çayır otu - kanyaş - darıcan yapışkan ot ilaçlama hakkında yardım

Ynt: çayır otu - kanyaş - darıcan yapışkan ot ilaçlama hakkında yardım

SEYİT link=topic=68092.msg774600#msg774600 date=1379190785' Alıntı:
BASF firması cok iddalı bu konuda stomp extra icin kabak tarımı ve fasulye tarımı icinde ruhsat almışlar 2014 ruhsalı cıkacak alacam kullanacam fasulyeye

Ben ruhsata pek aldırmıyorum. Örneğin Stomp mısır / ayçiçeğine ruhsatlı değil, aynı şekilde Dual S Gold sadece pamuğa ruhsatlı. Yurtdışında her iki ilaç mısır, ayçiçeğinde kullanılıyor.

rolly link=topic=68092.msg774602#msg774602 date=1379191308' Alıntı:
bir arkadaş stomp extra getirdi sırf birisi istedi diye 30 tl idi fiyatı (onun yalancısıyım) sogan için kullanıcaktı isteyen kişi. primextra dan ucuza geliyor mu sen hesapla
bazı capa bitkileri vardır işcilikden kacmak icin ilaca yönelmek gerekir çapa olayı el capası kadın yevmiyesi ilacdan daha maliyelidir BASF firmasınız borax ilacına litresine peşin 55 tlden aldım 1 lt 6 dk gidiyor fasulye bitkisi cok hassasdıt üstten atılan ilacını yeni geliştiriyolar yani yerinde zamanında atılan ot ilacı en etkili cözümdür maliyetili olsa bile verimde belli ediyor en önemliside insanoglu hile yapıyor ot ilacı yapmıyor

SEYİT link=topic=68092.msg774562#msg774562 date=1379186730' Alıntı:
syngenta Primextra Opti 500 SC denendi ekim sonrası hemen tarlaya atıldı üzerinde yazmıyan bir cok ot cıkmadı yalnız mısır arası sürülecekse gec dönemde sürülmesi gerekir çamurda ayak basılan yerden ot cıkıyor toprakta bi tabaka oluşturuyor patlıyan tohum ölüyor tatlı mısıra atıldı

peki tatlı mısırda verimi etkiledimi. ot ilacı atılan yerlerde verim düşüyo. bu sene biraz geç ektik ot gelmedi dekardan 2 ton aldık. geçen sene mustang kullandım 2 ton yapan yerde oldu 1500 kg da kalan yerde oldu. eskişehir bölgesinde guardian kullanmışlar sıkıntı çıkmamış diye duydum bu ilaçları denemek lazım.

ShyraXx link=topic=68092.msg775399#msg775399 date=1379362210' Alıntı:
peki tatlı mısırda verimi etkiledimi. ot ilacı atılan yerlerde verim düşüyo. bu sene biraz geç ektik ot gelmedi dekardan 2 ton aldık. geçen sene mustang kullandım 2 ton yapan yerde oldu 1500 kg da kalan yerde oldu. eskişehir bölgesinde guardian kullanmışlar sıkıntı çıkmamış diye duydum bu ilaçları denemek lazım.
acıkcası bu ilac yüzünden verim cok yükseldi hesaplara göre 3.200 kilo dk verimi verdi ot cıksa bile gec dönemde cıkıyor mısır gölgöleme yaptıgı icin otun bi zararı olmuyor gözlemlerime göre mısırı ilk dönemlerde ot ile mucadelesini iyi yapacaksın ektiginiz tohum neydi amerikan celınc mı may mı ?

SEYİT link=topic=68092.msg775458#msg775458 date=1379397092' Alıntı:
acıkcası bu ilac yüzünden verim cok yükseldi hesaplara göre 3.200 kilo dk verimi verdi ot cıksa bile gec dönemde cıkıyor mısır gölgöleme yaptıgı icin otun bi zararı olmuyor gözlemlerime göre mısırı ilk dönemlerde ot ile mucadelesini iyi yapacaksın ektiginiz tohum neydi amerikan celınc mı may mı ?

dekara 3200 kg verim çok iyi. 1000 metrekare olarak demi. kaç cm e ekildi mısırlar. sulama damlamadır sanırım.

biz fito ve challenger ektik bu sene. ikiside iyi may biraz sıkıntı yaratmış geçen sene. ot verimi çok etkiliyo. sulamayı mini spring yapmayı düşünüyoruz bidahaki sene.

siz hangi firmaya ekmiştiniz ?

