ciguli alınmalı mı?


arkadaşlar merhaba. bölgemde ayçiçeği saplarını tırmıklarla toplayıp yakıyoruz. sonra da yerini inceden sürüp ekim için hazırlıyoruz. bu aralar kafam organik madde olayına aşırı takıldı. ciguli alıp bu sapları randımanlı bir şekilde parçalayabilir miyim? burda saplar çoğu zaman kalın ve uzun oluyor. kazançların ve verimlerin düşüklüğünü de hesaba katarsak yeni ekipman için ayrılacak bütçeye değer mi? özellikle ciguli kullanan arkadaşların yorumları benim için çok önemli, herkese çok kolay gelsin.
 
Boşuna organik maddeye takılma. Belki 20 yıldan fazladır ciguli çekiyoruz. Biçtirirken sap kıyıcıyı açtırıyoruz. Organik madde gene düşük çıkıyor. Ciguli mazot ve işçilikten felaket kurtarıcı oluyor. 150-200 dönüm arası ayçiçeği tırmıkla toplayıp yakmak 5-6 günümüzü alırdı diye hatırlıyorum şimdi 1 günde bitiyor. Sapı iyi parçalamak için bıçakları biletip üzerine ağırlık koymak gerekir.
 
Boşuna organik maddeye takılma. Belki 20 yıldan fazladır ciguli çekiyoruz. Biçtirirken sap kıyıcıyı açtırıyoruz. Organik madde gene düşük çıkıyor. Ciguli mazot ve işçilikten felaket kurtarıcı oluyor. 150-200 dönüm arası ayçiçeği tırmıkla toplayıp yakmak 5-6 günümüzü alırdı diye hatırlıyorum şimdi 1 günde bitiyor. Sapı iyi parçalamak için bıçakları biletip üzerine ağırlık koymak gerekir.
hocam merhaba bizim adana yöresinde hiç bu aletten yok goble kullanıyoruz bunun yerıne 2 goble çekiyoruz 1. goble yere yatırmak için 2. tersine goble ise kıymak için
cıguli almak istiyorum çok pahalı geliyor
cok bir eşyası da yok gibi neden bu kadar pahalı anlamadım
önerir misiniz ?
 
hocam merhaba bizim adana yöresinde hiç bu aletten yok goble kullanıyoruz bunun yerıne 2 goble çekiyoruz 1. goble yere yatırmak için 2. tersine goble ise kıymak için
cıguli almak istiyorum çok pahalı geliyor
cok bir eşyası da yok gibi neden bu kadar pahalı anlamadım
önerir misiniz ?
Her şey neden bu kadar pahalıysa, bu da o yüzden pahalı
 
Her şey neden bu kadar pahalıysa, bu da o yüzden pahalı
ne alakası var ya üretip sattıgın mal pahalı mı ?
düşünmeden konuşuyorsunuz
pulluk gibi özel bir üretimi veya kısaca bir ARGE gereksinimi duyulmadan yapılan bir üründen bahsediyoruz
hiç bir çalışması olmayan kaynak yapabilen bir işletmede yapılabilen bir üründen bahsediyoruz
50-60 lık mil 8-9 adet bıçak ve 2 forya gibi basit eşyalardan oluşan üründen bahsediyoruz
yiyorsa pulluk da üretilsin böyle 2 -3 parça ile kaynakçı atölyesinde
umarım anlamışsınızdır
yada anlamadıysanız boş verin anlıyor olsanız o yorumu yapmazdınız.
Hatta faydalı bir katkınız olmayacaksa formu meşgul de etmeyin.
 
arkadaşlar merhaba. bölgemde ayçiçeği saplarını tırmıklarla toplayıp yakıyoruz. sonra da yerini inceden sürüp ekim için hazırlıyoruz. bu aralar kafam organik madde olayına aşırı takıldı. ciguli alıp bu sapları randımanlı bir şekilde parçalayabilir miyim? burda saplar çoğu zaman kalın ve uzun oluyor. kazançların ve verimlerin düşüklüğünü de hesaba katarsak yeni ekipman için ayrılacak bütçeye değer mi? özellikle ciguli kullanan arkadaşların yorumları benim için çok önemli, herkese çok kolay gelsin.
abi biçerlerin kıyıcıları var diye biliyorum. bizim memlekette bu sene hep öyle yaptıklarını söylediler cokta güzel olmuştu. ek malzemeye gerek kalmıyor.
 

abi biçerlerin kıyıcıları var diye biliyorum. bizim memlekette bu sene hep öyle yaptıklarını söylediler cokta güzel olmuştu. ek malzemeye gerek kalmıyor.
hocam çok dogru ancak bölgemizde kırıcılı biçer ayçiçeği biçimi yapmıyorlar o yüzden boy boy saplar kalıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Ciguli bizim çevrede kullanılmıyor.
Ayçiçekleri, parçalamalı, 6 sıra katlamalı mısır tablası ile biçiliyor, pullukla sürülüyor.
Mısır elle kırılıp , yarı elinden kesilerek talaş demeti bağlanan tarlada kalan 1 metrelik dikili sapları mısır silaj makinesiyle tarlaya saçardık.
Tamburlu çayır makinesiyle biçim tırmıkla öbek yapma ve kibritte bir çözüm yolu olurdu.
Disk tiller kullanımı da çevrede yaygın olduğundan ciguli kullanan görmüyoruz.
 

Benzer Konular