Bunu Yapmayana Küserim.

20.03.2013
3,516
16

Dondurulmuş limonun şaşırtıcı faydası
Bunların tamamı donmuş limondadır.
Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını
kullanır veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler.
Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız?
Basit… Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne
koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp
limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan
gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir,
sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna
sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir
lezzet kazanacaktır.
Büyük olasılıkla, limon denince sadece limon suyu ve vitamin
C aklınıza gelir. Sadece bu kadar olduğunu düşünürsünüz.
Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada içeceğiniz
hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.
Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip
yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı
nedir?
Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda
bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ve evet,
şimdiye kadar bunu kaybediyordunuz. Ama bundan sonra, tüm
limonu dondurmak gibi basit bir işlem sonrasında, onu
rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm besleyici
özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı besleniyor
olacaksınız. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve
vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız.
İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün
yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve
içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun
yaşamın anahtarını kullanıyor olun! İşte limonun gizemi
budur! Geç bile olsa başlayın, HİÇ olmamasından İYİDİR!
Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!
 
Ynt: Bunu Yapmayana Küserim.

paylaşım için teşekkürler kardeşim
ve bir sorum olacak
benim 1 tane limon agacım var evin önünde avluda
7 veren cinsi
nerdeyse yılın 12 ayı çiçek açar ve limon tutar yani hermevsim meyvesi var
benim sorum şu
şimdi bu agaç 1 tane olmasına ragmen aşırı meyve veriyor ve haliyle1 eve çok fazla geliyor eşe dosta hısım akrabaya kimi görürsek 1 poşet doldurup veriyoruz ayrıcakasalara koyup muhafaza etmeye çalışıyoruz fakat oda belli bir süre geçince çürümeye başlıyor şimdi bunları dondurmak zor iş yani okadar çokki bunun için devasa dondurucular lazım :)
ben bu limonları çürütmeden nasıl muhafaza edebilirim saglam bir şekilde yada suyunu sıkıp suyunu dondursam nasıl olur
 
Ynt: Bunu Yapmayana Küserim.

YAVUZ_13 link=topic=73683.msg862279#msg862279 date=1394451435' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler kardeşim
ve bir sorum olacak
benim 1 tane limon agacım var evin önünde avluda
7 veren cinsi
nerdeyse yılın 12 ayı çiçek açar ve limon tutar yani hermevsim meyvesi var
benim sorum şu
şimdi bu agaç 1 tane olmasına ragmen aşırı meyve veriyor ve haliyle1 eve çok fazla geliyor eşe dosta hısım akrabaya kimi görürsek 1 poşet doldurup veriyoruz ayrıcakasalara koyup muhafaza etmeye çalışıyoruz fakat oda belli bir süre geçince çürümeye başlıyor şimdi bunları dondurmak zor iş yani okadar çokki bunun için devasa dondurucular lazım :)
ben bu limonları çürütmeden nasıl muhafaza edebilirim saglam bir şekilde yada suyunu sıkıp suyunu dondursam nasıl olur
şuanda en mantıklısı suyunu sıkıp muhafaza etmek ama genede bi araştırralım.
 
Ynt: Bunu Yapmayana Küserim.

Kabuğunun kendinden daha çok para etmesinden anlamalıydım zaten kabuğun daha faydalı olduğunu :) Hemşo bizim bahçede de yediveren var.Bu yıl hanım formülü buldu.Geçen hafta topladı, suyunu sıktı,ekşi kaynattı. 5 kg kadar ekşisi çıktı.Ben ekşiyi hiç sevmediğimden hanıma biraz sitem ettim ama sonra şerbet yapınca baktım tadı süper.Gelecek hafta gidip köydekileri de toplayıp aynı işleme tabi tutturacağım ki yazın bol bol içilsin.Hele de Ramazanda...Evlenmeden önce limonu,portakalı sıkar buz kalıplarında dondurur,buz dolabı poşetlerine koyup yazın buz şeklinde ya da limonata olarak tüketirdik ama eşim narenciye köylüsü olunca saklama sistemi değişti tabi :) Gerçi senin bu işleri yapacak bir eşin olmadığını unuttuk bak biz. :D Neyse o zaman yapılacak ilk iş evlenmek olsun,sonra limonun çaresine bakılır.
 

