Bu zamana kadar tarlayı boş bırakmayın diye kimse bişey demezdi, yeni trend bu
Acaba sürümden kazanıp ürünü ucuzamı kapatıcaklar Ufuk ne dersin[emoji1]Bizde uyduk bu kervana yıllardır sürmediğimiz hiç bir boka yaramayacak Bi tarlayı sürdük birinide süreceğiz en son köyde yollar kaldıydı herkes onuda sürmeye başlamış şimdi harman yeri kaldı [emoji1][emoji1][emoji1]
Bu zaman kadar sürdüğümüz tarladan çıkan bugdayı almadı be tmo kızacağım dilim varmıyor
Gümüşhane de 20 yıldır etkilenmeyen yerler sürülmüş.Aspir ekeceklermiş.sizde bı bakın efendim belki sizin tarladada olurBizde uyduk bu kervana yıllardır sürmediğimiz hiç bir boka yaramayacak Bi tarlayı sürdük birinide süreceğiz en son köyde yollar kaldıydı herkes onuda sürmeye başlamış şimdi harman yeri kaldı [emoji1][emoji1][emoji1]
Bu zaman kadar sürdüğümüz tarladan çıkan bugdayı almadı be tmo kızacağım dilim varmıyor
Vakti zamanında bizimkiler 45 hp traktör , 4 tonluk römork, 2 li 12" pulluk, 50 diş tırmık, döker, 200 lt lik gübre sepeti, 2 sıralı 60 cm aralı kara mibzer 65 000 Lira'ya almışlar.Bir çift koşumluk hayvan 20 000 Lira imişti.Beyin fırtınası işte bu ya bu kadar basit ve net sağ olasın ustam amaç kredi kullanmak kullanmamak değil ki zaten verende yok oda ayrı bir konu
Ama çiftçimiz bilinçlensin öğrensin malının değerini bilsin keşke hepimizin belli süre dayanma gücü olsa da tüccara mal kaptırmamak oldum fiyatına
Devletimiz her sektöre fazlasıyla yardım ederken tarım politikaları konusunda gerçekçi pozitif ve üretimi ve üreticiyi destekleyen kararlar vermesini bekliyoruz....
Talebimiz , üretmek taşın altına elini sokmak ciddi bir salgın hastalık varken dahi canını hiçe sayıp tarlasına koşan çiftçilere destek..
Her fırsatta reklamdan kaçınmayan yerli ve milli traktör firmaları ve Milli tarım bankamız Ziraat bankasi tarafından başlatılacak olan Traktör kampanyaları bu kampanya ekonomiye can verecektir ....
Bizim çiftçimiz Anadolu insanıdır vakurdur gururludur kimseden karşılıksız bir şey almaz heleki devletinden hiç almaz sadece destek bekler babalık bekler ve borcunu öder...
Traktör firmaları ve Devlet bankaları tarafından oluşturulacak 10 yıllık faizsiz traktör ve ekipman kredisi istiyoruz ...
Traktör pazarı canlanır çiftçi iyi mahsul elde eder piyasaya katki saglar ekonomik olarak ülkemize katkısı olur çiftçi bu milletin efendisidir çalışır kazanir borcunu öder...
Biz Devletimizin yanındayız uretmeye hazırız devletimiz yeterki bize destek sağlasın stok fazlası ekipman traktör bicerdover ler satilsin yenileri uretilsin fabrika yedek parçacı sanayici noter banka ikinci el piyasası hareketlenir üretim yeniden hızlanmış olur...
desteklerinizi bekliyoruz
Biz bu ülke için her zaman üretime hazırız.
Saygılarımızla.
Not:Bu mesajı olabildiğince yayalım daha fazla kişiye çiftçiye bankaya traktör üreticisine ilgiliye yetkiliye siyasiye sesimizi duyuralım .
Hocam öküzleri sattım[emoji41]dana 36 düve34 , inek 32 tl kilo, para 1 ay .hayvanlar 300 kg üstü et...bi kilo demirmi ağır bi kilo etmi[emoji1]demir pahada ağır...Vakti zamanında bizimkiler 45 hp traktör , 4 tonluk römork, 2 li 12" pulluk, 50 diş tırmık, döker, 200 lt lik gübre sepeti, 2 sıralı 60 cm aralı kara mibzer 65 000 Lira'ya almışlar.Bir çift koşumluk hayvan 20 000 Lira imişti.
Vallaha abi bazen diyom ki adamlar çalışıp çabalıyor dıyom geri bir bakıyorum resmen destek değil köstek oluyor ya bu kadar zor mu her köye bir mühendis bir veteriner arada bir gelmesi anlatmadı felan filan o gün gittim yıne biraz sohbet felan köydekilere birşey anlatıyorum adamlar gülüyor ver dedikoduyu geri bırak bu hafta bugday fıyatı açıklayacaklarmış o zaman belli olur 1.4 bugday fıyatı açıklar onuda tmo ya gıdınce şu bu diye almaz git tüccara ver kurtulAcaba sürümden kazanıp ürünü ucuzamı kapatıcaklar Ufuk ne dersin[emoji1]
Bu sefer kı küçük bır yer abi çok dik hem inşallah kazasız belasız atlatırız aspir bizim burda da çok fazlaydı bir ara sonra birden kesildi galıba devlet desteği azaldı mı noldu ama araştırılabilir nohutlar çok hastalanıyor çünküGümüşhane de 20 yıldır etkilenmeyen yerler sürülmüş.Aspir ekeceklermiş.sizde bı bakın efendim belki sizin tarladada olur
Vakti zamanında bizimkiler 45 hp traktör , 4 tonluk römork, 2 li 12" pulluk, 50 diş tırmık, döker, 200 lt lik gübre sepeti, 2 sıralı 60 cm aralı kara mibzer 65 000 Lira'ya almışlar.Bir çift koşumluk hayvan 20 000 Lira imişti.
Çok para imiş .. 1996 yılında 1988 model 265 i 1.8 milyona sattılar onu da çok iyi hatırlıyorum.