Büyük Devletimizden Talebimizdir

Bizde uyduk bu kervana yıllardır sürmediğimiz hiç bir boka yaramayacak Bi tarlayı sürdük birinide süreceğiz en son köyde yollar kaldıydı herkes onuda sürmeye başlamış şimdi harman yeri kaldı [emoji1][emoji1][emoji1]
Bu zaman kadar sürdüğümüz tarladan çıkan bugdayı almadı be tmo kızacağım dilim varmıyor

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Bizde uyduk bu kervana yıllardır sürmediğimiz hiç bir boka yaramayacak Bi tarlayı sürdük birinide süreceğiz en son köyde yollar kaldıydı herkes onuda sürmeye başlamış şimdi harman yeri kaldı [emoji1][emoji1][emoji1]
Bu zaman kadar sürdüğümüz tarladan çıkan bugdayı almadı be tmo kızacağım dilim varmıyor
Acaba sürümden kazanıp ürünü ucuzamı kapatıcaklar Ufuk ne dersin[emoji1]

Gümüşhane de 20 yıldır etkilenmeyen yerler sürülmüş.Aspir ekeceklermiş.sizde bı bakın efendim belki sizin tarladada olur

Şam ı Rus ekonomisi ayakta tutuyordu Rus ekonomisini Doğalgaz ve Petrol her ikisinin de fiyatları düşüşte . Doğalgaz ayakta tutsa bile kullanım oranı azaldığından sorun var.. Adamlar sırf petrol fiyatını dengede, elde tutabilmek için Libya iç savaşında Rol üstlendiler.. Libyadaki çatışma ortamı sebebi ile dünyanın petrol çıkarma maaliyeti en düşük olan ülkeyi karmaşa ile üretim yaptırmadan elde tutacaklar ve Petrol gelirleri üst seviyede tutulacaktı, olmadı Corona elde patlattı.. LÜbnanı da ayakta tutan İran ve Şam ekonomisi idi .. Hepsi elde patladı kısaca.. Bugüne kadar ayakta kalmaları mucize zaten..

Beyin fırtınası işte bu ya bu kadar basit ve net sağ olasın ustam amaç kredi kullanmak kullanmamak değil ki zaten verende yok oda ayrı bir konu
Ama çiftçimiz bilinçlensin öğrensin malının değerini bilsin keşke hepimizin belli süre dayanma gücü olsa da tüccara mal kaptırmamak oldum fiyatına
Vakti zamanında bizimkiler 45 hp traktör , 4 tonluk römork, 2 li 12" pulluk, 50 diş tırmık, döker, 200 lt lik gübre sepeti, 2 sıralı 60 cm aralı kara mibzer 65 000 Lira'ya almışlar.Bir çift koşumluk hayvan 20 000 Lira imişti.

• Beğen
Tepkiler: özfer10
Devletimiz her sektöre fazlasıyla yardım ederken tarım politikaları konusunda gerçekçi pozitif ve üretimi ve üreticiyi destekleyen kararlar vermesini bekliyoruz....
Talebimiz , üretmek taşın altına elini sokmak ciddi bir salgın hastalık varken dahi canını hiçe sayıp tarlasına koşan çiftçilere destek..
Her fırsatta reklamdan kaçınmayan yerli ve milli traktör firmaları ve Milli tarım bankamız Ziraat bankasi tarafından başlatılacak olan Traktör kampanyaları bu kampanya ekonomiye can verecektir ....
Bizim çiftçimiz Anadolu insanıdır vakurdur gururludur kimseden karşılıksız bir şey almaz heleki devletinden hiç almaz sadece destek bekler babalık bekler ve borcunu öder...
Traktör firmaları ve Devlet bankaları tarafından oluşturulacak 10 yıllık faizsiz traktör ve ekipman kredisi istiyoruz ...
Traktör pazarı canlanır çiftçi iyi mahsul elde eder piyasaya katki saglar ekonomik olarak ülkemize katkısı olur çiftçi bu milletin efendisidir çalışır kazanir borcunu öder...
Biz Devletimizin yanındayız uretmeye hazırız devletimiz yeterki bize destek sağlasın stok fazlası ekipman traktör bicerdover ler satilsin yenileri uretilsin fabrika yedek parçacı sanayici noter banka ikinci el piyasası hareketlenir üretim yeniden hızlanmış olur...
desteklerinizi bekliyoruz
Biz bu ülke için her zaman üretime hazırız.
Saygılarımızla.
Not:Bu mesajı olabildiğince yayalım daha fazla kişiye çiftçiye bankaya traktör üreticisine ilgiliye yetkiliye siyasiye sesimizi duyuralım .

