Büyük Devletimizden Talebimizdir

Merak etme seni ve komşularını alacak kadar Tarkan da var traktorumde var senin derdin başka telefonunu Verde kasintini gidereyim ezik herif
Babamın tarlasina seni eşek niyetine sokmam bile sen kimsin
Ya kardeşim bak bişey paylaştık içine .......resmen ben aldım alacağım demiyorum alabilen alır zaten parası olanın krediyle devletle bankayla işi olmaz alamayan için 10 yıl faizsiz kredi kötü bişey olmasa gerek neden bu kadar tepki gosterdin valla ilginç anlamadım isteyen alır isteyen almaz bu kadar basit keşke herkes çok kazansa emeğinin karşılığını alsa benim amacım insanlar gidip galaerilerden yıllık senetle alıyor dünya faiz ödüyor banka vermeyince adam ne yapsın mecburen alıyor en azindan bubdertten kurtulunur çiftçinin parası cebinde kalır galericye tefeciye faziciye kaptirmaz ha devlet verirmi tabikide vermez hele faizsin 10 yıllık asla vermez benimkisi istek temenni dilek bunda bu kadar hırs yapacak ne var vallahi anlamadım adresimi yazdım beklerim gel gör ben kredi pesinde koşan dilenen bir insan değilim devlet verirse imkan saglarsada iyi olur diyorum hepsi bu keşke yakıt gübre sertifikalı tohum ücretsiz arazi ve analiz desteği sağlasa keşke yapsa

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Kaleciki06 normalde cevap vermezdim kimseyi savunmuyorum fakat yazdığınız şeyler böbürlenmekten kibirlenmekten başka bir şey değil. Neye güveniyorsun ki bu 3 günlük dünyada? Allah sana rızkı vermiş, şükür edersin olur biter. Allah daha çok versin ama, yarın kimsenin fakirleşmeyeceğinin garantisi yok.

İki âyet-i kerime:
Cehennem, kibirliler için ne çirkin ve ne kötü bir yerdir. [Nahl 29]
Allah, kibredenleri sevmez. [Nahl 23]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

En şerliniz, katı kalbli ve kibirli olandır. [İ. Ahmed]
Kibirli, ahirette Allahü teâlâyı gazaplı bulur. [Buhari]
Allahü teâlâ, kibirliyi alçaltır, tevazu sahibini yükseltir. [Taberani]
Kibirli, Cehennemin en derin ve azabı en şiddetli olan Bolis çukuruna atılır. [İ. Ahlakı]
Kalbinde zerre kadar kibir olan Cennete giremez. [Müslim]
Yiyin, için, giyinin ve sadaka verin, fakat israftan ve kibirden sakının.[İbni Mace]
Hazret-i Nuh, ölürken çocuklarına, “Şirk ile kibirden çok sakının” buyurdu. [Hakim]
Kibir, İblisi Hazret-i Âdem’e doğru secde ettirmemiştir. [İ. Asakir]
Kibirliler kıyamette zerre gibi ayak altında kalır. Herkes onları çiğner. [Tirmizi]
Allahü teâlânın buğzettiği üç kimse: Zâni ihtiyar, kibirli fakir ve zalim lider. [Tirmizi, Nesai]
Kibir, her güzelliğin, [her iyiliğin, her nimetin] âfetidir. [Deylemi]
Kibirli fakire şiddetli azap vardır. [Müslim]
Cehennem, kibirsiz olan müslümana haram olur. [Beyheki]
Kendisine el pençe divan durulmasını isteyen Cehenneme hazırlansın! [İ. Ahmed]
Kibir, hıyanet ve borçtan temiz olarak ölenin gideceği yer Cennettir. [Nesai]
Allahü teâlâ buyurdu ki: Kibriya ve azamet bana mahsustur. Bu ikisinde bana ortak olanı hiç acımadan Cehenneme atarım. [Müslim]

arkadaşlar,
sakin olalım lütfen,
burada ne tarla dekarı, nede traktör markası geçmez,

konu başlığına gelince,
arkadaşın,sorduğu soruya cevap vermek,eleştirmek,veya karşı çıkmak herkesin hakkıdır.

umarım konu sahibide, istediğine ulaşır,
sonuçta, bizim gibi eli toprağa değiyor,
her isteği olur umarım,
iyi forumlar.

@Kaleciki06 normalde cevap vermezdim kimseyi savunmuyorum fakat yazdığınız şeyler böbürlenmekten kibirlenmekten başka bir şey değil. Neye güveniyorsun ki bu 3 günlük dünyada? Allah sana rızkı vermiş, şükür edersin olur biter. Allah daha çok versin ama, yarın kimsenin fakirleşmeyeceğinin garantisi yok.

