım. 2. el olmasına rağmen (sırf herhangi bir sıkıntı çıkarsa 'motor bizim!' sözlerine istinaden) sorunu ücretsiz halletiler.
Üstelik 4x4 bi servis aracı (hard top ' lu All Terrian lastikli bi L200), ben yolu çok ters/pis bi tarlada çalışırken taaa yanıma gelip, sorunu arazide çözmesi, amcamları Kubota almaya ikna eden bir diğer etken.