case magnum 335 mi fendt 933 vario mu

kim daha öncelikli

• Kullanılan toplam oy
    17

Ynt: case magnum 335 mi fendt 933 vario mu

atilla link=topic=6060.msg65279#msg65279 date=1218553798' Alıntı:
seymen kardeşim , fendt te QUADTRAC a rakip yok...kabül ediyorum...çünki paletli traktör üretimleri yok....diğer bütün segmentleri , sitemizde tartışılsın ne dersin....QUADTRAC ı senden ben daha fazla takdir etmişimdir....

FENDT in neden paletli traktör üretimi yok bilen varmı acaba neden lastik tekerlekli ?????????????????????

koraytm165 link=topic=6060.msg65316#msg65316 date=1218559060' Alıntı:
palet sistemi lastikte oluşan patinajla kaybedilen gücü önlemek için yapılmıştır ama fendt bunu traktör yönetim siteminin cerh dişlilerine gerekli komutu vermesi suretiyle çözmüştür saygılar
mühendis kardeşimin yorumu...

koraytm165 link=topic=6060.msg65316#msg65316 date=1218559060' Alıntı:
palet sistemi lastikte oluşan patinajla kaybedilen gücü önlemek için yapılmıştır ama fendt bunu traktör yönetim siteminin cerh dişlilerine gerekli komutu vermesi suretiyle çözmüştür saygılar

teşekkürler teknik yorumunuz için

sawyer link=topic=6060.msg65273#msg65273 date=1218552547' Alıntı:
trisix var ve quadtrac paletli,trisix lastikli. trisixe lemkenden özel ekipman yapılıyo.caseye yapılmış öyle bişe yok. trisixde vites yok, quadtracta vitesten bol bişey yok. trisix 85 yapıyo quadtrac paletinden dolayı 30 yaparsa iyi. sana bunları daha öncede anlattık ama anlamak istemiyosan anlama.

Quadtrac ' a özel olarak üretilen sadece pulluğu biliyorum onun dışında herhangi bir ekipman war mı bilmiyorum
recor denemesi için yapılan KUHN marka pulluk 20 ' ' olması lazım 20li döner kulak pulluk

merak etme Trisix Quadtrac ' a rakip olamaz herzaman için paletli lastik tekerlekliden üstündür
sizce 535 hp gücendeki bir traktörün ağırlığı 23.300 kg fazla değil mi ??? o ağırlığa göre baya seri bir makina Quadtrac

POYRAZLI SALİH link=topic=6060.msg65500#msg65500 date=1218623126' Alıntı:
Quadtrac ' a özel olarak üretilen sadece pulluğu biliyorum onun dışında herhangi bir ekipman war mı bilmiyorum
recor denemesi için yapılan KUHN marka pulluk 20 ' ' olması lazım 20li döner kulak pulluk

merak etme Trisix Quadtrac ' a rakip olamaz herzaman için paletli lastik tekerlekliden üstündür
sizce 535 hp gücendeki bir traktörün ağırlığı 23.300 kg fazla değil mi ??? o ağırlığa göre baya seri bir makina Quadtrac
:D

Çok ilginç yorumlar. Teknik yorumlar yalnız keser kendimize yontarken yapılıyor. Daha az hacim daha çok basınç doğru. Peki yüksek basınç ile motor ömrü arasındaki ilişki nedir? Ayrıca aradaki yüksek tork farkı hiç mi bir anlam ifade etmiyor? Silindir hacminin yüksek olması her zaman yüksek yakıt anlamına mı gelir? Yoksa aşırı yüklemelerde yapılan işe oranlandığında yakıt artar mı azalır mı? Yakıt tüketimlerini hesaplarken de dekar başına yapılan işe göre oranlansa daha doğru olur kanaatindeyim. Örneğin aynı güçte traktörler aynı arazide örneğin goble ile yakıt tüketimleri ve birim zamanda yaptıkları işler kıyaslansa ne gibi sonuçlar çıkar ortaya acaba? Bu kıyaslama yapılırken bir de 150 bg civarında 4 ve 6 silindirli iki traktör karşılaştırılsa acaba ne gibi sonuçlar çıkar ortaya. Örneğin 415 Fendt ile 714-716 Fendt mesela. Tarla günlerinde böyle kıyaslamalar neden yapılmaz? Ya da en azından tarla günü olmadan bir üretici firma Bu A firması ya da B firması olabilir, bunu kimsenin görmediği bir yerde denemiştir mutlaka. Böyle bir sonuç var mı elinizde, varsa da paylaşabilir misiniz acaba? Teşekkürler.

