Çevremde alınan& satılan son TRAKTÖR

Özellikler iyi gibi ancak bg gücüne göre biraz hafif kalıyor .
Tr6.140, min 132 bg , 6.100 kg
Kubota 135, 140 bg 5.600 kg civarı.
Yaş zemin yürüyüşünde, Case Maxxum 145 CVX yada JD 6130R gibi olmaz.
Patinaj kontrolü var ama kumsal zemin yürüyüşünde verimli olacaktır.
Çeki demiri gücü grafiklerini görmüyorsunuz.
Steyr 768 , rampada 11 ton yükle çıkabilirken aynı rampayı MF 285, 8 ton yükle çıkabiliyor.
Sonra da Steyr in arıza sıkıntıları çok olur , MF 285 kral traktör ama çeki demiri gücünde zayıftır.
Steyr 768 ise motor gücü olarak zayıf kalıyor, 70 hp , 215 n.m. , 85 hp , 300 n.m. tork olmuş olsa bambaşka olurdu.
Kubota 135 GX2, hafif sıklet, kuru zemin traktörüdür.
Aynı traktör ağırlığı, aynı tork ve beygir gücü olsa bile çeki demiri gücü grafiklerinde fark oluşur.
Motor yükünü %60 tutarak yakıt azaltır , %90 tutarak yakıt azaltır, motorun tork yedekleri ve motor esnekliği ile çeki demiri grafiklerine ayar veriliyor.
Çekişmeye girince anlaşılır. :unsure:
Bafrada bi kubato bayisi güçlü , nh kapandı jd kapanalı 12 seneyi geçti, fendt bayimiz var🤣, kimse motorun kg sine bakmıyor,
JD nin kapanmasına üzüldüm, Avrupa modeller yaş zemin yürüyüşünde gayet başarılıdır.
Deuthz 6190 TTV nin yaş sürüm videolarını izlemelisiniz.
Fendth 724 ün yaş sürümü de çok güzel ama pek yanına yaklaşılacak bir şeye benzemiyor. :(
Kubota, su drenajı olan çeltik arazisinde iş yapacak modellere sahiptir.

Yaş zemin yürüyüşünde, Case Maxxum 145 CVX yada JD 6130R gibi olmaz.
Patinaj kontrolü var ama kumsal zemin yürüyüşünde verimli olacaktır.
Çeki demiri gücü grafiklerini görmüyorsunuz.
Steyr 768 , rampada 11 ton yükle çıkabilirken aynı rampayı MF 285, 8 ton yükle çıkabiliyor.
Sonra da Steyr in arıza sıkıntıları çok olur , MF 285 kral traktör ama çeki demiri gücünde zayıftır.
Steyr 768 ise motor gücü olarak zayıf kalıyor, 70 hp , 215 n.m. , 85 hp , 300 n.m. tork olmuş olsa bambaşka olurdu.
Kubota 135 GX2, hafif sıklet, kuru zemin traktörüdür.
Aynı traktör ağırlığı, aynı tork ve beygir gücü olsa bile çeki demiri gücü grafiklerinde fark oluşur.
Motor yükünü %60 tutarak yakıt azaltır , %90 tutarak yakıt azaltır, motorun tork yedekleri ve motor esnekliği ile çeki demiri grafiklerine ayar veriliyor.
Çekişmeye girince anlaşılır. :unsure:

JD nin kapanmasına üzüldüm, Avrupa modeller yaş zemin yürüyüşünde gayet başarılıdır.
Deuthz 6190 TTV nin yaş sürüm videolarını izlemelisiniz.
Fendth 724 ün yaş sürümü de çok güzel ama pek yanına yaklaşılacak bir şeye benzemiyor. :(
Kubota, su drenajı olan çeltik arazisinde iş yapacak modellere sahiptir.
Bizim yerler kurudur bakalim gorecegiz performansı, cokda memnun kalsalar, jd, nh gerisi bize gelmez tutulan mal akşamdan sabaha gidiyor, jd bayisi olsada ben sahsıma sifir motor parası baglayamam, ama jd parcası bol burda 3-4 kişi satıyor , gecen yil traktör almak icin iyi bir yılmış , oto almak icinde konut almak icinde , canavar hortladımı ne?[emoji848]
(6190 ttv yaş sürüm videosu bulamadım)

Bizim yerler kurudur bakalim gorecegiz performansı, cokda memnun kalsalar, jd, nh gerisi bize gelmez tutulan mal akşamdan sabaha gidiyor, jd bayisi olsada ben sahsıma sifir motor parası baglayamam, ama jd parcası bol burda 3-4 kişi satıyor , gecen yil traktör almak icin iyi bir yılmış , oto almak icinde konut almak icinde , canavar hortladımı ne?[emoji848]
(6190 ttv yaş sürüm videosu bulamadım)

Örnektir.
Ne canavarı ? anlayamadım.
Bu sene 1300 rpm devirle çalışacak sezona benzemiyor.
Çok garipsenecek motor grafikleri de var.
Steyr sürücüsü zor alanda 2400 rpm motor devriyle çalışmaya alışıktır.
Şu göstergelere motor grafiği bilgilerini işleseler, daha verimli çalışma yapılabilir.

