Buğdaya Yeşil öldüren atılmış...

Trakya bölgesinde çok otlu özellikle kara çimen olan yerlere atılıp onbeş yirmi gün sonra işçilik yapılıp ayçiçeği ekiliyor. Kendim uygulamadım lakin uygulayıp sorun yaşayan görmedim duymadım.
Aycicek kuvvettli kök olduğu icin belki etki etmemis bugday arpa gibi bitkiler cok etkileniyor

Biz bu raundu fındık altı pis otlar için atıyoruz. Biçimi zor olan veya fındık dökülmüşse arıyoruz şahsen ben hiç atmama taraftarıyım zatende çok zorda kalmayınca atmıyorum. Otları zehirleyerek kurutuyor ve ayrıca uzun yıllar atınca toprakta yosunlaşma başlıyor. İlaç attığımız tarlaya hayvanlarımızı kesinlikle salmıyoruz. Aslında her türlü kimyasal ilaçtan uzak durulmalı. Kendi fındığıma suni gübre atmıyorum ya sığır yada koyun gübresi atıyorum.

Bizim arkadaşın babası almış ilaci
85 yaşında baba .ilaci veren kişi yanlis anlamış ama ayrı poşete koyması gerek
Çiçek için hazırlandı yer
Yağmur tahmini var pazartesi sonra ekilir

Resimler ve ekler

• 20220424_070211.jpg
    20220424_070211.jpg
    476 KB · Görüntüleme: 66
  • 20220430_071012.jpg
    20220430_071012.jpg
    385.7 KB · Görüntüleme: 66
  • 20220430_071048.jpg
    20220430_071048.jpg
    602.3 KB · Görüntüleme: 67
Nasip değilmiş artık, tarla iyi düzgün iş olmuş.

Bir yanlış anlama kaç doğru işi götürüyor affetmiyor, dikkat gerektiren işlerin her aşamasını çocuklarla yaşlılara bırakmamak lazım geldiğide gerçek, nüfusda azaldı her yerede aynı anda koşturamıyorsun noolcak bu işler bilmem.

Aslında çok bilinen bir ilaç ama roundop olarak bildiği ilacın muadili sonround olarak duymadı kutularıda ekin ot ilacı diye verdiler dedi okumadı ve kullandı uygulama yapan arkadaş.

Son düzenleme:
Tamam net de Edirne il tarım müdürlüğünün yazısını buldum sahte gübrede tuz varmış hakkaten, sanırım 2013 yılındada bu olaylar olmuş kırklarelinde, bu yılda artmış olay demekki arada birileri sahte gübreden kazanmaya kalkışıyor.

Ama tuzun etkisi toprakta uzun yıllar devam ediyormuş çok kötü bişey.

1651403703879.png

Son düzenleme:
Yeşil öldüren olarak bildiğimiz ilaç bazı yerlerde mezarlık ilacı veya orman kurutan olarak da biliniyor. Atıldığında yeşil olan her bitkinin köküne kadar giderek kurutuyor. Bir de farklı olan benzer bir ilaç daha var,bizim buralarda çabuk kurutan diye biliniyor. Çabuk kurutan yeşil öldüren den daha çabuk kurutuyor ama köke kadar inmediğinden atılan bitki bir müddet sonra tekrar yeşeriyor.

Edirnenin bazı köylerinde de buğdayların kuruduğunu duydum sahte gübre atmaktan Allah yardımcıları olsun

Abi benim takip ettğim Edirne'de bu kış 2 kere Sahte Gübre satanlara operasyon yapıldı. Birincide hapsi boylasalardı bir daha kimse satamazdı.
Bu nasıl iş yok mu bunların cezası? Olan masum çiftçiye oluyor.