güzel ve teknik bir yorum...teşekkürler...yazıdaki bol olan soru işaretlerinin , azalması için..yorumlarınızın devamını bekleriz.....

atilla link=topic=6060.msg65582#msg65582 date=1218645962' Alıntı:
güzel ve teknik bir yorum...teşekkürler...yazıdaki bol olan soru işaretlerinin , azalması için..yorumlarınızın devamını bekleriz.....

ayrıca konuların takibi ve açılmış konuların bir gözden geçirilnmesi gerekir

palet sistemi üretmemesinin nedeni de bana göre korayın dediği gibi fendt zaten sanzmanda çözmüş olayı lastiklere nekadar güç lazımsa okadarını sanzman üretiyo zaten cehr dişlisine gelince daha fazla güç üreterek lastilere yük bindiginde sanzmanın zorlamaması ve motor performansını daha güçlü kılması açısından böyle bir süstem uygulanmıştır diye düşünüyorum...

öğrendiğim son bilgilere göre
CNH Puma ve T8000 serilerinde de CVT şanzıman kullanmıya başlamış
dolaysıyla T7000 ve Magnum serilerinde de bu şanzıman mevcut
şu anda Case-İh CVX Puma ve Magnum serilerinde kademesiz şanzıman kullanıyor ilerleyen zamanlarda Steiger-Quadtrac ve Maxxum serisinede kademesiz şanzıman uygular

diomedes link=topic=6060.msg65580#msg65580 date=1218645394' Alıntı:
Çok ilginç yorumlar. Teknik yorumlar yalnız keser kendimize yontarken yapılıyor. Daha az hacim daha çok basınç doğru. Peki yüksek basınç ile motor ömrü arasındaki ilişki nedir? Ayrıca aradaki yüksek tork farkı hiç mi bir anlam ifade etmiyor? Silindir hacminin yüksek olması her zaman yüksek yakıt anlamına mı gelir? Yoksa aşırı yüklemelerde yapılan işe oranlandığında yakıt artar mı azalır mı? Yakıt tüketimlerini hesaplarken de dekar başına yapılan işe göre oranlansa daha doğru olur kanaatindeyim. Örneğin aynı güçte traktörler aynı arazide örneğin goble ile yakıt tüketimleri ve
birim zamanda yaptıkları işler kıyaslansa ne gibi sonuçlar çıkar ortaya acaba? Bu kıyaslama yapılırken bir de 150 bg civarında 4 ve 6 silindirli iki traktör karşılaştırılsa acaba ne gibi sonuçlar çıkar ortaya. Örneğin 415 Fendt ile 714-716 Fendt mesela. Tarla günlerinde böyle kıyaslamalar neden yapılmaz? Ya da en azından tarla günü olmadan bir üretici firma Bu A firması ya da B firması olabilir, bunu kimsenin görmediği bir yerde denemiştir mutlaka. Böyle bir sonuç var mı elinizde, varsa da paylaşabilir misiniz acaba? Teşekkürler.

cevaplanması gereken sorular .... aslında cevabı da olan sorular .... birde yakıt konusu broşür değerleriyle hesaplanması gayet zor gibi ... ama iş-zaman -yük bunların hepsini hesaba katarak
bir hesap yaptığımızda VARIO idaalı görünüyor.... özelliklede zaman olayında....

ama diomedes üyemizin dediği gibi eşit şartlarda eşit yüklerle zamana bağlı testler yapıldığında işin rengi değişebilir..... ama herşeye rağmen GÖZ VARDIR NİZAM VARDIR....

