Ynt: canavar canavar bu
Holland link=topic=17746.msg159107#msg159107 date=1235594555' Alıntı:
evet burda da ramazan abi haklı bu olayı bizzat denedik traktör euroda daha fazla yakıyo.
euro donmaya karşı daha korumalı olduğundan biz kışın euro tercih ediyoruz ama daha fazla yakıyo.
bunun sebebi de euro mazotun normal mazottan daha ince, akışkan olmasıymış ve içindeki katkılar yüzünden daha fazla yanıyormuş..
..
Bakın arkadaşlar.Euro dizel meselesi kalite konusunda daha kaliteli ve belitmiş olduğunuz gibi soğuk havalarda donma riski daha az. Sebebi içerisindeki katkı maddelerinden....
Yakma konusunda gelince... Orada durun derim. cs 540 ile cs 6050 sahibi olarak cs 6050 de euro dizel 540 da ise normal dizel kullanıyorum....
Diyeceksiniz ki hangisi fazla yakıyo... İkisi de aynı yakıyor fiyat olarak. Sen gidip normal pompalı bir traktöre veya motora euro koyarsan zarar edersin. Hemde bir farkını bulamazsın. cs 540 a euro dizel koydum. yakıtta %15 fark etti.( yani daha fazla yaktı. )
Cs 6050 de enjeksiyon sistemi var. Bu sebeple normal mazot kullanmıyorum. enjeksiyonlu makine her zaman daha az yakar. yakıt kalitesi yükselir ama maliyet olarak yine değişmez.
Buradaki farkı ayırt etmek gerekiyo. Enjeksiyonlu motorlarda Benim tavsiyem Euro Dizel kullanın. Ama enjeksiyonsuz normal enjektörlü motorlarda ise paranız fazla ve ben ölene kadar rektefe yaptırmicam derseniz kullanın sorun olmaz...