Bugdayda don zararı

Selamlar herkese

Öncelikle dondan etkilenen çifçilere geçmiş olsun

Ülke genelinde oluşan don zararırından biz çifçiler çok etkilendik. Bugün buğdaylara baktım durum fotograftaki gibi
Buna ne gibi bir reçete uygulayabiliriz tavsiyeleriniz var mı
İsabion uygulamayı düşünüyorum dekra 250 ml veya 300 ml

Resimler ve ekler

• 1000012325.jpg
    1000012325.jpg
    207.7 KB · Görüntüleme: 106
Don veya doluya karşı iyi gelecek tek gübredir kendisi gerçekten çok üst düzey onun dışında sana İndigo Floviro da önerebilirim benzer fiyatları var ama bunda amino asit deniz yosunu ve fulvik asit hepsi bi ara da....Onun dışında Max foli zinc plus ve Stoller N hib de kullanabilirsin çok geçmiş olsun ben daha dolaşamadım.

Don veya doluya karşı iyi gelecek tek gübredir kendisi gerçekten çok üst düzey onun dışında sana İndigo Floviro da önerebilirim benzer fiyatları var ama bunda amino asit deniz yosunu ve fulvik asit hepsi bi ara da....Onun dışında Max foli zinc plus ve Stoller N hib de kullanabilirsin çok geçmiş olsun ben daha dolaşamadım.
Evet yapraktan azot fosfor ve iz elemnteler vermek de iyi bir uygulama ancak yapraklar zaten yandıği için fulvik asit ve azot gibi gübreleri kullanmayacağım şimdilik.
Şuan için bitkiyi stresten uzak tutmaya çalışıyorum

Selamlar herkese

Öncelikle dondan etkilenen çifçilere geçmiş olsun

Ülke genelinde oluşan don zararırından biz çifçiler çok etkilendik. Bugün buğdaylara baktım durum fotograftaki gibi
Buna ne gibi bir reçete uygulayabiliriz tavsiyeleriniz var mı
İsabion uygulamayı düşünüyorum dekra 250 ml veya 300 ml
Çok geçmiş olsun umarım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur,hangi şehirdensiniz, baya etkilemiş ektiğiniz çeşidin de etkisi varmı acaba, polatlıda -9 gördük arpaları etkiledi. İsabion fiyat aldınızmı.

Geçmiş olsun bizimde geçen yıl aynı olmuştu. Mayıs'ta iki defae-7 -8 gördü.
Sonrasında kurak gitti. 500 üzeri beklerken 200 kere düştük. En çok 280-300 civarında verim oldu. Yağış yoksa Allah yardım etsin. Kışlık arpalar yeniden kardeş yaptı saman oldu.
Yazlık arpa ile verim aynı oldu. Ama yazlık dekara 15 verirken kışlık 3-4 Balya verdi.

Geçmiş olsun öncelikle. 2022 senesinde başıma gelmişti yumuşak cins bir buğdaydı kuvvetli bir ot ilacının ertesi günü ani gelen bir don olayıyla ilk fotoğraftaki gibi (ocak ayı) olmuştu bozmayı düşünürken valagronun megafol ve yieldon ürünlerini birde deniz yosunu kullandım ikinci fotoğraftaki(mart ayı) haline kadar getirebildim seyrek gözüksede kapatıyor kendini finalde 600kg ortalama biçmiştim bu tarladan ama ileri tarihlerde hava olayları olması gerektiği gibi gitmişti tabi yağmurlarda güzeldi. Sizin görünen o ki bayrak yaprağı yeni geliyor ve dondan etkilenmemiş zaten yaşlı yapraklar çabuk vurulur benim durumdan bir tık daha umutlu duruyor umarım sonu hayırlı olur.

Resimler ve ekler

• 20220206_132411.jpeg
    20220206_132411.jpeg
    495.7 KB · Görüntüleme: 83
  • 20220309_154955.jpeg
    20220309_154955.jpeg
    406.4 KB · Görüntüleme: 78
Geçmiş olsun öncelikle. 2022 senesinde başıma gelmişti yumuşak cins bir buğdaydı kuvvetli bir ot ilacının ertesi günü ani gelen bir don olayıyla ilk fotoğraftaki gibi (ocak ayı) olmuştu bozmayı düşünürken valagronun megafol ve yieldon ürünlerini birde deniz yosunu kullandım ikinci fotoğraftaki(mart ayı) haline kadar getirebildim seyrek gözüksede kapatıyor kendini finalde 600kg ortalama biçmiştim bu tarladan ama ileri tarihlerde hava olayları olması gerektiği gibi gitmişti tabi yağmurlarda güzeldi. Sizin görünen o ki bayrak yaprağı yeni geliyor ve dondan etkilenmemiş zaten yaşlı yapraklar çabuk vurulur benim durumdan bir tık daha umutlu duruyor umarım sonu hayırlı olur.
Amino asit uyguladım şimdilik kendine gelmesini bekliyorum
3-4 güne yanabcı ot mücadelesi yapıp 4 gün sonra da 20 kg can gübre atacağım

Amino asit uyguladım şimdilik kendine gelmesini bekliyorum
3-4 güne yanabcı ot mücadelesi yapıp 4 gün sonra da 20 kg can gübre atacağım
Şu sıra ot ilacını hiç bulaştırma buğdayın zaten yeteri kadar streste kendini iyileştirmesi için zaman gerekli. CAN gübrenin kalsiyum içeriğinin çok faydası olucaktır ama yağmuru garantilersen atki toprak üzerinde kalıp azot salınımıyla yaprakları dahada tahribata sürüklemesin.

Bu alana bir cevap yazın...