Buğdayda %20-30 rekolte kaybı öngörülüyor

21 Mayıs'ta Ulusal bir kanalda konuşan, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu; üretici gündeminde olan kuraklık ile ilgili konuştu:



"Kesin tahmin yapmak için Mayıs ayının sonunu beklemek gerekiyor ama buğdayda yüzde 20-30 arası rekolte kaybı öngörebiliriz şimdiden. Bu biraz daha artabilir de azalabilir de. Türkiye'nin yıllık iç tüketiminin yaklaşık 18-19 milyon ton. Muhtemelen bu yıl iç tüketimi karşılamak için 2-3 milyon ton buğday açığımız olacak. Buna DİR kapsamındaki ithalatı dahil etmiyorum. Yani sadece iç tüketim için de bu yıl bir miktar dışarıdan alım yapmak zorunda kalacağız gibi görünüyor" dedi.

1622883588167.png
 
  • Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Benzer Konular