#çiftçinesahipçıktürkiye Hashtagi İle Twitterda Paylaşım Yapıyoruz


Şahsi kanaatim bir/iki gün sonrası ve belirli bir saat aralığı için bir organizasyon yapılsa daha verimli olabilir...En azından o zamana kadar duyanlar duymayanlara iletir.
Valla hocam ne bileyim,buyuk gruplar uyelerine su saatte yapacagiz dese ,anca oka 4500 kisilik guruba attim 4 kisi tepki vermedi ,benim umudum yok.fransiz ciftcisi bu konuda bir numara.
 
Hayirli geceler olsun,biz herseyi hakediyoruz ,elimizin altindaki telefonun tusuna basmaktan aciziz.
 

Resimler ve ekler

  • Screenshot_20210117-142216_Facebook.jpg
    Screenshot_20210117-142216_Facebook.jpg
    83.6 KB · Görüntüleme: 8
Türkiyedeki çiftçilerin çoğu en azından bizim oralarda diyelim ya hayvancılıktan gelen parayla çiftçilikteki açığını kapatıyordur yada maaşlı işinden gelen parayla açığını kapatıyordur.Ürünlerini direk hasattan sonra veriyorlar gübresini gübre zamanı tohumunu ekim zamanı veresiye alıyorlar kısacası hepsi günü kurtarıyor.Hesap kitap zaten yok maksat arazi boş kalmasın.
Heryerde aynı kardesim
 
Herkes destek verirse sesimiz milyonlara ulaşır bu forumda 80 bin kişi var 5 bin kişi yazsa fark edilmemizde yetiyor.En fazla 5 dakikamızı alır bi paylaşım yapmak dikkat edelim #çiftçinesahipçıktürkiye hashtagini yazmaya iyi günler.
Ekli dosyayı görüntüle 57238u
Anlamıyorum son 10 yildır çiftçiliğin içinden geçtiler ülkeyi kendilerine göre yönettiler ama oy çoğunluğu anadolu ve ciftçilerden alıyorlar yani hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın istiyorsunuz ama bunu onlara oy vermeden önce düşünücektiniz kim malum partiye oy verdiyse üzülmüyorum kusura bakmayin
 
Herkes destek verirse sesimiz milyonlara ulaşır bu forumda 80 bin kişi var 5 bin kişi yazsa fark edilmemizde yetiyor.
En fazla 5 dakikamızı alır bi paylaşım yapmak dikkat edelim #çiftçinesahipçıktürkiye hashtagini yazmaya iyi günler.
Ekli dosyayı görüntüle 57238u
Anlamıyson 10 yildır çiftçiliğin içinden geçtiler ülkeyi kendilerine göre yönettiler ama oy çoğunluğu anadolu ve ciftçilerden alıyorlar yani hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın istiyorsunuz ama bunu onlara oy vermeden önce düşünücektiniz kim malum partiye oy verdiyse üzülmüyorum kusura bakmayin
Bu bana iGaming piyasasındaki durumu hatırlatıyor. İnsanlar, her zaman daha iyi sonuçlara yol açmasalar bile, genellikle alışkanlıklarını takip ederler. Kısa bir süre önce BetBazar https://betbazar.com/blog/the-evolution-of-igaming-streaming-distribution 'da iGaming'de yayın akışının evrimi hakkında bir makale okudum. Her ne kadar tüm şirketler bunu hemen benimsememiş olsa da, dağıtımdaki değişikliklerin içeriğe nasıl daha fazla erişim sağladığını göstermek için mükemmel bir iş çıkarıyor. Belki de burada da düşünce ve seçimlerin evrimine daha fazla dikkat edilmelidir.
Tamamen katılıyorum, bazen oy vermenin mantığını anlamak zor oluyor, özellikle de sonuçlar oy verenlerin kendi çıkarlarına ters düştüğünde
 
Tarlada Son Günleriniz: Çiftçiliğin Sonu ve Kaçınılmaz Şirketleşme

Ok yaydan çıktı. Geri dönmez. Döndürmeye de gücünüz yetmez. Yüzlerce yıllık geleneksel çiftçilik modeli gözlerinizin önünde çöküyor. Not alın, çünkü ağzınız açık kalacak, içinizden küfür edeceksiniz, dehşete düşeceksiniz. Sindirmek size kalmış.

