burasıda bizim çiftlik

Ynt: burasıda bizim çiftlik

MERHABA ARKADAŞLAR,
AÇIK SİSTEM EZİYET VE İŞ GÜCÜ AÇISINDAN İNSANA KAR SAĞLAMASINA RAĞMEN KIŞIN ÇOK FAZLA YEM GİDERİ OLUYOR. AÇIK SİSTEMDE KIŞIN EN AZ KABA YEM MİKTARI %25 ARTIRILMALI DİYE BİLİYORUM BEN.

MUSTAFA KARDEŞİMİZE İNEKLERİN BAKIMIYLA İLGİLİ SORMAK İSTEDİKLERİM VAR..
BU İNEKLERİN BESLENMESİNDE KULLANILAN RASYON İÇERİĞİ NEDİR?

İNEKLERİNİZİN VERİMİNDEN MEMNUN MUSUNUZ? BİZİM AKLIMIZA GELMEYEN SİZİN SÖYLEMEK, KATMAK İSTEDİĞİNİZ ŞEYLER NELERDİR :)

teşekkürler değerli arkadaşalar tabiki aklımızın yettiğince bilgi ve birikimlerimi memnuniyetle paylaşırım.
öncelikle şunu belirteyim hayvancılık güzel bir iş karlı bir iş
ama bu işi para kazanmak için bende bu işi yapıyım diye ortaya çıkmak biraz tehlikeli ve sonu hüsran olabilir birsürü zarar edile bilir.
öncelikli olmazsa olmaz hayvanı seviyorsanız bir çivtliğe vardığınız zaman huzur duyuyorsanız ve zevk alıyorsanız bu işe başlamanızda sakınca yok.
olmazsa olmaz lardan bir taneside tarım arazinizin olması ve buna dayalı ekipman olması lazım
çünkü hayvan beslemede esas olan kaliteli kaba yemdir
yani seviyorsanız ve tarım araziniz ve buna dayalı traktor vesair ekipmanınız varsa en az yüzde elliyle bu işe başlamış olursunuz.
kısa bir örnek veriyim ben yaklaşık 6 yıl oldu başlayalı ve bu işe başmamdaki sebeb ürünlerimizin para etmemesi ve tarımdan az kar etmemizdi. yani buğday,pancar,fasulye,vesair ürünlerden daha fazla getirisi olan bir iş yapmaklazımdı ve bu konuda araştırmaya girdim karşıma bu iş çıktı
avrupada ve türkiyenin çok yerinde araştırdım ve gezdim gördümki tarımla uğraşıpta hayvancılığı yapmayan ziyanda.
yani buğdayı pancarı et ve süt olarak satıyorsunuz çok ciddi bir katma değer katıyorsunuz.
bu anlattıklarım bu işe başlamak isteyen arkadaşlarımıza bir nebze ışık tutar diye düşünüyorum
diyelim karar verdik çiftliği kurmaya arkadaşlar sizlere tavsiyem demir baş yatırımlarınızı minimum seviyede tutmanız paranızı da hayvana bağlamanız hayvan doğası gereği eğer önünde yem ve su varsa her yerde yaşar ve hayatını ikame eder uyum sağlar. http://www.egevet.com.tr/teknik_detay.aspx?id=256 http://www.egevet.com.tr/teknik_detay.aspx?id=256
http://www.egevet.com.tr/teknik_detay.aspx?id=73
yukarıda verdiğim link lerdede görebilirsiniz
görüşmek üzere

mustafa link=topic=394.msg251356#msg251356 date=1265932677' Alıntı:
teşekkürler değerli arkadaşalar tabiki aklımızın yettiğince bilgi ve birikimlerimi memnuniyetle paylaşırım.
öncelikle şunu belirteyim hayvancılık güzel bir iş karlı bir iş
ama bu işi para kazanmak için bende bu işi yapıyım diye ortaya çıkmak biraz tehlikeli ve sonu hüsran olabilir birsürü zarar edile bilir.
öncelikli olmazsa olmaz hayvanı seviyorsanız bir çivtliğe vardığınız zaman huzur duyuyorsanız ve zevk alıyorsanız bu işe başlamanızda sakınca yok.
olmazsa olmaz lardan bir taneside tarım arazinizin olması ve buna dayalı ekipman olması lazım
çünkü hayvan beslemede esas olan kaliteli kaba yemdir
yani seviyorsanız ve tarım araziniz ve buna dayalı traktor vesair ekipmanınız varsa en az yüzde elliyle bu işe başlamış olursunuz.
kısa bir örnek veriyim ben yaklaşık 6 yıl oldu başlayalı ve bu işe başmamdaki sebeb ürünlerimizin para etmemesi ve tarımdan az kar etmemizdi. yani buğday,pancar,fasulye,vesair ürünlerden daha fazla getirisi olan bir iş yapmaklazımdı ve bu konuda araştırmaya girdim karşıma bu iş çıktı
avrupada ve türkiyenin çok yerinde araştırdım ve gezdim gördümki tarımla uğraşıpta hayvancılığı yapmayan ziyanda.
yani buğdayı pancarı et ve süt olarak satıyorsunuz çok ciddi bir katma değer katıyorsunuz.
bu anlattıklarım bu işe başlamak isteyen arkadaşlarımıza bir nebze ışık tutar diye düşünüyorum
diyelim karar verdik çiftliği kurmaya arkadaşlar sizlere tavsiyem demir baş yatırımlarınızı minimum seviyede tutmanız paranızı da hayvana bağlamanız hayvan doğası gereği eğer önünde yem ve su varsa her yerde yaşar ve hayatını ikame eder uyum sağlar. http://www.egevet.com.tr/teknik_detay.aspx?id=256 http://www.egevet.com.tr/teknik_detay.aspx?id=256
http://www.egevet.com.tr/teknik_detay.aspx?id=73
yukarıda verdiğim link lerdede görebilirsiniz
görüşmek üzere
Açıklama için teşekkürler Mustafa Bey.. Sizlerden yeni resimler bekliyoruz, açıkçası merak ediyoruz..