benim şahsi fikrim aradaki iki litrelik silindir hacim farkı öyle azımsanacak bir değer deildir.... belki peş peşe takınca CASE çekebilir , belki daha fazla römork yükü taşıyabilir ama tarlada çalışırken ( ki bu traktörün asıl işidir) zaman-yakıt-yapılan iş hesaba katılarak yapılan genel verimlilik hesabında FEDNT, aynı beygir bu iki motor arasında daha çiftçi dostu duruyor.... benim şahsi fikrimdir ...

iki litre fark azımsanamaz....

okkangal link=topic=6060.msg67341#msg67341 date=1219233794' Alıntı:
cevaplanması gereken sorular .... aslında cevabı da olan sorular .... birde yakıt konusu broşür değerleriyle hesaplanması gayet zor gibi ... ama iş-zaman -yük bunların hepsini hesaba katarak
bir hesap yaptığımızda VARIO idaalı görünüyor.... özelliklede zaman olayında....

ama diomedes üyemizin dediği gibi eşit şartlarda eşit yüklerle zamana bağlı testler yapıldığında işin rengi değişebilir..... ama herşeye rağmen GÖZ VARDIR NİZAM VARDIR....

benim şahsi fikrim aradaki iki litrelik silindir hacim farkı öyle azımsanacak bir değer deildir.... belki peş peşe takınca CASE çekebilir , belki daha fazla römork yükü taşıyabilir ama tarlada çalışırken ( ki bu traktörün asıl işidir) zaman-yakıt-yapılan iş hesaba katılarak yapılan genel verimlilik hesabında FEDNT, aynı beygir bu iki motor arasında daha çiftçi dostu duruyor.... benim şahsi fikrimdir ...

iki litre fark azımsanamaz....
teknik olarak tamamen katılıyorum... fendt 933 vario ile caseyi arka arkaya bağlasak ...2 lt fark olmasına rağmen , fendt çeker...diye düşünüyorum...8 silindirli rus traktörünü çektiğini hep beraber izledik... vario kolunu biraz arkaya dokununca , asılma kabliyeti artar...salise zaman mertebesinde...

atilla link=topic=6060.msg67372#msg67372 date=1219249459' Alıntı:
teknik olarak tamamen katılıyorum... fendt 933 vario ile caseyi arka arkaya bağlasak ...2 lt fark olmasına rağmen , fendt çeker...diye düşünüyorum...8 silindirli rus traktörünü çektiğini hep beraber izledik... vario kolunu biraz arkaya dokununca , asılma kabliyeti artar...salise zaman mertebesinde...

çok sevdiğim birkaç tabir var bu konuda ' ' ' YA ÇEKİCEK YA KOPARACAK ' ' ' ' !!!! YA BU DUVARI YIKACAK YADA DURACAK !!!! Karşısındakine pek şans tanımayan bir makina

insomnia link=topic=6060.msg67823#msg67823 date=1219389685' Alıntı:
çok sevdiğim birkaç tabir var bu konuda ' ' ' YA ÇEKİCEK YA KOPARACAK ' ' ' ' !!!! YA BU DUVARI YIKACAK YADA DURACAK !!!! Karşısındakine pek şans tanımayan bir makina

o tabir daha çok John Deere için söyleniyor
Fendt 106larda falan bayırda kaldığı zaman otomatik frenliyormuştu galiba ne geri salıyor nede ilerliyor diye bi laf duymuştum

insomnia link=topic=6060.msg67823#msg67823 date=1219389685' Alıntı:
işte bu yuzden ılerı alman teknolojısı denılıyor degılmı

sanırım , bu anketinde sonuçları ortada...uzatmak bir şey değiştirmez...önemli olan dost kalmaktır....

POYRAZLI SALİH link=topic=6060.msg67861#msg67861 date=1219400315' Alıntı:
o tabir daha çok John Deere için söyleniyor
Fendt 106larda falan bayırda kaldığı zaman otomatik frenliyormuştu galiba ne geri salıyor nede ilerliyor diye bi laf duymuştum
1977 model fendt 106s bizde vardı.. yeterli gaza basmassan yokuş yukarı dediğiniz gibi oluyordu... gaza yüklenince yola devam... seymen...1978 modelinde 25 ileri , 8 geri vites seçeneği vardı ...bizim traktör 13 ileri 4 geri vitese sahipti... yorumunu bekliyorum...