Buğdayda belirlenen bu yaprak sararmaları neden olabilir

Ynt: Buğdayda belirlenen bu yaprak sararmaları neden olabilir

azoxystrobin link=topic=82429.msg980643#msg980643 date=1426109915' Alıntı:
Anız yakmak en son çare olmalı.
Aniza anız ekim yapilmamali.yaz sürümlerinde dip kazan çekmeli, ekimden önce tarim kireci söndürülmeli, alatav iscilik yapilmamali,bindane hesabindan daha fazla tohum kullanilmamali,tohumlar kaliteli ilaçlarla kaplanmali, kıvamında üst gübre, kaliteli fungusit ilaçlar kullanılmalı..vb...
Aniza ekimden kastin bugday yerine arpa ekmek yada arpa yerine yulaf ekmek mi yoksa bugdaya bugday yada arpaya arpa ekmek mi

Kolay gelsin İnş bereketli bir yıl olur pulluk ile biraz derin Sürüm yapmışsın gibi ak toprak çıktı demişsin 33 lük erimesi hızlı olduğu için atmanı tevsiye ederim etkisi hızlı olduğu için ama azot eksikliği olacak bir durumda yok bu vakitte ekinler taze daha Çiğ toprak çıkmış galiba tarlada humus ve çinko dene birde ot ilaçda kolay gelsin

Osman Musaogullari link=topic=82429.msg980472#msg980472 date=1426083613' Alıntı:
Bizim bugdaylarda kok bogaz hastaligi yuzunden cok buyuk zarar var..Yaklasik yuzde elli..Tarim ilce ilac onersinde bulunmus..Hastalikli alanlarin tekrar duzelmesi mumkunmu yoksa sadece geriye kalanlarimi kurtarir bu ilac?
Bizimde bir Kısım arazide kökbogazı ve küllenme vardı umut abi sağolsun ekinlerin fotosunu baktı ilaç at deneme içinde olsa at kış sert geçtiği için zarar biraz daha çok oldu ama 1 hafta önce attık faydası oldu bence

fatihcastle link=topic=82429.msg980654#msg980654 date=1426111875' Alıntı:
Aniza ekimden kastin bugday yerine arpa ekmek yada arpa yerine yulaf ekmek mi yoksa bugdaya bugday yada arpaya arpa ekmek mi
hububat arkasına hububat kastediyorum.buğday,yulaf,arpa, tritikale vs..

fatihcastle link=topic=82429.msg980822#msg980822 date=1426169413' Alıntı:
O zaman battik 3. Aniz olan tarla var
Anıza anız ekim, birçok hastalık etmeninden sadece bir tanesi.Diğer unsurlara dikkat ettiğiniz sürece hastalığı kontrol altında tutabilirsiniz.

azoxystrobin link=topic=82429.msg980823#msg980823 date=1426169667' Alıntı:
Anıza anız ekim, birçok hastalık etmeninden sadece bir tanesi.Diğer unsurlara dikkat ettiğiniz sürece hastalığı kontrol altında tutabilirsiniz.
Bizde buğday,arpa,yulaf,arpa nöbet(herg) şeklinde yapılır daha hastalik namina bisey hic duymadim acaba kurak iklim oldugundan mi pas felan olmuyor

Arslanlar 5070 link=topic=82429.msg980100#msg980100 date=1426003426' Alıntı:
Yabancı ot ilaçlarımızı atarken gecen sene pullukla işlediğimiz tarlanın ekinin gücsüz olduğunu fark ettik acaba pulluktan mı diye düşünüyoru ama eminde diyilim normalde hiç pullukla tarla işlemeyiz onun için pullukta sebeb kıldım galiba :) elde biraz bahar gübresi kalmıştı 7 8 kilo ayarlayıp gezdirdim zayıf olan yerlerde :) bikaç fotoda cektim bi besin noksanlığı falan mı var acaba ondan mı büyle olmuşlar acaba :)

azot noksanlığı...