Aslında bende takipteyim çizel ile sürüp kazayağı ile karıştırıp mibzerle ekmek.Ama pek ısınımadım bu işe.Benim yaptığım haziran sonu hasat biter bitmez pulluk ile sürmeye başlarım.Tezekte çıksa sürerim.Yavaş yavaş 15-20 günde bütün tarlaları sürer kasım başı gibi kazayağınla girip toprağı karıştırıp mibzerle ekerim.4ay toprak sürük vaziyette güneşidir yağmurudur her şeyi alıyor.Bence kıraç yerlere birde böyle deneyin.En garanti çözüm bence bu.Bir tarladan tezek çıkacak o tezek yanacak yağmuru görecek dağılacak.Yağmurun yağmadığı zamanlardada tezekler için dıskaro ile giriyorum.Bayır yerlede sürekli hububat üstüne hububat ekilen yerlerde çizel iş görmez diye düşünüyorum.Çünkü zaten toprak sürekli aynı bitkiyi yetiştiriyor.Ama arkadaşlar şöyle diyim hasat arkası pullukla sürüm yapıp 4 ay gibi sürük şekilde kalıpta arkasına yine hububatda eksen ne ekersen ek iyi bir bakımla yinede yüz güldürecek verimleri alıyosun.Seneledir böyle yaparım.Bizim burda buna tarlayı kurutmaya çıkarmak denir.Biraz mazot fazla yakarsın ama o yaktığın mazotu misli misli hasatda alırsın.