Arkadaşlar bizim şikayetimiz çok zıplaması tekerleri ters yaptırdık daralttırdık darı arasıana serpmesiz gübre atıyor ama tarlada çok konforlu yolda asfaltta bile korkudan 5-10 ile gidiyoruz çok kötü zıplatıyor çok tedirgin edici
Zıplama azalana kadar lastik havalarini azalt. Case lerde cogunluk radial lastik var, seninki de öyleyse daha da güzel.Arkadaşlar bizim şikayetimiz çok zıplaması tekerleri ters yaptırdık daralttırdık darı arasıana serpmesiz gübre atıyor ama tarlada çok konforlu yolda asfaltta bile korkudan 5-10 ile gidiyoruz çok kötü zıplatıyor çok tedirgin edici
Senin traktörüne özel öneridir. Her traktör ve lastik ebadı için gecerli değildir. Fabrikalar kendini kuruya almak icin 30-40 psi istiyor. Lastikte taban ve yanak genisliği arttikca daha az hava ile yük taşıma kabiliyeti artiyor. Örnek case jx75c nin kalin lastigi 22-23 psi ile 4 lü pulluk taktiginda da deforme olmadan gidebilir. Fakat ince lastikli versiyonu 22-23 psi ile boşken sorun yaratmaz fakat 4lü pulluk takinca epey yayilir, bu yüzden 26-27 hava ancak yeter. Bu sefer de boşken cok ziplatir. Önlerin yükü pek değişmiyo önler makul seviyeye indirilip kullanilabilir. Ben Td 65 de 14,9-30 arka lastikler 22 psi, önler 9,5-24 lastikler 24 psi kullaniyom.Servisin dediği arka lastikler 24psi önlastikler 23 psi olmalıymış.
Lastikler michelin mi geliyor Casede. Lastiğin hamurundan da sallantı fark eder. Toplu ve dar lastiklerde sallar.
Jxc serilerinde pistonlu orta kol kullanırken traktörün arkasındaki ekipmanı çok dikkatli kullanın.arıza oluyor.şöyle açıklayayım.75C ile pistonlu orta kol takılı iken matris armoni lerin arkasındaki merdane tarla sınırındaki yüksekliğe geri geri gelince ekipman yukarı doğru fazla hareket etti busefer spool valf lerin arka hidroliğin üzerine bağlı olan döküm parça kırıldı.yaklaşık 7 litre yağ dışarıya aktı.parçasınıda çok zor buldum.haberiniz olsun.pistonlu orta kolun dış çapı geniş olduğu için mesafe azalıyor.kullanacaksanız bile dikkatli olun.
Jxc serilerinde kullanılan arkahidrolik yağ 10-30 servise sordum.
Kitabına bak.20w40 olabilir bence,hava da 20 psi