2013 model Jd 65 hp e serisi çift çeker verildi. 2006 model massey 3075 phantom tek çeker aldılar. 20 binde üste verdiler. Saçma bi ticaret oldu bence yorumlarınızı merak ediyorum. 2013 jd + 20 bin = 2006 massey
Borcu vardir da traktoru kucultmus desem uste 20 bin vermisler umarim mantikli bi aciklamasi vardir yoksa cift ceker verilip uste 20 bin daha vererek tek ceker almak akil kari işe benzemiyo hele ki bu devirde

Örnektir.
Ne canavarı ? anlayamadım.
Bu sene 1300 rpm devirle çalışacak sezona benzemiyor.
Çok garipsenecek motor grafikleri de var.
Steyr sürücüsü zor alanda 2400 rpm motor devriyle çalışmaya alışıktır.
Şu göstergelere motor grafiği bilgilerini işleseler, daha verimli çalışma yapılabilir.
Videoyu izledim kuru topraktan yine yaş olunca traktor daha rahat gidiyor bizim yarisulu tarlalara benzemiyor, (enflasyon canavari hocam fiyatlarin artması diyorum kimine göre dolar cıktığı icin ülke batıyor bana göre ülke battıgı için dolar cıkiyor) yaza dap 250 tl çuvalı olursa döne döne oynarız.

Borcu vardir da traktoru kucultmus desem uste 20 bin vermisler umarim mantikli bi aciklamasi vardir yoksa cift ceker verilip uste 20 bin daha vererek tek ceker almak akil kari işe benzemiyo hele ki bu devirde
Hocam bende anlamadım. Jd çok sıkıntılıydı iki kez motor yedi. Randıman tutmadı çok yakıyordu vs. ama masseyde 15 senelik motor alıyosun hemde tek çeker alıyosun. Lastikleri bari sıfır olsa dedim %50 %60 civarındaydı. Bana önce dedilerki başa baş değişcez. Dedim ki iyi pazarlık edin alın üste. Sonra dediler ki 20 bin üste verdik ben anlamadım.

2013 model Jd 65 hp e serisi çift çeker verildi. 2006 model massey 3075 phantom tek çeker aldılar. 20 binde üste verdiler. Saçma bi ticaret oldu bence yorumlarınızı merak ediyorum. 2013 jd + 20 bin = 2006 massey
JD 5065 E , 65 hp , max 70 hp, (viskoz fan kullanıyor) , 247 n.m. , max tork 1800 rpm , max güç 2400 rpm , %23,5 tork yedeği motor verileri var.
1600-1800 rpm arası sabit tork aralığı var , 1800 rpm ile motor yük dengeler. max güç 2400 rpm de olduğu için mevcut motor gücünün %80 lik kısmını kullanıyor.
Hafif ön kepçe traktörü olduğundan başlangıç tork değeri az kalıyor , 5403 egzantrik mili değişimi gerekiyor, zor arazi sıra dönüşlerinde sinme yapar.
Motor grafiğinin 2030 veya 2130 ile benzer yanı yoktur.
MF 3075 Phantom , 55,9 kw , 76 hp (DIN normu , radyatör dahil ölçüm) , 300 n.m. tork , %30 tork yedeği , 4 lt motor , max tork 1500 rpm , max güç 2200 rpm , ( 1900-2200 rpm arası sabit güç aralığı ) , balye bağlamak için aradığımız sabit güç aralığı bulunmaktadır,
Motor gücü konumlaması Same Explorer 75 T , 75 hp , 280 n.m. tork , Fiat 8066S , 80 hp , 280 n.m. arası bir değerde konumlanmıştır.
Tork azalış yüzdeleri genelde katalog bilgilerinde verilmez , motorun bitiş torku da düşük değerlere sahipse rampa da çabuk sönümlenir.
Kullanış olarak rampa yukarı motora devir verdikçe tırmanabilen traktör, Fiat 640, JD 2130 , Enter 654S gibi devir alabilen motor karakteristiği toprak işleme çalışmalarında aranır.
Hafif ön kepçe traktörleri motor anma gücünde stabil, devir değiştirmeden çalışamaz.Motor çalışma esneklikleri eski modellere göre yüksektir.
MF 3075 , motor karakteristiğine yakın Fiat 80 66S, Tümosan 8075 , Deuthz 4080 E , Zetor 7441 modelleri vardır.
Sürüş alışkanlıkları ve motor gücü gereksinimlerinden ihtiyaç hasıl olmuş.
JD 5065E , 9*3 şanzıman ise rampa arazide sürücüyü çok yormuştur.