Mustafa arkadaş güzel anlatmış hayvancılık yapacaksanız tarım araziniz ve ekipmanınız olmalı vede yaptığınız işten zevk almalısınız ha buda kar ederseniz mümkün olur
birde ben her önüne gelen karrı çok diye hayvancılık yapmamalı çünkü biz türk halkı olarak neye yüklenirsek o iş karsız bi iş haline geliyor birde bence hayvancılık yapacaksanız alt yapının 4-4 lük olması lazım mesela krediler gap ve dap illerine hibeler v.s yani hesaplayın kısa sürede koşullarınız uygunsa cebinizden para harcamadan büyük bir işletme sahibi olabilirsiniz.Mesala bir süt ineğinden yıllık aldığınız destak süt,buzağı,inek desteği 1 hayvanın 365 gün yoncasını karşılıyor

MERHABA MUSTAFA KARDEŞ,
BU İŞLERLE YAKİNEN İLGİLENİYORUM. GEREKLİ TARIM ARAZİMİZ VE SAİR EKİPMANLARIMIZ VAR.
KISMET OLURSA GEMİ KAPTANLIĞI KURSUNA GİDECEĞİM YAKIN ZAMANDA. KAZANDIĞIM PARAYLA KÖYÜME DÖNÜP ORTA HALLİ BİR İŞLETME KURMAK TEK HAYALİM.

TRAKTÖR, ARAZİ, SAİR EKİPMANLAR, YETERİ KADAR İŞ GÜCÜ YANİ AİLE BİREYİ HEPSİ YETERLİ SEVİYEDE DİYEBİLİRİM.

HAYVAN DEDİĞİNİZ VARLIĞA İNSAN SARILDIĞI ZAMAN KESİNLİKLE AÇ KALMAZ KANAATİNDEYİM.
MESELA Kİ, BİR ÇİFTÇİNİN 3 TANE MONTOFON İNEĞİ OLSA TOPLAM SENELİK IRK STANDARDI VE BAKIMINA GÖRE 12,000 KG SÜT VERİR. DALGALANMALARLA BİRLİKTE SÜTÜN LİTRE FİYATINI 0,6 TL KABUL EDERSEK SENELİK 7,200 TL SÜT PARASI KAZANILIR.

3 TANE DE BUZAĞI ALINSA, BİRER YAŞINDA BU BUZAĞILAR 1,600 TL. BUZAĞILARIN SATIŞINDAN ELDE EDİLECEK PARA 4,800 TL.

ŞİMDİ ASIL MESELEYE GEÇECEK OLURSAK,
BİZİM YÖREMİZDE 4,800 TL İLE 48 DÖNÜM KURU TARIM ( 1,6 DEKAR = 1 DÖNÜM DİYE BİZDE HESAP EDİLİR )... EN AŞAĞI 10 DÖNÜM SULU TARIM GERÇEKLEŞTİRİLİR.

6 HAYVANIN KARNINI DOYURMAK MESELE DEĞİL.. SÜTÜ SİZE KAR KALSA BİLE İNSAN EVLADI GİBİ İNEKLERİNİ SAHİPLENDİĞİ ZAMAN GEÇİMİNİ SAĞLAYABİLİYOR..

10-12 BAŞ HAYVANINIZ OLURSA SİZ DÜŞÜNÜN GERİSİNİ..
HELE Kİ 30 BAŞ SAĞILIR HAYVAN YAPARIM GEREKİRSE BAKICI TUTARIM. BAŞINDA TEKNİK MÜDÜR GİBİ İŞ YAPARIM DİYORSANIZ DA YÜRÜYÜN DURMAYIN DERİM :)