Ynt: Bunu Yapmayana Küserim.

YAVUZ_13 link=topic=73683.msg862279#msg862279 date=1394451435' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler kardeşim
ve bir sorum olacak
benim 1 tane limon agacım var evin önünde avluda
7 veren cinsi
nerdeyse yılın 12 ayı çiçek açar ve limon tutar yani hermevsim meyvesi var
benim sorum şu
şimdi bu agaç 1 tane olmasına ragmen aşırı meyve veriyor ve haliyle1 eve çok fazla geliyor eşe dosta hısım akrabaya kimi görürsek 1 poşet doldurup veriyoruz ayrıcakasalara koyup muhafaza etmeye çalışıyoruz fakat oda belli bir süre geçince çürümeye başlıyor şimdi bunları dondurmak zor iş yani okadar çokki bunun için devasa dondurucular lazım :)
ben bu limonları çürütmeden nasıl muhafaza edebilirim saglam bir şekilde yada suyunu sıkıp suyunu dondursam nasıl olur

tek tek gazete kağıtlarına sarıp serin ortamda güneş görmeyecek biçimde muhafaza ederseniz en az 2 ay %25 fire ile muhafaza edebilirsiniz yavuz bey ;)


ben rendeleme işini denedim bizim buzdolapları no-frost olmayınca hunharca donduruyor 3 günde kullanılmaz hale geliyor meyveler ;D

ama derin dondurucuya atmıştım 15 kadar şoklama özelliğini de açtım 25 gün sonra çıkartıp hepsini rendeledim ilk başta yenir mi bu dedim fakat daha sonra yemek içerisinden ziyade kaşıkla yiyecek kıvama geliyor insan tavsiye derim ;)
 
Ynt: Bunu Yapmayana Küserim.

uzay kasa link=topic=73683.msg862896#msg862896 date=1394489444' Alıntı:
Kabuğunun kendinden daha çok para etmesinden anlamalıydım zaten kabuğun daha faydalı olduğunu :) Hemşo bizim bahçede de yediveren var.Bu yıl hanım formülü buldu.Geçen hafta topladı, suyunu sıktı,ekşi kaynattı. 5 kg kadar ekşisi çıktı.Ben ekşiyi hiç sevmediğimden hanıma biraz sitem ettim ama sonra şerbet yapınca baktım tadı süper.Gelecek hafta gidip köydekileri de toplayıp aynı işleme tabi tutturacağım ki yazın bol bol içilsin.Hele de Ramazanda...Evlenmeden önce limonu,portakalı sıkar buz kalıplarında dondurur,buz dolabı poşetlerine koyup yazın buz şeklinde ya da limonata olarak tüketirdik ama eşim narenciye köylüsü olunca saklama sistemi değişti tabi :) Gerçi senin bu işleri yapacak bir eşin olmadığını unuttuk bak biz. :D Neyse o zaman yapılacak ilk iş evlenmek olsun,sonra limonun çaresine bakılır.
hemşo kaş kafamı parçaladı :D biranda psikolojim bozuldu : ' (
esra erolun programına çıkacam bu gidişle :D

kubilay07 link=topic=73683.msg862900#msg862900 date=1394489818' Alıntı:
tek tek gazete kağıtlarına sarıp serin ortamda güneş görmeyecek biçimde muhafaza ederseniz en az 2 ay %25 fire ile muhafaza edebilirsiniz yavuz bey ;)


ben rendeleme işini denedim bizim buzdolapları no-frost olmayınca hunharca donduruyor 3 günde kullanılmaz hale geliyor meyveler ;D

ama derin dondurucuya atmıştım 15 kadar şoklama özelliğini de açtım 25 gün sonra çıkartıp hepsini rendeledim ilk başta yenir mi bu dedim fakat daha sonra yemek içerisinden ziyade kaşıkla yiyecek kıvama geliyor insan tavsiye derim ;)

çok yöntem denedim gazeteye sardım peçeteye sardım hatta küçük saklama poşatları var onları bile denedim ama dedigin gibi limonun ömrü kısa ve epey fire veriyor çürüyen çok oluyor en güzeli suyunu sıkmak olacak sanırım
 

Benzer Konular