ÇİFT SÜRMEK İÇİN TD 75Mİ TD 80 Mİ

Ynt: ÇİFT SÜRMEK İÇİN TD 75Mİ TD 80 Mİ

helal fatih td 80 e nice halat koparmalar alk-*s güçç*-* bende yan köyde mf 276 g 4x4 bununla taksakmı diyorum ne dersin alırmı hem şu servet 80.3 bu aralarda pek yok çekiştirseler sonuç ??*-s

steyr5454 link=topic=49875.msg538429#msg538429 date=1329320306' Alıntı:
helal fatih td 80 e nice halat koparmalar alk-*s güçç*-* bende yan köyde mf 276 g 4x4 bununla taksakmı diyorum ne dersin alırmı hem şu servet 80.3 bu aralarda pek yok çekiştirseler sonuç ??*-s
:D sağol abi cümlemizinkine. çok hafife alıyolar 80 i yaa :D abi mf yi alır diye düşünüyorum ona rahatlıkla tak bence :D servete gelince düşündürüyo beni. ama alır. ben napar edr alırım basarım kitlemeye yine alırım ;Dama tabi bu llastiğinden zeminindn şöförüne kadar etki eden bi durum abi kriterleri değerlendirmek lazım ok-*-s :)

rocky link=topic=49875.msg538378#msg538378 date=1329318118' Alıntı:
3 silindir dediğiniz motor dün akşam kamyon çekerken önce çeki çivisini sonrada halatı koparttı haberiniz ola :D ok-*-s
haha traktör dediğin böyle olur ya çeker yada koparır

rocky link=topic=49875.msg538413#msg538413 date=1329319664' Alıntı:
:D dün akşam komşumuzun tvavukları gidicekti geçen gün paylaştığım fotolarda açtığım bir yol vardı ya. kamyonun bitanesi o yoldan gelmiş dar olduğu için saplanıp kalmış. bende mangal yapıyodumm amcaoğullarının köyde. bi gittim halatı gördüm halatın kalınlığıda çeki çivisi kadar bu arada. dedim ne bu hal babamda o bişeymi çiviyi bile kırdı dedi. e nasıl oldu dedim anlattı. kamyon geniş olduğu için geçemeyip saplanmış kamyonun arkasındada kamyon kasası kadar bi romorku daha var boşu 7 ton geliyo neyse bağlamışlar önden başlamış asılmaya 40-50 cm gidiyomuşsonra kamyon geri çekiyomuş motoru tam kamyon geri çekerken babamda bidaha yüklenince çivi kırılmış öbür çiviyi takıp tekrar başlamış bu sefer halat kopmuş. :D ama yine aynı olmuşl kamyon yine geri çekiyomş bi müdde sonra motoru sonra babam komşunun bakıcısına git başka halat getir demiş kamyonun arkasına ddoğru gidip bi bakmış meğer dorsenin tekerlerin önünde 50 cm den fazla kar yığılmış ;D motor tam çekerken yük ağır geli tekrardan o setten aşağı kayınca geri çekiyomuş ;D sonra adama kızmış ne uğraştırıp duruyon diye kürekle önünü açtırmış biraz sonra çekip almış ;D aşağıda örnek verdiğimde bir banvit kamyonudur.romorku görebilirsiniz ok-*-s ;D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-624-pro-kamyon-cekici-yarim-romork-canli-pilic-ve-tavuk-71848785/detay/
babanı boş yere baya uğraştırmış adam... :D ama td80d yede heala o halde bile elinden geleni yapmış... :D

ALİ DURMUŞŞŞŞŞ link=topic=49875.msg538458#msg538458 date=1329321351' Alıntı:
babanı boş yere baya uğraştırmış adam... :D ama td80d yede heala o halde bile elinden geleni yapmış... :D
. :D yerde kar olmasa yine alırdı onu ordan ama tam tutunamadığı için okadarını yapabilmiş. :D hep gece sarım yapıyorlar gündüz bindebir bi denk gelse gündüzüde bi görseniz neleri var neleri moloz dolu. ne biçim kamyon şöförü bunlar bilmem kız-*sw

doğru söylüyorsun kardeşim nedense çekişmelerde her türlü hile dönebiliyor td 80 e gelince sorma nedense bir aralar süper şöyle motor böyle motor diye anlatılan td 80 meğer hiçte bakıyorum motordan saymıyorlar sonunda kızdıracaklar beni alacam bitane 309 varıo demirelin benzetmesi gibi istanbulun suyu bitmiş bizmi içtik benim de 68 bin euro m vardıda benmi almadım ne yapalım durum itibariyle bize yetiyor çok bile ama şu 3 piston veya 4 piston olayı kafamı çok kurcalar oldu yan köyde birinde sanırım 2004 veye 2005 olabilir td 75 4x4 var adamın oğlu beni gördüğünde sordu abi hayırlı olsun bu pulluğu çekiyormu diye sordu onda 4 lü 10 no var bende 5 li 10 no var bende en zor yerde 2 .2 gidiyor dedim ona sordum sen kaçla sürüyon dedim bende 2 .2 anca gidiyor dedi o motor td 75 4.silindir benim kullandığım ise 3 abi aynı vitesle sürüyoruz ve ben 5 li takıyorum çocok ta şaşırdı aynı mevkide tarlalarımız var aynı derinlikte falan sürüyoruz diyeceğim şunu bunun için anlattım şu 4 piston iyi bu 3 piston kötüdür diyenlere yazdım saygılar

hatta eğer denk gelirse dediğim td 75 4x4 aynı tarlaya çiftte denemek istiyorum bakalım ne olacak

steyr5454 link=topic=49875.msg539355#msg539355 date=1329398328' Alıntı:
hatta eğer denk gelirse dediğim td 75 4x4 aynı tarlaya çiftte denemek istiyorum bakalım ne olacak
abi ben td75 te kullandım fakat 2008 modeldi onlar. onlarla bizimkinlerin arasında baya fark var. fakat yeni 75 kullanmadım ama 80 den yanayım. ok-*-s :)

sadece okuyup geçmeyin yorumlarınızıda paylaşın eksiğimiz varsa bizlerde öğreniriz :)

Arkadaşlar ben 51 yaşındayım 14 yaşından bu yana traktör kullanırım bu seneye kadar hep 3 piston kullandım 480 fiat 55-56 newholland 60-56 new holland ve tt65 çokta ekmeğini yedik yakıtta cimridirler az yakarlar yolda hızlıdırlar ama zoru gördümü illaki Tek çalışır rampada tarlada çabuk bayılır
bu sene JX 75 CASE aldım şimdiye kadar ömrüm boşa geçmiş 4 piston seri çalışır 5 li 11-12 nolu pullukla seri 1 le 14-15 gazla çok rahat gidiyor ağır işlerde önceki traktörlerimden daha az yakıt tüketiyor konforuda cabası

http://img40.imageshack.us/img40/2351/casehjx75pro.jpg

Merhaba arkadaslar,

bende su 3 piston 4 Piston konusunda bir iki kelime sarf etmek istiyorum. Simdi Güc bakiminda herhaldeki 80lik daha güclü bunu Tork´a bakdiginizda görürsünüz ve Üreten Beygirgücünü kafasina göre yazmiyor, uluslararsi bir standard ölcüm cihazinda ispatlamasi gerekiyo ve öylede oluyor. Simdi verilere bakalim
TD80D:
Silindir Hacmi 2.9 yani silindir basina 1 litre Hacim düsüyor
TD75 :
Silinidr Hacmi 3.9 yani silindir basina 1 litre Hacim düsüyor
TD90 ve TD100:
Silinidr Hacmi 3.9 yani silindir basina 1 litre Hacim düsüyor

burda silindir basina düsen Hacim konusunda bi fark yok gibi, peki güc ve Tork Farki nerden geliyor? bu Sikistirma, Pompa, Enjektör ve Turbo da geliyor. TD75D degistir ekipmanlarini olsun sana TD100D!

TD75D ile TD80D güc konsunda TD75D daha güclü olmasi mümkün degil cünki veriler belli, ama TD75D motorunun daha randumanli ve uzun Ömürlü bi mator oldugu da bir gercek cünki Krank-miline, Pistonlara, Silindir-kapagina binen yük daha az, söyle bi örnek verecek olursak:
Bir kisiye 80kg Bugdayi yükle kac metre tasiyabilir birde 70kg Bugdayi yükle kac metre tasiybilir.....Silindir Hacmi ayni oldugu icin yine ayni kisi diyebiliriz biri yigit digeri zayif olmamasi icin.
Motor sagligi icn sunuda örnek verebiliriz:
3 kisi kürekle kum yüklesin bunlar güclü oldugu icin kürekleri tam doldurma sarti var
4 Kisi ayni kumu yüklemeleri gerekiyo bunlarda ama tam doldurma sarti yok simdi bunlarin hangisi daha fazla yorulur ve hangisi daha saglikli olur zorlananmi ? yoksa rahat calisanmi?
Bilgilerinize

Saygilar

3 işçilik yere 4 işçi tutup işçileri az yormak sağlanabilir ama 3 ücret ödemek var 4 ücret ödemek var

qarizmatiqa link=topic=49875.msg595660#msg595660 date=1337357696' Alıntı:
3 işçilik yere 4 işçi tutup işçileri az yormak sağlanabilir ama 3 ücret ödemek var 4 ücret ödemek var
3 piston motor sıkıştırılıp kullanılırsa 4 piston motordan daha çok mazot yakar yapcağı işler aynı olsa..td 75 kullanmadım td 80d kullandım hiç beğenmedim bi tasarım var başka bişey yok he tek çeker motorların bazılarına göre iyi..

şu konuda size katılıyorum, 3300 cc 3 piston 3200 cc 4 piston motorlar arasından 4 pistonlu olanın torku beygırı de iyi ise tercihim o yunde olur amaa 3300 3 piston mu 4400 4 piston mu dersen 3 piston abicim