BUGÜN TD75BNİN YAKITINI DENEDİK....

Ynt: BUGÜN TD75BNİN YAKITINI DENEDİK....

Compact link=topic=71900.msg831246#msg831246 date=1390243522' Alıntı:
tumosanda bellı bı saatten sonra yakıtın dustugu dogru fakat ya bu traktorde bısı var yada 55 lık tumosan cok yakıo

300 saatten sonra anca düşer diyolar...bu traktörde bişey var desek tüm 55lik serilermi arızalı hepsi çok yakıyor sahiplerinin söylediğine göre..

Deneme eşit şartlarda yapılmış sayılır.Elde edilen veriler bilgilendirici olmuş.Kübi bir noktada hatan var.Tümosan ' ın Maxima modelinde bile shuttle yok.İleri-geri mekik kolu var.Senin traktör NH ' nin hangi serisi onu da merak ettim.Bilgilendirirsen memnun olurum.

uzay kasa link=topic=71900.msg831339#msg831339 date=1390247954' Alıntı:
Deneme eşit şartlarda yapılmış sayılır.Elde edilen veriler bilgilendirici olmuş.Kübi bir noktada hatan var.Tümosan ' ın Maxima modelinde bile shuttle yok.İleri-geri mekik kolu var.Senin traktör NH ' nin hangi serisi onu da merak ettim.Bilgilendirirsen memnun olurum.

abi shuttle deyince powershuttle diye anlaşılmasın yada shuttle diyince ne anlaşılıyor forumda tam bilmiyorum? benim traktör td75b modeli... bizim buralarda shuttle kolu derler ileri-geri koluna

GENÇ EYMIRLİ link=topic=71900.msg831373#msg831373 date=1390249502' Alıntı:
nh ' ye helal & kubilay birde tarlada deneyin 1dönüm de bayi yide çağırın aklı kanaat etsin

saolasın abi sürüm zamanı çağıracağız her 2 bayiyide hem nh bayisi hemde tümo bayisi bizim sürümler hazirandan aşağı olmaz bağ-bahçe bulursak martta yaparız o işide ama bayiler pullukta pulluk diyor işin tersliği pulluk hiç kullanılmaz bizim burada..ama sürümdede deneyeceğiz..

kubilay07 link=topic=71900.msg831375#msg831375 date=1390249626' Alıntı:
saolasın abi sürüm zamanı çağıracağız her 2 bayiyide hem nh bayisi hemde tümo bayisi bizim sürümler hazirandan aşağı olmaz bağ-bahçe bulursak martta yaparız o işide ama bayiler pullukta pulluk diyor işin tersliği pulluk hiç kullanılmaz bizim burada..ama sürümdede deneyeceğiz..
Sizin oralarda yöresel kelime olarak diyorlarsa farklı tabi ama yine de seninki shuttle,power shuttle olursa tamamen yağ basıncına duyarlı çalışıyor.Pulluk ile deneseniz,çizelde az yakar derler,onla da denerseniz yok yok rotövatörde derler.Kısacası yenilen pehlivan güreşe doymaz.Tümonun fiyatına ve çekimine saygı duyuyorum ama bizim kuzenin Tümosan 74.80 ' i Td85D ' sinden tarlada fazla yakıyor.Tümo yakar ama yakarkende çeker :)

uzay kasa link=topic=71900.msg831381#msg831381 date=1390249968' Alıntı:
Sizin oralarda yöresel kelime olarak diyorlarsa farklı tabi ama yine de seninki shuttle,power shuttle olursa tamamen yağ basıncına duyarlı çalışıyor.Pulluk ile deneseniz,çizelde az yakar derler,onla da denerseniz yok yok rotövatörde derler.Kısacası yenilen pehlivan güreşe doymaz.Tümonun fiyatına ve çekimine saygı duyuyorum ama bizim kuzenin Tümosan 74.80 ' i Td85D ' sinden tarlada fazla yakıyor.Tümo yakar ama yakarkende çeker :)

terimlere çok takılmam abi ben :9 2sindede 12ileri 12geri şanzıman varmı var bana göre shuttledır ;D dediğin gibi nede denesek bi kulp bulacaklar tümosanın çekişine bende bişey demem çekişli motor allahı var ama ortada bir iddia vardı bölge satış müdürü tarafından nh 16 lira yaksın aynı mesafede ben tümoyu hibe edecem demişti biz o iddiayı çürüttük bundan sonrası esnaflıklarına kalmış hatta dedikki bu 2 traktör aynı yaksın biz sizden özür dileyeceğiz ama aynı yaksalarda 55bg traktöre göre çok yakıyor bu siz çok boş konuşuyosunuz tümosan 100 saatte toplam 3700 lira mazot yakar sizin tümo 3600 yakmış çok iyi yakmış boş konuşmayın dedi şimdi telefonlara çıkmıyor...zaten tüm problem burda başlıyor bir bayi bir müdür müşterisine bunu söylermi? hadi söyledi sonra neden dansöz gibi kıvırır? hadi kıvırdı sattığı traktörün arkasında önce iddialı olup sonra niye durmaz? problem bundan ibaret..

