20 kg üre takviyesini zamanında yapıldıysa 17 kg Dap niye az gelsin ki toprak altındaki azot azlığı kardeşlenme için fazlasıyla giderilmiş. Sonuçta 12.6 kg saf azot vermişsin.ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM..20 KG ÜREYİ ATTIKTAN SONRA YAĞMUR ÖYLE BİR YAĞDI Kİ SON 20 YILDIR YAĞMAYAN YAĞMURLAR YAĞDI .TV LERE BİLE ÇIKTI OSMANİYE KADİRLİ Yİ SEL VURDU DEMİŞTİ..NEYSE..TABAN OLARAK MİBZER HATASINDAN DOLAYI 17 KG DAP DÜŞÜREBİLDİK.GALİBA BUNUN EKSİKLİĞİNİ YAŞIYORUZ.KİME SORDUYSAM TABANADAN YETERLİ VERMEDİYSEN İSTERSEN DÖNÜME 100 KG ÜRE AT BUĞDAYI KARDEŞLETEMEZSİN DEDİLER.YANİ BAŞTAN YANLIŞ YAPTIK ANLAŞILAN.AMA SİZİN DEDİĞİNİZİN BENZERİ GÜBRETAŞ ÇİNKO SÜLFAT KULLAN DİYEN DE OLDU...BAKALIM BİR KAÇ ZİRAATÇIYA DAHA DANIŞIP OLMAZSA BUNLARI KULLANAYIM...
90 gün nedir bilmiyorum da açıklayabilirmisinizHangi ay ve kaçında çıkış yapmıştı buğday?
90 gün oldu mu ?
Buyil nasil olacak acabaBu sene buğday çok olacakmış
Yil dan dolayi.Karageyik yiliymiş
Yeterli taban gübresi atıp tahılı ektiğin günden itibaren 90 gün sonra üst gübresi atmaya başlıyoruz genelde;Buda şubat ayı içi oluyor90 gün nedir bilmiyorum da açıklayabilirmisiniz
Tam tersi yanlış biliyorsun üre gübre yavaş salınır ve her türlü toprağa karışır bitki alır ancak nitrat gübresi hızlı çözünür ve yağmur yağmazsa yada az yağarsa buğdaylarda yanmaya sebep olurBuğdaylara ure atımının çok riskli olduğunu düşünüyorum. Ure çok yağmur istiyor ben urenin çok zararını gördüm. Potasyum nitrat daha iyi ust gubresiydi bence.
Hoş bir yıl olurmuş. Yaz ortasında çok yağmur yağarmışBuyil nasil olacak acaba
Gecen yilki tahminin guzelmis dedigin de oldu insallah bu yilki tahminin de dogru cikar ayrica bu tahmini hangi takvime gore yapiyosunHoş bir yıl olurmuş. Yaz ortasında çok yağmur yağarmış
Demek istediğim de bu zaten ure yağış olmazsa yakıyor ekini.Tam tersi yanlış biliyorsun üre gübre yavaş salınır ve her türlü toprağa karışır bitki alır ancak nitrat gübresi hızlı çözünür ve yağmur yağmazsa yada az yağarsa buğdaylarda yanmaya sebep olur
Kılçıklı buğdaya domuz fazla gelmezmiş.Sadice aradan yol açar ve fazla yatırmaz.Yok abi arpa bugday harici kraca hic bi ürün ekilmez bizde domuz dan dolayı