çiftçinin her durumda tek derdi demir oldukça çiftçi bir yere varamaz bunu her yere duyuralım. traktörsüz mü kaldınız arkadaş başka hiç mi derdiniz yok, araziye gayrimenkule vs. olacak şeye yatırım yapmamız lazım. traktöre değil traktörün bize çalışması lazım...

Vakti zamanında bizimkiler 45 hp traktör , 4 tonluk römork, 2 li 12" pulluk, 50 diş tırmık, döker, 200 lt lik gübre sepeti, 2 sıralı 60 cm aralı kara mibzer 65 000 Lira'ya almışlar.Bir çift koşumluk hayvan 20 000 Lira imişti.
Hocam öküzleri sattım[emoji41]dana 36 düve34 , inek 32 tl kilo, para 1 ay .hayvanlar 300 kg üstü et...bi kilo demirmi ağır bi kilo etmi[emoji1]demir pahada ağır...

Acaba sürümden kazanıp ürünü ucuzamı kapatıcaklar Ufuk ne dersin[emoji1]
Vallaha abi bazen diyom ki adamlar çalışıp çabalıyor dıyom geri bir bakıyorum resmen destek değil köstek oluyor ya bu kadar zor mu her köye bir mühendis bir veteriner arada bir gelmesi anlatmadı felan filan o gün gittim yıne biraz sohbet felan köydekilere birşey anlatıyorum adamlar gülüyor ver dedikoduyu geri bırak bu hafta bugday fıyatı açıklayacaklarmış o zaman belli olur 1.4 bugday fıyatı açıklar onuda tmo ya gıdınce şu bu diye almaz git tüccara ver kurtul

• Beğen
Tepkiler: filizma

Gümüşhane de 20 yıldır etkilenmeyen yerler sürülmüş.Aspir ekeceklermiş.sizde bı bakın efendim belki sizin tarladada olur
Bu sefer kı küçük bır yer abi çok dik hem inşallah kazasız belasız atlatırız aspir bizim burda da çok fazlaydı bir ara sonra birden kesildi galıba devlet desteği azaldı mı noldu ama araştırılabilir nohutlar çok hastalanıyor çünkü

• Beğen
Tepkiler: Adil_d

1999 senesinde 70-66 tek çeker kabinli traktör 7.5 milyar iken iyi sayılabilecek holstein inek 375 milyondu. Yani 20 inek bir traktör alıyordu. Şimdi biraz zor.

Sebepler ise eski Zaman da alıcı sayısı azdı, makina sayısı da azdı. Makina alındı mı en kötü 5-10 sene kapı kapı herkesin işini yapardı. Şimdi herkesin traktörü var, herkes kendi işini yapıyor. Mal sahibi sıkıntı yaşadığında bir sene kullanip satıp, aynı sene bir başkasını alıyor. Mali yapan da satan da iyi biliyor , bu mal alıcı bulacak. Kimisi faizle alır, kimisi tarla satar alır, kimisi mal satar alır, öyle de böyle de alır. Bu işi kura bağlamıyorum, bu sebeple.
Dışarıdan getirilen et olmasa belki hatvan fiyatları gerçek değerine geri gelebilir. O zaman da traktör pazarında rakamlar değişir mi bilinmez.
1990 larda elimizde az da olsa olan para iyi bir alım gücü vardı. Şu an elde para çok ama bir alışverişte pat diye bitiyor maalesef..

Son düzenleme:
1999 yılında 1988 model 285 3.150.0000.000 'a alındı. Hanomag traktörümüzü 750 milyona 1 adet simental satarak aldı adam. Yani düz hesap 285 lik 4 tane simental inek parasına alındı. Şimdi kaç inek eder bilmiyorum.

Buğday fiyatı konusunda da olumlu bir fiyat bekliyorum.