Buzagi

IMG_0437.JPG arkadaşlar buzağı eksik doğdu bu aşamada süt içirme haricinde ne yapılabilir buzağıyı yaşatmak için?

IMG_3662.JPG bu buzağımız isal yaklaşık 20 günlük doğduğunda antiserum yaptık ağız sütünü içirdik göbeğini temizledik ilk günler isalı yoktu 1 haftalık olduktan sonra isal oldu 2 kere serum taktırdık isal giderici antibiyotik ve tozlardan verdik ama birtürlü isalini geçiremedik emme refleksi bugüne kadar iyiydi ama bugün emmiyorda kafasınıda kaldırmıyor öylece yatıyor nasıl kurtarabiliriz ?

Ekli dosyayı görüntüle 27667 bu buzağımız isal yaklaşık 20 günlük doğduğunda antiserum yaptık ağız sütünü içirdik göbeğini temizledik ilk günler isalı yoktu 1 haftalık olduktan sonra isal oldu 2 kere serum taktırdık isal giderici antibiyotik ve tozlardan verdik ama birtürlü isalini geçiremedik emme refleksi bugüne kadar iyiydi ama bugün emmiyorda kafasınıda kaldırmıyor öylece yatıyor nasıl kurtarabiliriz ?
Geçmiş olsun. Dışkısından örnek alıp test yaptırın veterinerlerde bulunuyor basit bir test. Benim aklıma roto- corono virüsleri geldi. Eğer öyleyse çok yapabileceğiniz birley kalmamış ancak roto- corono için bazı takviyeler var içinde pektin yumurta immunoglobülin i falan var onlardan kullanın. Royal ilaç ta rovita roto-c. Veya ithal gelen ig-lock var. Ama roto-c. Olup olmadığını bilmek lazım. Dediğim virüsün anne karnında aşısı var onu kullanın ben çok çektim ama aşıyla çözdüm. Tekrar geçmiş olsun