DoYRaNLı link=topic=6723.msg71662#msg71662 date=1220471304' Alıntı:
traktörün zeminle mesafesinin yüksek olması gerekiyo+130-150 bg olması uygun+motor devrinin 1500-1700d/dk da en yüksek pto çıkışı verebilmeli,vites olarak zaten belirlediğin tek bir viteste gidiyosun lakin ileri ve geri için vites değiştirmemek yani debriyaj kullanmamak gerekir,elektrik jaklarının su ve çamur geçirmemesi ve dayanıklı olması gerekir,+dönüş çapının dar olması ve sağ sol frenlerde mükemmel olmalı+lastik ebatlarının yani genişliği önemli zemine ne kadar çok tutunursa okadar enerji ve zamandan kazanmış olursun,
bu iş için uygun olan traktörler,sürüş ve kullanım kolaylığı açısından Fendt 413 vario ve jd 6430 premium plus diyorum,
neden en önde Fendt diyecekseniz,bir vites olayı yok vario yu anlatmaya gerek yok zaten,,ikinci olarak joystik sayesinde ileri ve geri + kuyruk mili +ekipmanı aşağı-yukarı kaldırma ve indirme işlerinin hepsini tek bir koldan yapabiliyorsunuz,
Lakin elektronik olayı anlattığımız üzere çok fazla su ile temasda sorun çıartırmı bilemem,,
diğer seçeneğimiz 6430 pek teferruatlı değil,debriyaj olayı perma debriyaj artı mekikle ileri geri geçişi sağlanıyo,sonuçta kendni kanıtlamış yani güven vermiş bir marka,,
bu arada şunu söylemek istiyorum neden hep bu şekilde o iyi bu değil o pahalı bu ucuz tartışması yapılıyo bende mercedesin clx
serine binmek isterim ama sonuçta herşey parayla,,paranın alabileceği seçenekleri karşılaştırırsın,alamayacaklarını değil,,
hafta sonu Ankara da Kutlucan lara uğradım,413 ü Levent abi anlattı ben dinledim,güzel traktör ama paran varsa senin olur,,
Ali Fuat Kutlucan ' ada ilgilerinden dolayı teşekkür ederim,