Buğdaylarda son durum böyle

Tabana yerine göre AS ta tercih edilebilir. ( Kendi tarlamda tercihim bu yönde. )

Diyorum ki, aynı. Tek sefer vereceksen tabana ya da çıkıştan hemen sonra (erken dönemde) üre.

Nitrat vereceksen geç (2. Ara çapada)

+1

Yani [MENTION=43065]koca kerem[/MENTION] gübrenin türü ( AS, CAN, AN 33, ÜRE ) veriliş zamanı ve toprak yapısına göre seçilir.
Miktar ( Saf azot ) ise bitkinin ihtiyacına göre hesaplanıp verilir.

Ab ben ayçiçek ektikten sonra ayçiçek ler çıkınca üstüne Nitrat mi atsam yoksa üremi. (Bana üre atarsan ayçiçeğin boylanmasina neden olur dedi birkaç çiftçi)Şimdi benimde kafam karıştı. Bide ekerken compo novatec 15 15 15 ile köküne Ekim yapicam gübreyi serpmeyecegim

Gübrelemeden hemen sonra gelen yağış miktarı ve toprak yapısına göre değişir.Sağanak yağışların önüne üre, çisenti gibi hafif yağan yağmura %33 lük nitrat uygun olur.Veya yağmur yağdıktan bir kaç gün sonra toprakta güzel ıslak tav vardır, o günün sabahı veya akşam üzeri %33 lük nitrat kullanılabilir.Üreyi daha çok kumsal ve nötre yakın toprakta tavsiye ederim.Çünkü yıkanma fazla olacağından ve ph durumundan ötürü üre %33 e göre daha faydalı olabilir.
Ayçiçekte %26 CAN kullanmak risktir, tavsiye etmem.Yağış beklendiği gibi gelmez ise problem yaratabilir.
Sonuç olarak, ayçiçeğinde üst gübresi olarak en uygunu %33 Nitrat, uygun şartlar yakalanır ise aşırıya kaçmadan üre kullanılabilir.

Gübrelemeden hemen sonra gelen yağış miktarı ve toprak yapısına göre değişir.Sağanak yağışların önüne üre, çisenti gibi hafif yağan yağmura %33 lük nitrat uygun olur.Veya yağmur yağdıktan bir kaç gün sonra toprakta güzel ıslak tav vardır, o günün sabahı veya akşam üzeri %33 lük nitrat kullanılabilir.Üreyi daha çok kumsal ve nötre yakın toprakta tavsiye ederim.Çünkü yıkanma fazla olacağından ve ph durumundan ötürü üre %33 e göre daha faydalı olabilir.
Ayçiçekte %26 CAN kullanmak risktir, tavsiye etmem.Yağış beklendiği gibi gelmez ise problem yaratabilir.
Sonuç olarak, ayçiçeğinde üst gübresi olarak en uygunu %33 Nitrat, uygun şartlar yakalanır ise aşırıya kaçmadan üre kullanılabilir.
Abi bişey daha sorucam
b7ad8341b3b75c040730dc99d4d16a74.jpg
kök boğaz ilacını aldım
7badc231d63b28e5a00b645c0b83a896.jpg
yulaf ilacını da aldım. Yulaf ilacını paslarla karıştırıp mi atayım yoksa kök boğazla mi (ziraat odasında dediler pasla atma kökboğaz ila at ama kök boğaz yulaf göre erken sonra arkadan çıkan yulaflara ilaç etki etmiyor, bende şuan kararsız kaldim

Abi bişey daha sorucam
b7ad8341b3b75c040730dc99d4d16a74.jpg
kök boğaz ilacını aldım
7badc231d63b28e5a00b645c0b83a896.jpg
yulaf ilacını da aldım. Yulaf ilacını paslarla karıştırıp mi atayım yoksa kök boğazla mi (ziraat odasında dediler pasla atma kökboğaz ila at ama kök boğaz yulaf göre erken sonra arkadan çıkan yulaflara ilaç etki etmiyor, bende şuan kararsız kaldim
bence yulaf ılacını mart15gibi atsanız daha uygun olur. kökbogazlarla erken olur. paslara kalırsada gec. geniş yapraklı ot ılacı kullanmıyormusun? onunla bırlıkte atsan bence daha uygun olur.

Bugdaylar guzel gorunuyor. Timactan memnunmusunuz seneye bizde kullanmayi dusunuyoruz. Fiyat performans olarak nasil?