BUĞDAYDA HANGİ AMİNO ASİT

Sağolasın hocam, illa faydalıdır ancak ben daha zengin içerikler karıştırıyorum zaten, aminoasit lazım sadece. 400 ml de dekara ne atsan bu etkiyi yapar bence.

Bi de hayvansal amino asit tercih etmiyorum.

Fulvik asit oranı da çok düşük.

Leonardit tabanlı humik asit ihtiyacım olsa 20 lt fiyatına 200 litre kendim hazırlayabilirim.

Sağolun yine de ilginiz için atmışken daha çok kendi tarlamın ihtiyacına göre eksiklerine göre daha kaliteli bitki besleme yapma niyetim var. Maliyeti 2. plan..
Merhaba.

Yaklaşık 800.000 dekar arazide ürünleri kullanılan Seyhan Kimya'nın sahibi , Kimya ve Proses Mühendisi ve ürettiğim ürünlerin Ar-Ge'sini yapan kişi olarak yorumunuza cevap veriyorum.

1) 400 ml/da ne atarsan bu etkiyi YAPMAZ...

Burada bahsi geçilen çoğu ürünle aynı tarlalarda denendi. O dekar maliyeti tek uygulamada 7.5-8 TL ürünlere kalitede 1.4 puan, verimde de 30 35 kg/da fark attı...

2) Amino asitler serbest ve bağlı halde bulunurlar. Bulabileceğiniz en yüksek serbest aminoasit hayvansal menşeili aminoasitlerde vardır. YaprakCAN da da
Aspartik asit,
Glutamik asit,
Alanin,
Arginin,
Fenilalin,
Glisin,
İdrosiprolin,
İsolisin,
İstidin,
Leisin,
Lisin,
Prolin,
Serinin,
Tirosin,
Treonin,
Valina adlı aminoasitler bulunmaktadır.
Bu amino asitleri, piyasada bulabileceğiniz ürünlerde veyahut bilgi alabileceğiniz bir firma sahibi bulabilirseniz sorarsınız...

3) Fulvik asit oranı çok düşük demişsiniz. Umarım fulvik asidin, şilempe veya pirina bazlı ürünlerden çıkmadığını, bu ürünlerin içinde FULVIK asit olmadığını biliyorsunuzdur.
Ben oraya boşuna GERÇEK MANADA diye yazmadım. Fulvik asidi saf halde satan 1 firma daha var. Oda Çin'den ithal getiriyordu... Fulvik asit orani %15 %20 gibi ürünler yok. Bunu da TÜRKIYE 'de üretecek kapasitede firmada yok. Nedeni hem prosesini herkes bilmez hemde çok ama çok maliyetlidir.

4) İnternette mevcut formülasyonlar ile üretilen Humik Fulvik asit çözeltileri en fazla %5-%6 oranlı olur. Bu tarz formülasyonlar sayesinde birçok firma kuruldu ve BATTI.
Peki ürettiğiniz ürün İş yapar mı???
Tabikide evet.
Ama öncelikle sağlığınız yerinde olursa... Sonrasındaysa, benim ürünümden 4 lt/da kullanırken, aynı değeri ve etkiyi yakalayabilmek için en az 20 lt/da kullanmanız lazım. Kaldı ki bu rakamda toprağa zarar verir. Ayrıca üretim maliyetide cabası :)

Neyse siz kendiniz daha kalitelisini yapın ve kullanın. Rabbim bol bol bereket nasip etsin. Hatta maddi durumunuz el veriyorsa Gübre Üretim Tesisi kurun. Çok para kazanırsınız :)

Tamamdır hocam doğrudur.

Maddi durumum el veriyor olsa gayet güzel gübre üretim tesisi kurardım.

Humik fulvik asit aldatmacalarına girmek istemediğim için aminoasit kullanıyorum zaten.

Bizim ürettiğimiz ya da herhangi birinin ürettiği ürünün sizin ürettiğinizin kalitesine yaklaşamama sebebi nedir ? Size vahiyle mi geldi bilgi onu anlamadım ?

Tamam kendi ürününüz vardır ama başkasının malını kötüleyerek ticaret yapılmaz..

Ben size dedim ki doğrudur ancak düşük maliyet gibi bi amacım yok daha kaliteli bir içerik benim istediğim diye. Sizinkine kötü demedim yakışmaz bence bu tutum bana da size de ..

Sizin ürününüze geleyim
leonardit + koh > potasyum da burdan geliyor zaten.

20 litre çözeltinin içinde

100 gram çinko sülfat
100 gram bakır sülfat
%5 kükürt de burdan geliyor zaten.

Düşük kaliteli bir hayvansal amino asit = kg/20tl maks.
(Yapraktan beslemede hayvansal aminoasit en son tercih olmalı)

200er gram üre ve fostor

Belki en maliyeti yüksek içerik az bir miktar fulvik asit. onun da kaynağı belli değil.

Yani bulunmaz hint kumaşı gibi yaklaşmanın alemi yok, fiyatına göre normal yani tabiki işe yarar ben bunu kötü yorum yapmak için yazmıyorum öyle bi iddiam da derdim de yok.

Ancak sadece sizin ürününüz iyi diğerlerinin hiçbirisi işe yaramaz tarzı bi tutumunuz var.

Ama açık konuşayım ben bunu tarlama sokmam. Zaten yılda 2 kez yapraktan bitki besleme şansım var onu da bu ürünle harcamam diyorum.

Sıradan toz gübre içerikleri ve %30 bitkisel aminoasit ile bunun 2-3 katı zengin bir içeriği aynı fiyata mal ederim.

Ancak sizi de takdir ediyorum nispeten düşük kar marjı ile çalışıyorsunuz ucuz maliyetle çiftçiye hazır halde ürün tedarik ediyorsunuz.

Polemiğe girmeye gerek yok iddialaşmaya da gerek yok. Yapıcı eleştiri olarak görürseniz bu diğer ürünleri kötüleme ve kendi ürününüzü yüceltme tutumunuzdan vazgeçin. Çok çok kaliteli ürünler var ve sizin ürünün 10 katı maliyetle bile olsa yine de tercih sebebi olabilecek.

Serbest piyasa herkesin kendi tercihi size de işinizde başarılar.

Tamamdır hocam doğrudur.

Maddi durumum el veriyor olsa gayet güzel gübre üretim tesisi kurardım.

Humik fulvik asit aldatmacalarına girmek istemediğim için aminoasit kullanıyorum zaten.

Bizim ürettiğimiz ya da herhangi birinin ürettiği ürünün sizin ürettiğinizin kalitesine yaklaşamama sebebi nedir ? Size vahiyle mi geldi bilgi onu anlamadım ?

Tamam kendi ürününüz vardır ama başkasının malını kötüleyerek ticaret yapılmaz..

Ben size dedim ki doğrudur ancak düşük maliyet gibi bi amacım yok daha kaliteli bir içerik benim istediğim diye. Sizinkine kötü demedim yakışmaz bence bu tutum bana da size de ..

Sizin ürününüze geleyim
leonardit + koh > potasyum da burdan geliyor zaten.

20 litre çözeltinin içinde

100 gram çinko sülfat
100 gram bakır sülfat
%5 kükürt de burdan geliyor zaten.

Düşük kaliteli bir hayvansal amino asit = kg/20tl maks.
(Yapraktan beslemede hayvansal aminoasit en son tercih olmalı)

200er gram üre ve fostor

Belki en maliyeti yüksek içerik az bir miktar fulvik asit. onun da kaynağı belli değil.

Yani bulunmaz hint kumaşı gibi yaklaşmanın alemi yok, fiyatına göre normal yani tabiki işe yarar ben bunu kötü yorum yapmak için yazmıyorum öyle bi iddiam da derdim de yok.

Ancak sadece sizin ürününüz iyi diğerlerinin hiçbirisi işe yaramaz tarzı bi tutumunuz var.

Ama açık konuşayım ben bunu tarlama sokmam. Zaten yılda 2 kez yapraktan bitki besleme şansım var onu da bu ürünle harcamam diyorum.

Sıradan toz gübre içerikleri ve %30 bitkisel aminoasit ile bunun 2-3 katı zengin bir içeriği aynı fiyata mal ederim.

Ancak sizi de takdir ediyorum nispeten düşük kar marjı ile çalışıyorsunuz ucuz maliyetle çiftçiye hazır halde ürün tedarik ediyorsunuz.

Polemiğe girmeye gerek yok iddialaşmaya da gerek yok. Yapıcı eleştiri olarak görürseniz bu diğer ürünleri kötüleme ve kendi ürününüzü yüceltme tutumunuzdan vazgeçin. Çok çok kaliteli ürünler var ve sizin ürünün 10 katı maliyetle bile olsa yine de tercih sebebi olabilecek.

Serbest piyasa herkesin kendi tercihi size de işinizde başarılar.
Öncelikle polemik değil bu. Bilgi vermedir. Bana yönelttiğiniz cevaba karşılık verdim.

Bana vahiyle bilgi gelmedi. 2012 yılından beri Ar-Ge yapıyorum. Türkiye de humik ve fulvik asitler ile ilgili çalışan, araştıran ve saflaştırma prosesleri geliştiren bu işte gönül vermiş 3 kişi varsa birisi benim. Burdan geliyor bu bilginin sırrı. Gecemi gündüzüme kattım. Hatta o zaman okuduğum üniversitede kimse humik fulvik asidi bilmezken şimdi hocalar kendileri tez çalışması yapıyorlar. O yüzden bu kadar net konuşabiliyorum.

Yazdığım yazılarda diğer firmaları ve ürünleri kötüleyen bir cümle yoktur. Bu 4 sene öncede böyleydi şimdi de. Beni tanımadığınız aşikar. Çünkü tanıyanlar benim böyle birşey yapmayacağımı bilirler.

Dediğiniz gibi sıradan ürünler için leonardit koh doğrudur. Ama benim üretim metodumda bu yok. Size anlatmak istediğimde bu. Üretim metodlarım, formülasyonlarım farklıdır. Bu formül ile bu iş olsaydı şuanda milyarder olurdum :)

En basitinden, #HUMİKCAN dediğim ürün içerisinde ki
%25 ve üzeri humik fulvik asit ile,
%7 potasyum içeriği ile,
%3 organik azot içeriği ile
%20 üzerinde organik karbon içeriği ile,
%1 er çinko ve bakır içeriği ile ve
benim kendi geliştirdiğim madde içeriği ile Türkiye piyasasında eşdeğeri yok. Dünya piyasasında ise %25 ve üzeri humik fulvik asit içeriği olan 3 yada 4 firma var... Hesabı siz yapın lütfen.

YaprakCAN'da ki hayvansal menşeili amino asit düşük kaliteli değil, çok detaylandırmak istemiyorum. Sonra egolusunuz dersiniz :)

İşte bu saydığınız malzemeleri koyun bir araya da bir üretim yapabiliyorsanız sizin elinizi öperim. :)

Benim ürünüm iş yapar diğerleri yapmaz diye bir tutumum olmadı olamaz. Bunu siz öyle anlamak istiyorsunuz sanırım.

Sizin benim ürettiğim ürüne karşı yada bana karşı bir gareziniz varsa açıkça belirtin. Siz kimsiniz? Tanımak ıstiyorum. Siz tarlanıza sokmayabilirsiniz. Ama Allah'a şükür Türkiye genelinde 4500 ü geçik çiftçi tarlasına sokuyor, ürününde kullanıyor ve Allah razı olsun diyor. Varsın siz sokmayın. :)

Siz aynı fiyata mal edin. Benim bir şey dediğim yok. Allah kolaylık versin.

Kâr oranına gelirsek bana yetiyor çok şükür. Çiftçimi gazlamayı, fazladan parasını almayı Allah nasip etmesin bana.

Tekrar söyleyeyim. Kimsenin ürününü kötülemem. Kötülememe gerek de yok zaten. Bilen biliyor. Eleştirin için can-ı gönülden teşekkür ederim.

Herkesin kendi tercihi saygı duyulmalı.

Sana da formülasyonlarında başarılar dilerim. Umarım kullandığın ürünlerin sağlığa ne kadar zararı var biliyorsundur. Ben acı tecrübe ile öğrendim. Sende dikkat et ;)

Ayrıca beni tanımış olsaydın, kim olduğumu nasıl biri olduğumu bilseydin bu yorumları yapmazdın çünkü ne demek istediğimi anlardın.

Sağlıcakla kal. Fazla uzatmak iyi değil.

Sizi tanımam etmem nasıl bi garezim olabilir Allahaşkına ? Kendinize fazla anlam yüklemişsiniz hiç gerek yok böyle şeylere.

Doğrudur bir numaralı mühendis sizsinizdir Türkiye'deki dünyada da 3-5 örneği vardır en fazla haklısınızdır.

Tanımam etmem ama tek yazınızda nacizane notumu vermiştim. Yanılmamışım.

Çok mal haramsız , çok laf yalansız olmaz demiş atalarımız ben buna inanırım.

Siz iddialarınızı bu ağız ile savunmaya devam edin.

Bir sürü müşteriniz de var ne güzel Allah bol kazanç versin.

Size vermeye uygun gördüğüm bir cevabım yok. Tercih meselesi ben tarlama sokmam dediğim gibi. Size kolay gelsin hayırlı geceler..

Sizi tanımam etmem nasıl bi garezim olabilir Allahaşkına ? Kendinize fazla anlam yüklemişsiniz hiç gerek yok böyle şeylere.

Doğrudur bir numaralı mühendis sizsinizdir Türkiye'deki dünyada da 3-5 örneği vardır en fazla haklısınızdır.

Tanımam etmem ama tek yazınızda nacizane notumu vermiştim. Yanılmamışım.

Çok mal haramsız , çok laf yalansız olmaz demiş atalarımız ben buna inanırım.

Siz iddialarınızı bu ağız ile savunmaya devam edin.

Bir sürü müşteriniz de var ne güzel Allah bol kazanç versin.

Size vermeye uygun gördüğüm bir cevabım yok. Tercih meselesi ben tarlama sokmam dediğim gibi. Size kolay gelsin hayırlı geceler..
Benim yazılarımda ne demek istediğimi anlayan anladı.

Not vermek falan demişsin. Gece gece tatsızlık çıkmasın birşey demeyecem.

Ne güzel dedin. Tanımıyorum diye. İste tanımadığın insana, kullanmadığın bir ürüne yalan diyorsun ya buda senin düşünce yapını gösteriyor. Eminim ki sanada güzel bi not verirler :)

Dostum bunlar iddia değil, sezonda 100.000- 150.000 dekar arazi gezerek, tecrübelerimle, gözlemlerimle ortaya çıkan sonuçlar.

Ben yinede sana cevap veriyorum. Sen her ne kadar uygun görmesende.

Kalp kırmaya gerek yok. Allah gönlüne göre versin... Kal sağlıcakla.

• Beğen
Tepkiler: Alexander
Benim yazılarımda ne demek istediğimi anlayan anladı.

Not vermek falan demişsin. Gece gece tatsızlık çıkmasın birşey demeyecem.

Ne güzel dedin. Tanımıyorum diye. İste tanımadığın insana, kullanmadığın bir ürüne yalan diyorsun ya buda senin düşünce yapını gösteriyor. Eminim ki sanada güzel bi not verirler :)

Dostum bunlar iddia değil, sezonda 100.000- 150.000 dekar arazi gezerek, tecrübelerimle, gözlemlerimle ortaya çıkan sonuçlar.

Ben yinede sana cevap veriyorum. Sen her ne kadar uygun görmesende.

Kalp kırmaya gerek yok. Allah gönlüne göre versin... Kal sağlıcakla.
Doğan bey ziraat mühendisi olarak öneride bulunmak isterim dikkate alırsanız sevinirim.Azot metabolizması için molibden çok önemli olmakla birlikte çok az miktarda ihtiyaç vardır.Ayrıca muhakak nohut yonca fasulye gibi baklagil ekim alanlarına ürün veriyorsunuzdur.Kobalt ve molibden takviyesi rhizobium bakterilerinin sayısını artırdığı için verimde önemli rol oynar.B12 vitaminin temel yapı taşıdır kobalt.Bu yüzden ortalama 20 litrelik yaprakcan içinde 15 gram sodyum molibdat+5 gram kobalt klorür olursa güzel sonuçlar alabilirsiniz.Kimya mühendisi olduğunuz için temin konusunda problem yaşamazsınız.Maliyetinizi sanırsam 5 tl yükseltir.