İki âyet-i kerime:

Kibirli, Cehennemin en derin ve azabı en şiddetli olan Bolis çukuruna atılır. [İ. Ahlakı]
Yiyin, için, giyinin ve sadaka verin, fakat israftan ve kibirden sakının.[İbni Mace]
Hazret-i Nuh, ölürken çocuklarına, “Şirk ile kibirden çok sakının” buyurdu. [Hakim]
Kibirliler kıyamette zerre gibi ayak altında kalır. Herkes onları çiğner. [Tirmizi]
Allahü teâlânın buğzettiği üç kimse: Zâni ihtiyar, kibirli fakir ve zalim lider. [Tirmizi, Nesai]
Allahü teâlâ buyurdu ki: Kibriya ve azamet bana mahsustur. Bu ikisinde bana ortak olanı hiç acımadan Cehenneme atarım. [Müslim]

Bunları bana değil o kendini bilmeze yaz efendi adam dilenci diyor cevap vermeyelimmi

arkadaşlar,
sakin olalım lütfen,
burada ne tarla dekarı, nede traktör markası geçmez,

konu başlığına gelince,
arkadaşın,sorduğu soruya cevap vermek,eleştirmek,veya karşı çıkmak herkesin hakkıdır.

umarım konu sahibide, istediğine ulaşır,
sonuçta, bizim gibi eli toprağa değiyor,
her isteği olur umarım,
iyi forumlar.
Ustam ben kötü bisey yazmadım ki varsa böyle bir imkan olursa değerlendirelim dedim adam konuyu nerelere getirdi en son ayeti kerim ile bagladik

İki âyet-i kerime:

Kibirlenen boburlenen sukretmeyen de alçaktır serefizdir anmadan dinlemeden bilmeden bir baskasini suçlayaninda aklınca fetva vermeye çalışanına şu mübarek günde Allah layigini versin

Tarımın okadar sorunu varki neresinden tutsan elinde kalıyor, traktör faizini devlet absorbe edebilir tabiki , ama başlıktaki gibi büyük ibaresi laftan öteye geçmiyor, keşke bizim mahsulede alım garantisi olsa ...anlayanlar anlamayanlara anlatsın.aradaki atışmalara bişey demiyorum.Çook konu var ama konuşmaya değmiyor sonuç yok.

Tarımın okadar sorunu varki neresinden tutsan elinde kalıyor, traktör faizini devlet absorbe edebilir tabiki , ama başlıktaki gibi büyük ibaresi laftan öteye geçmiyor, keşke bizim mahsulede alım garantisi olsa ...anlayanlar anlamayanlara anlatsın.aradaki atışmalara bişey demiyorum.Çook konu var ama konuşmaya değmiyor sonuç yok.
Berkay bey ironi yi yakalamissiniz tebrikler
konuşmaya yazmaya hiç gerek yok herşey ortada

dediginiz gibi Tarımın okadar sorunu varki !
en azından bilgilerimizi ve tecrübelerimizi formdaki arkadaşlarla paylaşalım ki çiftçi ortak bilgi paydaşlıgı yapalım. çünkü çiftçinin çiftçiden başka dostu yok.
eskiden ofis çiftçinin kara gün dostudur diyerek ofis kuruldu. o ofis bile çiftçiyi unuttu. çiftçi yanlız. ürünün para etmesine bile müsade edilmiyor. çiftçi zar zor üretim yapar karını tüccar yer. çiftçiler dayanışma içinde olursa hata yapma olasılıgı düşük olur.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01
Ustam ben kötü bisey yazmadım ki varsa böyle bir imkan olursa değerlendirelim dedim adam konuyu nerelere getirdi en son ayeti kerim ile bagladik
sefa,bizim en küçük öz kardeşimizdir,.

o kötü amaçlı birşeye hizmet etmez,

aslında herkes seni anladı,
lakin korona,oruç v.s derken biraz stres var,

devletten istemeye devam, :)

Yasal olmamasına rağmen para basma yetkisi %97 ticari bankalara verilmiştir. Olmayan parayı karşılıksız birkaç tuşla kaydi olarak yaratarak milleti borçlandırma milleti köleleştirip yolma yetkisi hükümetler tarafından göz yumularak bankalara verilmiştir. Olmayan parayla çiftçiyi borçlandırarak aldırdığı traktörü haczederek üçte bir fiyatına da satsa sırf kârda banka. Çünkü hiçbir karşılığı olmayan parayı basarak sıfır maliyetle el koydu traktöre. Bu da sürekli parayı değersizleştirip enflasyon yarattı. Şimdi sen bu devletten faiz yardımı mı bekliyorsun? Uyanın artık biz üretiyoruz devlet eliyle çöp oluyor bütün emeklerimiz. Kredi kullanarak parayı değersizleştirmeyin. BM şimdiden 36 ülkede açlık olacağını söyledi. Bu kış 100 ülkeyi geçecek. Paranın hiçbir kıymeti kalmayacak. Ürettiklerinizi saklayın. Gıdayı sattığın parayla geri alamazsınız artık. Virüse rağmen mart ayında 24 milyon $ lık baklagil sattık diye övünüyordu bakan. Bir ay geçti Tüm hububat, baklagil. pirinç herşey gümrüksüz ithalat serbest. Yeterince bulamayacaklar neden çünkü dünya satmıyor. Birde et ithal etsinler de görelim. Bulursan.