Bana göre yakıt denemesi ardarda gidilerek deneme yapılsa daha mantıklı ve net sonuç çıkardı çünkü kat edilen mesafeyi biri çok hızlı diğeri yavaş gitmiş olabilir her ne olursa olsun tümo çok yakar eminim.sonuç değişmez yakıtda az fark olurdu... :S

Garadayi link=topic=71900.msg831451#msg831451 date=1390254379' Alıntı:
Bana göre yakıt denemesi ardarda gidilerek deneme yapılsa daha mantıklı ve net sonuç çıkardı çünkü kat edilen mesafeyi biri çok hızlı diğeri yavaş gitmiş olabilir her ne olursa olsun tümo çok yakar eminim.sonuç değişmez yakıtda az fark olurdu... :S

2 motorun yol hızları farklı olduğu için ard arda gitmek mümkün değil zira tümosanın 20 gazda yakaladığı hızı td75 14-15 gazda çok fahat yakalıyor eğer ard arda giderek deneseydik tümosan her halükarda çok yakacaktı biz her 2 motoruda aynı devirlerde kullanarak deneme yaptık bu şekilde daha mantıklı olacağını düşündük...

cazgin0020 link=topic=71900.msg831553#msg831553 date=1390289275' Alıntı:
iyi deneme olmuş tumosan çok yakmış sanırım td75 4 piston tumosan ise 3 piston yolda td nin çok yakması lazımdı.

deneme yapılan her 2 motorda 3 silindirli turbo-intercooler ve 2.9 lt silindir hacmine sahip...

Kaç saatteler? güzel açtırılan traktörün yakıtı az performansı çok olur bide ağırlıkları ne kadar?Keşke erkuntuda deneseydiniz önceden birileri 5255le 70m yi denemişler diye duymuştum...

rocky link=topic=71900.msg831774#msg831774 date=1390325665' Alıntı:
:D sevindim kubilay. Tümonun pompada bir sorun olabilir. Çekişinden memnun mu bari tümosanın :S

:D çekişte sıkıntı yokta zaten kullanım yönünden bakarsak motor aşırı yükte çekiş gösterecek işte kullanılmıyor en fazla 3 ton yükle seradan hale domates götürüyor....

yakıt dışında bir sıkıntısı yok...

jrkeag link=topic=71900.msg831882#msg831882 date=1390335459' Alıntı:
Kaç saatteler? güzel açtırılan traktörün yakıtı az performansı çok olur bide ağırlıkları ne kadar?Keşke erkuntuda deneseydiniz önceden birileri 5255le 70m yi denemişler diye duymuştum...

td75b 60 saate tümosan ise 130 satte ağırlıklarını bilmiyorum...ilçede erkunt olsa onuda deneyeceğiz fakat erkunt yok

bu arada arkadaşlar bugün massey ferguson antalya bölge bayii mitat yıldırım otomotivden geldiler çiftçeker 24 jant 2615 ile rtakas edecek oldular shuttle olmadığından kaldı shuttle model gelene kadar bekleyecek tümosanın sahibi nh bayisine td75b ver tümoyu takasta al dedik bayi yanaşmadı takas işine...

biz yeni 5275 tümocan aldık gayet memnunuz, şimdilik herhangi bi sıkıntımız yok. facede tc-tr ahmet akyar (bayraK profilli) olarak arayıp videolardan gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. trakkulupu pek kullanma fırsatım olmuyo. video yüklemiyorum daha doğrusu nasl yüklendğini bilmiiyorum ;D ;D ;D 140 liralık mazot (yaklaşık 30-32 litreye denk geliyo) 13-14 devirde, 6x8 alpler bahçe pulluğuyla, 16 dekar arazi, 2 buçuk saatlik çift ve ardından 1 saat 40 dakikalık 20lik ızgara çekimi ve yedeğe anca düştü. ben memnunum tavsiye ederim

ahmet35 link=topic=71900.msg907222#msg907222 date=1406142149' Alıntı:
biz yeni 5275 tümocan aldık gayet memnunuz, şimdilik herhangi bi sıkıntımız yok. facede tc-tr ahmet akyar (bayraK profilli) olarak arayıp videolardan gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. trakkulupu pek kullanma fırsatım olmuyo. video yüklemiyorum daha doğrusu nasl yüklendğini bilmiiyorum ;D ;D ;D 140 liralık mazot (yaklaşık 30-32 litreye denk geliyo) 13-14 devirde, 6x8 alpler bahçe pulluğuyla, 16 dekar arazi, 2 buçuk saatlik çift ve ardından 1 saat 40 dakikalık 20lik ızgara çekimi ve yedeğe anca düştü. ben memnunum tavsiye ederim
bilgi edinerek videolari yuklersenz sevinirm