ShyraXx link=topic=68092.msg775547#msg775547 date=1379420895' Alıntı:
dekara 3200 kg verim çok iyi. 1000 metrekare olarak demi. kaç cm e ekildi mısırlar. sulama damlamadır sanırım.

biz fito ve challenger ektik bu sene. ikiside iyi may biraz sıkıntı yaratmış geçen sene. ot verimi çok etkiliyo. sulamayı mini spring yapmayı düşünüyoruz bidahaki sene.

siz hangi firmaya ekmiştiniz ?
evet 1000 m2 gecen yıl fito ve celıncdı bu yılki yüksek verimi may dan aldık yalnız en tatlısı celınc şeker gibi mısır amerikalılar mısır işini gercekden iyi biliyor sulama sistemi damlama sulama antalyalaı bi firma untarmı öntarmı öyle bişiydi

SEYİT link=topic=68092.msg775584#msg775584 date=1379427877' Alıntı:
evet 1000 m2 gecen yıl fito ve celıncdı bu yılki yüksek verimi may dan aldık yalnız en tatlısı celınc şeker gibi mısır amerikalılar mısır işini gercekden iyi biliyor sulama sistemi damlama sulama antalyalaı bi firma untarmı öntarmı öyle bişiydi

bizde geçen sene may dan güzel verim almıştık fakat elimde tohum oldugundan bunları ektim. konyada hangi şirketler ektiriyo fiyatlar hangi aralıkta. biz kerevitaş ve penguen e ekiyoruz. bu sene belirsiz fiyatlara göre hareket edicem. şeker oranı en yüksek challenger ın geliyomuş analizlerde.

ShyraXx link=topic=68092.msg775785#msg775785 date=1379481640' Alıntı:
bizde geçen sene may dan güzel verim almıştık fakat elimde tohum oldugundan bunları ektim. konyada hangi şirketler ektiriyo fiyatlar hangi aralıkta. biz kerevitaş ve penguen e ekiyoruz. bu sene belirsiz fiyatlara göre hareket edicem. şeker oranı en yüksek challenger ın geliyomuş analizlerde.
amerikalılar mısır konusunda gerckden bir adım önde damak tadına göre hitap ediyorlar konyada ektiren kişi asya lale derler lale tarları falan varya duymusundur belki onun sahibi ektiriyor antalya bölgesine gönderiyor fiyatı tonu 450 tl sanırım öyleydi tam emin olayımda fiyatda bilgilendirrim sizi sizde ne kadar penguven firmasıyha görüşebilirsem bende ekebilirim belki

Atilla abi monsanto firmasında çalışan bir arkadaşla stomp konusunda götüştüm manisa merkez köylerinde stomp ve spectrumun demostrasyonlarını yqpmoşlar mısır tarlalarında dediği şey şu stomp attıkları parselde mısır çökmüş spectrum ise çok iyi sonuç vermiş bilginiz olsun

SEYİT link=topic=68092.msg775799#msg775799 date=1379487916' Alıntı:
amerikalılar mısır konusunda gerckden bir adım önde damak tadına göre hitap ediyorlar konyada ektiren kişi asya lale derler lale tarları falan varya duymusundur belki onun sahibi ektiriyor antalya bölgesine gönderiyor fiyatı tonu 450 tl sanırım öyleydi tam emin olayımda fiyatda bilgilendirrim sizi sizde ne kadar penguven firmasıyha görüşebilirsem bende ekebilirim belki

suanda biz 430 tl/ton ekiyoruz elle hasat. hasat bize ait. biraz araştırdım penguen konyada 3 kişiye ektirmiş biriside asya lale ama 1 kişi 2000 1 kişi 5000 dekar vs büyük ekti dediler bu şekilde fiyat bizden yüksek olması normal. verimleri arastırdım hasat yapan mühendislere sordum en çok veren 2000 dedi. ortalama 1400-1500 kg dekar diyolar. ektiğim tohumlardan challenger ve fito en iyileri diyebilirim. may vega da fena değil.

ekim yapmak isterseniz detaylı bilgi verebilirim. penguen ve kerevitaş hakkında.

ShyraXx link=topic=68092.msg778206#msg778206 date=1380130851' Alıntı:
suanda biz 430 tl/ton ekiyoruz elle hasat. hasat bize ait. biraz araştırdım penguen konyada 3 kişiye ektirmiş biriside asya lale ama 1 kişi 2000 1 kişi 5000 dekar vs büyük ekti dediler bu şekilde fiyat bizden yüksek olması normal. verimleri arastırdım hasat yapan mühendislere sordum en çok veren 2000 dedi. ortalama 1400-1500 kg dekar diyolar. ektiğim tohumlardan challenger ve fito en iyileri diyebilirim. may vega da fena değil.

ekim yapmak isterseniz detaylı bilgi verebilirim. penguen ve kerevitaş hakkında.
asya lalenin sahibi iyi bilirm köylüm ve akrabamdır yüksek miktarlada ekim yapar ve yetmedigi zamanda kendi etrafına ektirir lale tarımıda yapar özelden cep tlf gönderirseniz sizi ararım daha detaylı görüşebiliriz ayrıca 1 tane mühendis gelipde incelemedi ve bu 3 ton cıkan tarla 90 dk tek tarla 5000 dk ortalaması düşük cıkar

Ayçiçek Üreticilerimiz

Bonaflan WG;

Pamuk, ayçiçeği, fasulye ve soya fasulyesi ekim alanlarında sorun olan geniş yapraklı ve tek yıllık dar yapraklı yabancı otlarla mücadelede ekim öncesi toprağa karıştırılarak kullanılan seçici bir herbisittir.