Yasal olmamasına rağmen para basma yetkisi %97 ticari bankalara verilmiştir. Olmayan parayı karşılıksız birkaç tuşla kaydi olarak yaratarak milleti borçlandırma milleti köleleştirip yolma yetkisi hükümetler tarafından göz yumularak bankalara verilmiştir. Olmayan parayla çiftçiyi borçlandırarak aldırdığı traktörü haczederek üçte bir fiyatına da satsa sırf kârda banka. Çünkü hiçbir karşılığı olmayan parayı basarak sıfır maliyetle el koydu traktöre. Bu da sürekli parayı değersizleştirip enflasyon yarattı. Şimdi sen bu devletten faiz yardımı mı bekliyorsun? Uyanın artık biz üretiyoruz devlet eliyle çöp oluyor bütün emeklerimiz. Kredi kullanarak parayı değersizleştirmeyin. BM şimdiden 36 ülkede açlık olacağını söyledi. Bu kış 100 ülkeyi geçecek. Paranın hiçbir kıymeti kalmayacak. Ürettiklerinizi saklayın. Gıdayı sattığın parayla geri alamazsınız artık. Virüse rağmen mart ayında 24 milyon $ lık baklagil sattık diye övünüyordu bakan. Bir ay geçti Tüm hububat, baklagil. pirinç herşey gümrüksüz ithalat serbest. Yeterince bulamayacaklar neden çünkü dünya satmıyor. Birde et ithal etsinler de görelim. Bulursan.
vallahi ben hasatı yaptıktan sonra depolayacagım. şubata kadar çıkarmayacagım. çünkü çiftçinin ürün hasat zamanı yaklaştı ithalatı açtılar.harmanda çiftçinin malını öldürmek için. tüccar bedava alacak tüccar depolayacak tüccar kazanacak.tüccar kazanacagına satmam beklerim sıkıntı yok.
eger çiftçi mecbur degilse ürününü hemen elden çıkarmasın harmanda. dünyadada tahıl fiyatları çok yükselecek. rusya bugday ihracatını kısıtlıyor.

Beyin fırtınası işte bu ya bu kadar basit ve net sağolasın ustam amaç kredi kullanmak kullanmamak degilki zaten verende yok oda ayrı bir konu
Ama çiftçimiz bilinclensin öğrensin malininl degerini bilsin keşke hepimizin belli süre dayanma gücü olsada tüccara mal kaptırmamak oldum fiyatına

Traktör vb kampanyalar bizden ziyade sanayiciye can verir , diğer faizsiz kredi , uzun vadeli ödeme vs gibi araçlara yoğunlaşılabilir , küçük ve aile işletmelerini büyütmeye yönelik arazi kredisi , ahır ve barınak kredisi gibi enstrümanlar devreye alınarak bu işletmelerin büyütülmesi sağlanmalı , ülke çağında tarımsal sulama seferberliği yapılmalı , su olunca hayvancılık yapmak nispeten daha kolay oluyor , kendi slajını , yoncasını vs eken çiftçiler dışardan aldıkları girdilerini önemli ölçüde azaltıyorlar.
Esas sorunumuz ise sattıklarımızda fiyat istikrarı yok , önümüzü göremiyoruz , uzun ve orta vadeli planlama yapamıyoruz

Kibirlenen boburlenen sukretmeyen de alçaktır serefizdir anmadan dinlemeden bilmeden bir baskasini suçlayaninda aklınca fetva vermeye çalışanına şu mübarek günde Allah layigini versin

Ben sadece yaptığınızın yanlış olduğunu söyledim. Asla kötü bir niyetim, yargılamak gibi bir amacım yok. Kalbinizi kırdıysam kusura bakmayın.

Ya para ile milletten kendini üstün gören birine bu kadar yazmanız a üzülürüm parasıda kendisi de beş para etmez benim gözümde sözde müslümanız sevabımızla günahımızla yargılanacağımız dünyada dünya malı para ile kendimizi mal ediyoruz
Devlet zamanında minimum ve maksimum
Fiyat politikası uygulasa çiftçi kalkınır eş dost zengin edeceğiz diye arazileri kapatanlar ihracat yapacağız diye gemicikler alanlar a oy vermeye davam