: burasıda bizim çiftlik
KÖPEK COK HOŞUMA GİTİ
KÖPEK COK HOŞUMA GİTİ
yapan biri olarak yemini kendin yapmadığın ve yeteri kadar beslemezsen(yemin yanında yonca slaj küspe bunun gibi yan ürünler)kesinlikle zarar edersin süt ucuz yem pahalıpıspıs link=topic=394.msg18026#msg18026 date=1206106665' Alıntı:mustafa allah işinizi rast eyleye..güzel bir çiftlik..10 yaşımdan beridir bende çiftlik hayaliyle yaşarım..ama ekonomik yönden bir türlü ulaşamadım..besicilikle birlikte bende süt inekçiliği düşünüyorum ama benim bir arkadaş süt inekçiliğinden zarar ediyorum diye bıraktı..şu anda süt inekçiliği gerçekten zarar ediyormu beni aydınlatırsan sevinirim..saygılarrrr
pıspıs link=topic=394.msg18026#msg18026 date=1206106665' Alıntı:mustafa allah işinizi rast eyleye..güzel bir çiftlik..10 yaşımdan beridir bende çiftlik hayaliyle yaşarım..ama ekonomik yönden bir türlü ulaşamadım..besicilikle birlikte bende süt inekçiliği düşünüyorum ama benim bir arkadaş süt inekçiliğinden zarar ediyorum diye bıraktı..şu anda süt inekçiliği gerçekten zarar ediyormu beni aydınlatırsan sevinirim..saygılarrrr
alipasalierkan link=topic=394.msg18127#msg18127 date=1206126167' Alıntı:güzel yeriniz var ama biraz fazla açık besicilik sankim ben o hayvanları o havada dışarıda yemlemezdim valla. yazık onlarında canı var...
tamamen katılıyorum -40 derecedir bilimsel açıdan hayvanın dayanacağı en az sıcaklık ama önünde yiyeceği bulundukça yani vücudunda metabolizma hızında değişim olmazsa hayvanın daha çok hoşuna gider ve kendi üretimini arttırır yazın süt miktarında hep düşme olur en güzel sütü hayvanlar kışın ve bahara doğru verirmustafa link=topic=394.msg21906#msg21906 date=1206832286' Alıntı:erkan inan o fotoyu çektiğimde görüş mesafesi 10 metre yoktu ama o soğukta bile hayvanlar normal hayatına devam ediyor ve bir tecrübemi paylaşıyım aşırı sıcaklar kesinlikle soğuk havadan daha kötü hayvanlar için çok sıcakta süt verimi düşer ama soğuk ta o kadar düşmez birde o tipili havalarda hayvanların önü hep kaba yemle dolu olacak yoksa işte o zaman tehlike çanları çalmaya başlar......
Evet.. Merakla bekliyoruz yeni resimleri, sitede hayvancılık konuları baya bir ilgi çekmeye başladı..mustafa link=topic=394.msg247226#msg247226 date=1265063004' Alıntı:teşekkür ederim arkadaşlar bende epey uzak kaldım forumdan kusura bakmayın yeni fotoları atayım o günlerden bu gune epey değişiklik oldu.
Paylaşımlarınızı bekliyoruz, bu konularla yakınen ilgilenen arkadaşlarımız var.hacimmet link=topic=394.msg247655#msg247655 date=1265142822' Alıntı:slm arkadaşlar bende açık süt sığırcılığı yapıyorum aşırı soğuk havalarda süt miktarı çok düşüyor ama hayavanlar doğa şartlarına daha dayanıklı oluyorlar aşırı soğuklarda doğan buzağıların bağışıklığı daha güçlü oluyor