Bugün "kar marjı düştü" diye şikayet edenler, yarın "keşke sıfır karla devam edebilseydik" diyecek. Tarımda büyük dönüşüm başladı ve sonu belli: Çiftçilik yok olacak, yerine şirketleşmiş tarım işletmeleri geçecek.

Çiftçiye Destek mi, Yol Verme Operasyonu mu?

Yeni destek modeline kanmayın. Size destek değil, çıkış yolu sunuyorlar. Destek fiyatları neden astronomik dersiniz? Çünkü artık üretmeyin, tarlalarınızı kiralayın, çekilin diye veriliyor. Ve öyle ya da böyle, bu parayı alacak ve çıkacaksınız.

Yeni destek modelinde ödemeler 12 ay taksitle mi olacak, peşin mi? Fark etmez. Önemli olan şu: Devlet, bireysel çiftçilerle uğraşmak istemiyor. Masada pazarlık edebileceği dev tarım şirketleri istiyor. Tıpkı mahalle bakkallarının zincir marketlere yenilmesi gibi, çiftçilik de zincir tarım işletmelerine teslim olacak.

Bugünden itibaren tarla kiralarının içine devletin verdiği yeni destek fyatları eklendi. Eskişehir'deki kıraç hububat tarlalarından örnek verelim: Buğday ekmek yerine tarlayı bir şirkete kiralamak daha kârlı. Elindeki toprağı profesyonel bir tarım şirketine kiralayan adam, kan kusarak değil, güle oynaya çıkacak bu işten.

Çünkü gerçeği görecek: Çiftçi olarak ölmek yerine, toprağını kiraya verip rahat yaşamak daha mantıklı.

Tarım Şirketleşecek, Çiftçi Silinecek

Peki sonra ne olacak?

Profesyonelleşmiş tarım devreye girecek. Devasa ölçekli üretim, yüksek verim, girdi maliyetlerinde avantaj sağlayan toplu alımlar… Küçük çiftçinin yapamadığını büyük şirketler yapacak.

Tarımda verim artacak, maliyet düşecek. Kısa vadede halk memnun olacak.

Devletin de işi kolaylaşacak. Milyonlarca çiftçiyle uğraşmak yerine birkaç büyük tarım holdingiyle pazarlık yapacak.

Siyaset kazanacak. Market rafları dolu olacak, fiyatlar dengelenecek, sürdürülebilir gıda arzı sağlanacak.

Çiftçi de mutlu olacak. "Reisimiz bizi kurtardı, tarlayı kiraladım, kafam rahat" diyerek hayatına devam edecek.


Yani kısa vadede kimse şikayet etmeyecek. Ama çiftçi olarak sahneden silineceksiniz. Kaçınılmaz olanı sindirmek size kalmış.

Bunlar Masal Değil, Yaşanacaklar

Daha önce market sektöründe olanı hatırlayın: Bakkallar nasıl zincir marketlere yenildiyse, çiftçiler de tarım şirketlerine yenilecek.

Siz şimdi direnmeye mi karar verdiniz? Geç kaldınız. Yumurta kapıya dayandı. Direnmek yerine, "Soğan ekmek yeriz, reisi yedirtmeyiz" demeye devam edin.

Bu dönüşüm, Cumhuriyet’in ve Atatürk devrimlerinin enfeksiyon gibi görülmesinin bedelidir. Bunu kanser gibi algıladınız, bugün de tarımın elinizden kaymasını izliyorsunuz.

Ve bedelini de ödeyeceksiniz.
 

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt