Büyük traktör hastalığı

Arkadaşlar merhaba 300 dönüme yakın kendime ait tarlamda pamuk ekiyorum. Uzun zamanlardan beri yüksek beygirli traktörlere karşı bi hastalığım var. 4 adet motorum var 100,95 80 65 beygir olarak. Fakat Tr6 serisi veya T7000 serileri inanılmaz derecede dikkatimi çekiyor ve bu traktörlere Allah nasip ederse sahip olmak istiyorum. Gelecekte işlerimi dahada büyütmek istiyorum şuanda tarla alabilmek inanılmaz zor tarla fiyatları inanılmaz arttı. İcar tarla tuttup işlerimi dahada ileriye götürmek istiyorum. Bu kadar dönüm tarlaya bu traktörleri almak biraz fazla ama işimi çok seviyorum profesyonel ve hızlı bir şekilde işlerimi hallettmek istiyorum. Pamukta zaman çok kısıtlı. Genç bir çiftçi olarak görüşlerinizi merakla bekliyorum arkadaşlar sizce hayallerime kavuşup işime daha çok odaklanmalımıyım yoksa sadece hayalde mi kalmalı?

Resimler ve ekler

• IMG_1937.jpeg
    IMG_1937.jpeg
    84.2 KB · Görüntüleme: 29
  • Beğen
Tepkiler: yasinorhan10
Yazlık nedeniyle her yıl 2-3 ay Söke civarındayım..Ekin hasatına oradan geliyorum,mısırlarımı sucu suluyor.Söke'den traktör manzaraları başlıklı konum bile var.Ayrıca 12 yıl önce pamuk toplama makinesi haline getirilmiş 80-66 paylaşmıştım Söke'den.
Söke ovası toprakları eskiden Ege denizi.Binlerce yılda büyük Menderes'in (Meandros) getirdiği alüvyonlarla dolmuş.Milet ve Priene eski limanlar,şu anda denizden çok uzaktalar. Ovanın altı hala tuzlu su.
17.Yüzyılda Kemaliye'den gelen bir adamın koca ovayı ele geçirmesi çok ilginç bir gerçektir.İnternetten bulup okursunuz.Konu dışıdır ama paylaşayım dedim.

Konuya gelince,dedektifler işbaşında. isterse 10 traktör olsun, kullanan tek kişi olunca kıymeti yok. Bu durumda yapılacak iş adam (şoför) çalıştırmaktır. SGK lı olmalı yoksa başına bir iş gelirse arazi gider.Söke'de ki çok büyük traktörler genellikle 3000 dekar civarı arazide çalışıyor.

Son düzenleme:
Yazlık nedeniyle her yıl 2-3 ay Söke civarındayım..Ekin hasatına oradan geliyorum,mısırlarımı sucu suluyor.Söke'den traktör manzaraları başlıklı konum bile var.Ayrıca 12 yıl önce pamuk toplama makinesi haline getirilmiş 80-66 paylaşmıştım Söke'den.
Söke ovası toprakları eskiden Ege denizi.Binlerce yılda büyük Menderes'in (Meandros) getirdiği alüvyonlarla dolmuş.Milet ve Priene eski limanlar,şu anda denizden çok uzaktalar. Ovanın altı hala tuzlu su.
17.Yüzyılda Kemaliye'den gelen bir adamın koca ovayı ele geçirmesi çok ilginç bir gerçektir.İnternetten bulup okursunuz.Konu dışıdır ama paylaşayım dedim.

Konuya gelince,dedektifler işbaşında. isterse 10 traktör olsun, kullanan tek kişi olunca kıymeti yok. Bu durumda yapılacak iş adam (şoför) çalıştırmaktır. SGK lı olmalı yoksa başına bir iş gelirse arazi gider.Söke'de ki çok büyük traktörler genellikle 3000 dekar civarı arazide çalışıyor.
250 300 beygir traktörler var evet onların hayallerini bile kurmuyorum en azından 130 140 beygir tr6 hayali kuruyorum. O traktörlere bakarsak bu traktörler küçük kalıyor.

Kardeşim traktör alınır alınmaya da 4-5 traktör ü aynı anda kullanacak şoför varmı? Eğer yoksa fazla traktör olmasının da bir anlamı yok. Madem öyle 300 dekar yere bir tr6 120-130 bide ara işlerin için 90 beygir sürüngen vitesli bir traktör yeter.
Sezonluk bir şöförüm var ara sürümüne ve pamuk sulamaya geliyor 95 beygirlik motorumu cıkarıp 120 130 beygirlik düşünüyorum. Daha yaşım genç oldugu için traktör işlerini kendim rahat ve hızlı bir şekilde halletmek istiyorum. Bu düşüncemi garip komik bulan insanlar var.

Sezonluk bir şöförüm var ara sürümüne ve pamuk sulamaya geliyor 95 beygirlik motorumu cıkarıp 120 130 beygirlik düşünüyorum. Daha yaşım genç oldugu için traktör işlerini kendim rahat ve hızlı bir şekilde halletmek istiyorum. Bu düşüncemi garip komik bulan insanlar var.
Düşüncende garip bir durum yok.insanlar 300 dekar yer için 4 traktör bulundurup hala traktör ihtiyacın olmasına şaşırmış.benim fikrim yukarıda da belirttiğim gibi ağır işlerde kullanılmak üzere 120-130 beygir civarında bir traktör bulundurmakta fayda var newholland tr6 serisi veya Deutz 6135 düşünebilirsin