Dün akşam 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenleri anma etkinliğine katıldım, konuşmacılar iyi güzel noktalara değindiler ama, genel olarak arama kurtarma ve afetlerde ilk müdahaleyi devlet ve sivil kurumların nasıl organize olması gerektiği üzerinde durdular, herkezin bildiği sessizliğin içinde sesimi duyan varmı ?
Millet depremin olacağını, sağlam bina sağlam konut yaparak hayatımızı yaşarsak, yakınlarımızın ölüm ve sakat kalarak yaşamayacağımıza odaklanamıyor.
Kimse neden deprem ülkesinde yaşıyorsak , bir başka deprem ülkesi japonyadan konutlarımızı nasıl yapmamız gerektiğini öğretmelerini istemiyor, hiçbişey bilmiyorsun işte, öğrenmemekde çok büyük ayıp, öğrenmezsen toplum olarak bu konuda cahil kalırsın, muasır medeniyet kuramazsın vs.vs..
Gönderin öğrencileri japonyaya, staj yaptırın, master yaptırın, bugüne kadar kaç inşaat mühendisi mimar gönderdiniz eğitim görsün diye japonyaya, adamlar depremle yaşamayı başarmış bir toplum, deprem olunca ölecek sakat kalacak, ardından milyon kişiyi kurtarma çalışmasını organize edeceğine, en baştan depremde sağlam konut yaparak yaşamayı hayatta kalmayı öğrenmiş, sen kendi başına öğrenemeyeceksin madem gideceksin eğitim göreceksin japonyada, nasıl başarmışlar öğreneceksin, eğitim zor iş, fakat cahillik bedava.
Bedava hayat bu kadar olur.