14 Haziran son durum , verim olarak bölgedeki tarlalara göre iyi forumdaki gördüğüm tarlalara göre kötü bir buğdayım var
) Arazi Kıraç ama sezon boyu yağmur eksik olmadı havalar geç ısındı gece sıcaklıkları hala düşük 10 gündür hergün yağmur var perşembeye kadar sürüyor sonra güneş açıyor gibi . İlk defa ektiğim için görüntüden verim tahmini yapamıyorum ama heralde dönümüne 200-250 kilo alırız gibi sizden gördüklerime göre yanılıyor muyum bilemiyorum . Attığım ot ilacı pek işe yaramamış gibi seneye bu markayı kara listeye alacağız belli . Tek kafama takılan konu buğdayım gayet koyu yeşildi ama kelle çıkarıp doldurmaya başladığından beri baya açık yeşil grimsi gibi bi kaç fotoğrafta belli oluyor . Kılçıklı olduğu için burda normal diyorlar ama bişey eksikliği veya hastalık mı ? Pas ilacımız gayet yaramış şuan sorun yok , süne veya bit göremiyorum . Birde şuan buğdaylar çiçekte mi ? Şuan yani 10 gündür yağan yağmur faydalı mı zararlı mı ? Havalar 1 haftadır çok sıkıntılı çok yakın bölgelerde dolu yağışları var gerçekten buğdayı ambara koymadan buğdayım var denmiyormuş her yağmur yağarken dolu yağmasın diye gözümüz havada dilimiz takvada . Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum .