Yorumlar için sağolun arkadaşlar....
Acelelik bir durum yok. Attığımız ilaç ürün çıkmadan veya çıktıktan kısa bir süre sonra atılıyor. Zamanını geçirdiğinizde ilaç çalışmıyor. Madurez, Enforcer, Defi, Kelt vb. ilaçlar bu şekilde çalışan ilaçlar. Bunları attıktan sonra bir daha ekstrem şartlar olmazsa ilaç atmıyorsunuz.
Kolay gelsin bereketli olsun Erkan, ekip tam kadro sahada , bizde ise ilac dışında tek tuk gubre isine başlayanlar var , bakalım biz biraz daha bekleyeceğiz
Bizde ilaç, gübre, sürüm, ekim şeklinde karışık gidiyor. Hala eken bile var.
Kolay gelsin, Arpalarda kurt türü bir şey var mı Ekin Kambur Böceği gibi? Arpalar Silivride bu sene seyrek gibi.
Bizim zaten pulluk ile sürüktü, o yüzden çok topaç vardı. Önden potinger, merdane tekrar potinger merdane şeklinde hazırladık. Üstüne ektikten sonra yine merdane çektik. Ama topaçlıktı çok. Ekerken içim dışıma çıktı. O yüzden de çıkışlar seyrek bizde. Tohum yatağı güzel hazırlanamadı. Sadece bir tarlada bu hafta sonu gübre atarken kenar boyundan 1 metre kadar bir açılma fark ettim. Sanırım yandaki tarla anızdı sürülünce bizim tarlaya geçiş yapmış kurt. Onun dışında kurt kaynaklı değilde, kuraklık kaynaklı eksik gözlemledim. Misal bazı yerleri kazıyorum. Arpa çimlenmiş. Ama topaç altında kalmış. Yer yüzüne daha varamamış. Çıkmaya çalışan bile var daha. Otlarda ona keza. Arpa yerlerinde yeni yeni otlar çıkmış. Topaç altından falan. İlaç atmamıza rağmen sanırım topaçlıktan tam etki yapamadı. Buğdaylarda mesela o tarz ot gelme durumu yok. Şöyle birşey de var.
Hem Enforcer, Madurez tarzı ot ilacı, hem Hammer, hem kurt ilacı olsun katıp atanlarda oldu. Ekinleri kuruyor. Aşırı yükleme olduğu için ekinler hasar almış.
Kolay gelsin Erkan.
Hangi ilaçları kullandınız?
Adama Madurez kullandık.
Kolay gelsin, erkan..
Bende hangi ilaçları kullandın merak ettim. Bizede deyiver.
Adama Madurez abi.