21 Mayıs'ta Ulusal bir kanalda konuşan, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu; üretici gündeminde olan kuraklık ile ilgili konuştu:
"Kesin tahmin yapmak için Mayıs ayının sonunu beklemek gerekiyor ama buğdayda yüzde 20-30 arası rekolte kaybı öngörebiliriz şimdiden. Bu biraz daha artabilir de azalabilir de. Türkiye'nin yıllık iç tüketiminin yaklaşık 18-19 milyon ton. Muhtemelen bu yıl iç tüketimi karşılamak için 2-3 milyon ton buğday açığımız olacak. Buna DİR kapsamındaki ithalatı dahil etmiyorum. Yani sadece iç tüketim için de bu yıl bir miktar dışarıdan alım yapmak zorunda kalacağız gibi görünüyor" dedi.
"Kesin tahmin yapmak için Mayıs ayının sonunu beklemek gerekiyor ama buğdayda yüzde 20-30 arası rekolte kaybı öngörebiliriz şimdiden. Bu biraz daha artabilir de azalabilir de. Türkiye'nin yıllık iç tüketiminin yaklaşık 18-19 milyon ton. Muhtemelen bu yıl iç tüketimi karşılamak için 2-3 milyon ton buğday açığımız olacak. Buna DİR kapsamındaki ithalatı dahil etmiyorum. Yani sadece iç tüketim için de bu yıl bir miktar dışarıdan alım yapmak zorunda kalacağız gibi görünüyor" dedi.