Can26 mı üremi ?? Destek

Sık ekim konusunda katılıyorum. Yapraktan hangi ürünleri uygulamayı düşünüyorsunuz? Deneyipte bu üründen bayağı fayda gördüm dediğiniz bir ürün varmıdır?
Bitkisel amnoasit, bakteri,trikoderma ve mikoriza içeren growfast kullanıcam. Geri adam atmak gerekirse priaxor. Gülleci bulamacını da öğrenicem.

Sık ekim konusunda katılıyorum. Yapraktan hangi ürünleri uygulamayı düşünüyorsunuz? Deneyipte bu üründen bayağı fayda gördüm dediğiniz bir ürün varmıdır?
Growfast isimli bakteri,mikoriza,trikoderma mantarı yanında bitkisel L-tipi aminoasitler ve humik-fulvik asit içerikli ürünü kullanıcam. En az 2 uygulama yapacağım. İlk defa bu sene kullanacağım. Şunu da söyleyeyim ben bu sene seyrek ektim. Kaplama sayesinde bitki bana göre gerekli antibiyotikleri üretecek zaten ama işi garantiye almak istiyorum. 2 uygulama maliyetim mazot hariç dekara toplam 2x6=12 TL olacak. Geçen yıl yaptığım tohum kaplama sayesinde sadece son dönemde priaxor kullanmıştım. Bu sene de ihtiyaç olmasa da son dönemde priaxoru kullanacağım. Priaxorun bitkinin terleme mekanizmasını düzenlemesi sayesinde suyun kullanım etkinliğini arttırması çok etkili.

Son düzenleme:
Rahmetli dedem 20 yıl önceydi ekinler kurudu bicilecek duruma geldi tarlaya girdi ekinlerin başaklarını toplamaya başladı eliyle özenerek tektek seçerek topladı babamda kızdı ozaman ne yapiyon öyle tohumluk toplanirmi diye sen karışma ben toplucam sende ekeceksin dedi ve öylede yaptı usanmadan erinmenden tek tek basak seçerek topladı ve onları ezerek buğdayı başaktan temizledi 4 dönüm yere bunu ekecen dedi dönüme 10 kilo felan ancak geliyordu ordan çıkan buğday benim dedi babam ekti ilk başta çok seyrek çıktı sonra tarlayı kapattı ekin o tarladan aldığımız ürünü daha hiç alamadik eskilerin bildiği mutlaka birseyler var seyrek ekim tohum kaliteliyse herzaman iyidir

Hicte profesyonel bir ciftci degildim aslinda 1 adet 75lik 1 adet 100luk new holland sahibiyim hatta ciftciyim demeyi birakali bi 4-5 sene oluyor.
2016 yilina kadar bölgemizde 2000 donum kirac bugday- arpa- yulaf ekicisiydim ( bak hala ciftciyim demiyorum ) 2016 yili dolu felaketinden sonra cok sahane bi bicimde battim megerse cok ekmek ile cok kar edilmedigini anlamamiz icin batmak gerekiyormus.

Hersene 250 dekar sulu kiziltan bugday 100 dekar albatros cinsi yulaf yetistiriyorum birim alanda max verim ile 2000 dekar ile girdigim riskin 3/1 ile daha fazla verim aliyorum. Su olarak kanal ve kuyu suyu kullaniyorum. Kendi tarlam harici tarla ekmiyorum.

4 yillik ortalama verimim bugdayda 500-550 arasi ortalama tutturdum.
Önnceleri 40 ton dap alacagim diye tuccar tuccar gezerken ayaklarimin alti yara vade istemektende dilimde tüy bitiyordu.
suan her sene tabana 20 kg dap üste 20 kg azot ile 10 ton gübre maliyeti olusturup kahvede ekine o kadarmi gübre atilir diye cay aralarinda dalga konusu oluyorum.
Bölgemiz kirac verimleri yil olur 60-70 kilo verir yil olur 180-250 kg arasi verir 5 yillik ortalamaya vursan ust uste 150 kg aldim diyecek sayisida 1-2 kisidir oda nadas ile 100-200 dekar isleyen kisilerdir. Yillarca esiri oldugum kahve mantigina kulagimi kapayali 4-5 sene oldu illaki kulak ardi edemedigim oldugu zamanda kendimi kandiriyorum 125-130 ton ortalamami bölge ortalamam bölüp 1000 dekar ekiyorum diye kendimi avuttugumda olmuyor degil bazen :)

Kullandigim tohum cinsi kesinlikle kiziltan makarnalik bugday cesitlerinin arasinda ki resat altini ay fark etmeksizin degerinde gider gerekli azotlamasini yaptigin taktirde renk donmesine engel olmak sarti ile.

20 kg dap
20 kg üre
12ser saat su
Pas ve süne ilaci
Her suda dekara 1 litre uan 32

Simdilik bugday tarimimda bunlar harici extra bir islem yapmiyorum.

Yulafida suluyorum onun altinada üstünede birsey atmiyorum bölgemizde ki sartlara gore bazen yesile bictirip bazen taneye birakiyorum
Uan 32 yi yağmurlama ile mi veriyorsunuz

Arkadaşlar merhaba gübre sezonu yaklaşıyo ve gübre alacağız can26 4500tl üreyide 9000 TL'den aldığımızı varsayarsak 1500 dönüm için dönüme 8kg üre atarsak 12 ton gübre alıyoruz ve 108 000 TL tutuyo eğer dönüme 16kg can26 atarsak 24 ton can26 alıyoruz oda 108000 TL tutuyo ürenin azot oranını hesaplarsak 12 tonda 5520 kg azot yapıyo can26 ise 24 tonda 6240 kg azot yapıyor (ayrıca can26 alırsak fazladan 12 ton gübre ameleliği yapacağız:)Bu işin makarası da iki gübrenin de içeriklerini göz önüne alarak hangisi tercih edilmeli

Arkadaşlar merhaba gübre sezonu yaklaşıyo ve gübre alacağız can26 4500tl üreyide 9000 TL'den aldığımızı varsayarsak 1500 dönüm için dönüme 8kg üre atarsak 12 ton gübre alıyoruz ve 108 000 TL tutuyo eğer dönüme 16kg can26 atarsak 24 ton can26 alıyoruz oda 108000 TL tutuyo ürenin azot oranını hesaplarsak 12 tonda 5520 kg azot yapıyo can26 ise 24 tonda 6240 kg azot yapıyor (ayrıca can26 alırsak fazladan 12 ton gübre ameleliği yapacağız:)Bu işin makarası da iki gübrenin de içeriklerini göz önüne alarak hangisi tercih edilmeli

Yani arkadaşlar iç Anadolu'da mart sonu Nisan başında gübre kullanılır. Can gubresi daha avantajlı olduğu için insanlar bunu aldı. Şimdi tek seferde yağmura denk getirip 20 kg can gubresini tek seferde uygulamak nasıl olur . Bi sıkıntı yaratır mı sizce deneyip tecrübe eden var mıdır?

Admine teşekkürler forumu Facebook'a taşımış yazıyı paylaştığım günden bu yana araştırma fiyat takibi yapıyorduk en son gün itibariyle can26 5400 TL oldu bizde artık zamanın geldiğini düşünerek tarım kredi kooperatifinden tonu 9200 den 13 ton civarı üre aldık dekara 8.5-9 kg üre atacağız inşallah. Konuya cevap yazan herkese teşekkür ederim. Allah tüm çiftçilere bereketli bir sezon nasip etsin

• Beğen
Tepkiler: adurak59