JD 5065 E , 65 hp , max 70 hp, (viskoz fan kullanıyor) , 247 n.m. , max tork 1800 rpm , max güç 2400 rpm , %23,5 tork yedeği motor verileri var.
1600-1800 rpm arası sabit tork aralığı var , 1800 rpm ile motor yük dengeler. max tork 2400 rpm de olduğu için mevcut motor gücünün %80 lik kısmını kullanıyor.
Hafif ön kepçe traktörü olduğundan başlangıç tork değeri az kalıyor , 5403 egzantrik mili değişimi gerekiyor, zor arazi sıra dönüşlerinde sinme yapar.
Motor grafiğinin 2030 veya 2130 ile benzer yanı yoktur.
MF 3075 Phantom , 55,9 kw , 76 hp (DIN normu , radyatör dahil ölçüm) , 300 n.m. tork , %30 tork yedeği , 4 lt motor , max tork 1500 rpm , max güç 2200 rpm , ( 1900-2200 rpm arası sabit güç aralığı ) , balye bağlamak için aradığımız sabit güç aralığı bulunmaktadır,
Motor gücü konumlaması Same Explorer 75 T , 75 hp , 280 n.m. tork , Fiat 8066S , 80 hp , 280 n.m. arası bir değerde konumlanmıştır.
Tork azalış yüzdeleri genelde katalog bilgilerinde verilmez , motorun bitiş torku da düşük değerlere sahipse rampa da çabuk sönümlenir.
Kullanış olarak rampa yukarı motora devir verdikçe tırmanabilen traktör, Fiat 640, JD 2130 , Enter 654S gibi devir alabilen motor karakteristiği toprak işleme çalışmalarında aranır.
Hafif ön kepçe traktörleri motor anma gücünde stabil, devir değiştirmeden çalışamaz.Motor çalışma esneklikleri eski modellere göre yüksektir.
MF 3075 , motor karakteristiğine yakın Fiat 80 66S, Tümosan 8075 , Deuthz 4080 E , Zetor 7441 modelleri vardır.
Sürüş alışkanlıkları ve motor gücü gereksinimlerinden ihtiyaç hasıl olmuş.
JD 5065E , 9*3 şanzıman ise rampa arazide sürücüyü çok yormuştur.
Jd çift çeker olmasına rağmen bundan daha memnun kalacaklar fakat buradaki dikkat çekmek istediğim şey pazarlık. Biraz pisi pisine gitti jd

Videoyu izledim kuru topraktan yine yaş olunca traktor daha rahat gidiyor bizim yarisulu tarlalara benzemiyor, (enflasyon canavari hocam fiyatlarin artması diyorum kimine göre dolar cıktığı icin ülke batıyor bana göre ülke battıgı için dolar cıkiyor) yaza dap 250 tl çuvalı olursa döne döne oynarız.
Kasko değerleri listelerine göre euro kuru, 6,9 TL den hesaplanıyor.
Mümkün olduğunca suni gübre kullanmıyoruz.
Jd çift çeker olmasına rağmen bundan daha memnun kalacaklar fakat buradaki dikkat çekmek istediğim şey pazarlık. Biraz pisi pisine gitti jd
Traktör dizaynlarında yeni model , çeki demiri gücünde eski modellerden az olmamalıdır, sene kurak gidince böyle oldu.

Dolar artmıyor ülke barıyorndolar durıyor yerinde biz biz geriye gittik 100batak zamanına yeni traktörlerin tarım makinalarının yanın yaklaşamıyoruz komsum 26li potingeri 27.5 aldı 70bin euroya 5713dayna 4 aldı2ay sanırsan 20bine 40lı aysan aldı alım gücümğz bitiyor

Kesinlikle üreticinin alım gücü yok oluyor. 2015 De tt65 aldık tek çeker 51.000 TL di peşin 2020 model tt65 tek çeker 150.000 oldu düşününün 5 yılda ki durumu
Aynen ülke battiği için dışarıdan ithal edilenler fiyatı yükseltiypr liyakatsız yönetim olunca böyle olur araplar evleri satsın asıl o zaman gör ülkeden dolar çıksın marketler el yakıyor zamanında aylık market 500tl iken şimdi 2000 yaklaşıyor %400 zam var maaş aynı giden cepten alın terinde gidiyor