Yanyana 2 tarlam var verimleri ekim metodu tarihleri ayni birinde şu septoryayi deneyeceğim bide zamanını söyleyinde boşa atmayım
Abi ben seni anladim ama ben ayçiçek lerde kullanım için sormuştum
Bende Nitrat vericem abiDiyorum ki, aynı. Tek sefer vereceksen tabana ya da çıkıştan hemen sonra (erken dönemde) üre.
Nitrat vereceksen geç (2. Ara çapada)
Diyorum ki, aynı. Tek sefer vereceksen tabana ya da çıkıştan hemen sonra (erken dönemde) üre.
Nitrat vereceksen geç (2. Ara çapada)
Ab ben ayçiçek ektikten sonra ayçiçek ler çıkınca üstüne Nitrat mi atsam yoksa üremi. (Bana üre atarsan ayçiçeğin boylanmasina neden olur dedi birkaç çiftçi)Şimdi benimde kafam karıştı. Bide ekerken compo novatec 15 15 15 ile köküne Ekim yapicam gübreyi serpmeyecegim
Abi bişey daha sorucamGübrelemeden hemen sonra gelen yağış miktarı ve toprak yapısına göre değişir.Sağanak yağışların önüne üre, çisenti gibi hafif yağan yağmura %33 lük nitrat uygun olur.Veya yağmur yağdıktan bir kaç gün sonra toprakta güzel ıslak tav vardır, o günün sabahı veya akşam üzeri %33 lük nitrat kullanılabilir.Üreyi daha çok kumsal ve nötre yakın toprakta tavsiye ederim.Çünkü yıkanma fazla olacağından ve ph durumundan ötürü üre %33 e göre daha faydalı olabilir.
Ayçiçekte %26 CAN kullanmak risktir, tavsiye etmem.Yağış beklendiği gibi gelmez ise problem yaratabilir.
Sonuç olarak, ayçiçeğinde üst gübresi olarak en uygunu %33 Nitrat, uygun şartlar yakalanır ise aşırıya kaçmadan üre kullanılabilir.
Abi input u kaça aldın?Abi bişey daha sorucamkök boğaz ilacını aldım
yulaf ilacını da aldım. Yulaf ilacını paslarla karıştırıp mi atayım yoksa kök boğazla mi (ziraat odasında dediler pasla atma kökboğaz ila at ama kök boğaz yulaf göre erken sonra arkadan çıkan yulaflara ilaç etki etmiyor, bende şuan kararsız kaldim
Evet bi tanesi 50 dekar atiyormus5 litreliği 480 tl yani
bence yulaf ılacını mart15gibi atsanız daha uygun olur. kökbogazlarla erken olur. paslara kalırsada gec. geniş yapraklı ot ılacı kullanmıyormusun? onunla bırlıkte atsan bence daha uygun olur.Abi bişey daha sorucamkök boğaz ilacını aldım
yulaf ilacını da aldım. Yulaf ilacını paslarla karıştırıp mi atayım yoksa kök boğazla mi (ziraat odasında dediler pasla atma kökboğaz ila at ama kök boğaz yulaf göre erken sonra arkadan çıkan yulaflara ilaç etki etmiyor, bende şuan kararsız kaldim
Çorlu ahimehmet köyü cins esperia(23kg/da) tabana 20kg timac eurocereal üst gübre 2 ocakta timac timazot 15kg/daEkli dosyayı görüntüle 8337Ekli dosyayı görüntüle 8338Ekli dosyayı görüntüle 8339Ekli dosyayı görüntüle 8340Ekli dosyayı görüntüle 8341Ekli dosyayı görüntüle 8342Ekli dosyayı görüntüle 8343
Ayrı ayrı uygulamanı tavsiye ederim.Abi bişey daha sorucamkök boğaz ilacını aldım
Bugdaylar guzel gorunuyor. Timactan memnunmusunuz seneye bizde kullanmayi dusunuyoruz. Fiyat performans olarak nasil?
bu yıl ilk defa kullandım timac gübresini bakalım sonu iyi olur inşallah.
toprak tahlili yaptırmıştım maliyeti biraz fazlaTimac gubrenin cok cesidi var. Farkli toprak tipleri icin degisik kombinasyonlari varmis. Toprak tahlili ile beraber kullanmak gerekliymis. Maliyeti normal gubrelerden cok fark ediyor mu?