Hicte profesyonel bir ciftci degildim aslinda 1 adet 75lik 1 adet 100luk new holland sahibiyim hatta ciftciyim demeyi birakali bi 4-5 sene oluyor.
2016 yilina kadar bölgemizde 2000 donum kirac bugday- arpa- yulaf ekicisiydim ( bak hala ciftciyim demiyorum ) 2016 yili dolu felaketinden sonra cok sahane bi bicimde battim megerse cok ekmek ile cok kar edilmedigini anlamamiz icin batmak gerekiyormus.
Hersene 250 dekar sulu kiziltan bugday 100 dekar albatros cinsi yulaf yetistiriyorum birim alanda max verim ile 2000 dekar ile girdigim riskin 3/1 ile daha fazla verim aliyorum. Su olarak kanal ve kuyu suyu kullaniyorum. Kendi tarlam harici tarla ekmiyorum.
4 yillik ortalama verimim bugdayda 500-550 arasi ortalama tutturdum.
Önnceleri 40 ton dap alacagim diye tuccar tuccar gezerken ayaklarimin alti yara vade istemektende dilimde tüy bitiyordu.
suan her sene tabana 20 kg dap üste 20 kg azot ile 10 ton gübre maliyeti olusturup kahvede ekine o kadarmi gübre atilir diye cay aralarinda dalga konusu oluyorum.
Bölgemiz kirac verimleri yil olur 60-70 kilo verir yil olur 180-250 kg arasi verir 5 yillik ortalamaya vursan ust uste 150 kg aldim diyecek sayisida 1-2 kisidir oda nadas ile 100-200 dekar isleyen kisilerdir. Yillarca esiri oldugum kahve mantigina kulagimi kapayali 4-5 sene oldu illaki kulak ardi edemedigim oldugu zamanda kendimi kandiriyorum 125-130 ton ortalamami bölge ortalamam bölüp 1000 dekar ekiyorum diye kendimi avuttugumda olmuyor degil bazen
Kullandigim tohum cinsi kesinlikle kiziltan makarnalik bugday cesitlerinin arasinda ki resat altini ay fark etmeksizin degerinde gider gerekli azotlamasini yaptigin taktirde renk donmesine engel olmak sarti ile.
20 kg dap
20 kg üre
12ser saat su
Pas ve süne ilaci
Her suda dekara 1 litre uan 32
Simdilik bugday tarimimda bunlar harici extra bir islem yapmiyorum.
Yulafida suluyorum onun altinada üstünede birsey atmiyorum bölgemizde ki sartlara gore bazen yesile bictirip bazen taneye birakiyorum