Merhaba.Sağolasın hocam, illa faydalıdır ancak ben daha zengin içerikler karıştırıyorum zaten, aminoasit lazım sadece. 400 ml de dekara ne atsan bu etkiyi yapar bence.
Bi de hayvansal amino asit tercih etmiyorum.
Fulvik asit oranı da çok düşük.
Leonardit tabanlı humik asit ihtiyacım olsa 20 lt fiyatına 200 litre kendim hazırlayabilirim.
Sağolun yine de ilginiz için atmışken daha çok kendi tarlamın ihtiyacına göre eksiklerine göre daha kaliteli bitki besleme yapma niyetim var. Maliyeti 2. plan..
Yaklaşık 800.000 dekar arazide ürünleri kullanılan Seyhan Kimya'nın sahibi , Kimya ve Proses Mühendisi ve ürettiğim ürünlerin Ar-Ge'sini yapan kişi olarak yorumunuza cevap veriyorum.
1) 400 ml/da ne atarsan bu etkiyi YAPMAZ...
Burada bahsi geçilen çoğu ürünle aynı tarlalarda denendi. O dekar maliyeti tek uygulamada 7.5-8 TL ürünlere kalitede 1.4 puan, verimde de 30 35 kg/da fark attı...
2) Amino asitler serbest ve bağlı halde bulunurlar. Bulabileceğiniz en yüksek serbest aminoasit hayvansal menşeili aminoasitlerde vardır. YaprakCAN da da
Aspartik asit,
Glutamik asit,
Alanin,
Arginin,
Fenilalin,
Glisin,
İdrosiprolin,
İsolisin,
İstidin,
Leisin,
Lisin,
Prolin,
Serinin,
Tirosin,
Treonin,
Valina adlı aminoasitler bulunmaktadır.
Bu amino asitleri, piyasada bulabileceğiniz ürünlerde veyahut bilgi alabileceğiniz bir firma sahibi bulabilirseniz sorarsınız...
3) Fulvik asit oranı çok düşük demişsiniz. Umarım fulvik asidin, şilempe veya pirina bazlı ürünlerden çıkmadığını, bu ürünlerin içinde FULVIK asit olmadığını biliyorsunuzdur.
Ben oraya boşuna GERÇEK MANADA diye yazmadım. Fulvik asidi saf halde satan 1 firma daha var. Oda Çin'den ithal getiriyordu... Fulvik asit orani %15 %20 gibi ürünler yok. Bunu da TÜRKIYE 'de üretecek kapasitede firmada yok. Nedeni hem prosesini herkes bilmez hemde çok ama çok maliyetlidir.
4) İnternette mevcut formülasyonlar ile üretilen Humik Fulvik asit çözeltileri en fazla %5-%6 oranlı olur. Bu tarz formülasyonlar sayesinde birçok firma kuruldu ve BATTI.
Peki ürettiğiniz ürün İş yapar mı???
Tabikide evet.
Ama öncelikle sağlığınız yerinde olursa... Sonrasındaysa, benim ürünümden 4 lt/da kullanırken, aynı değeri ve etkiyi yakalayabilmek için en az 20 lt/da kullanmanız lazım. Kaldı ki bu rakamda toprağa zarar verir. Ayrıca üretim maliyetide cabası
Neyse siz kendiniz daha kalitelisini yapın ve kullanın. Rabbim bol bol bereket nasip etsin. Hatta maddi durumunuz el veriyorsa Gübre Üretim Tesisi kurun. Çok para kazanırsınız