Arkadaşlar abiler, benim bazı sorularım var tecrübelerden istifade etmek isterim.. Ekilişten sonra taban çekmenin fayda ve mahsurları nelerdir sizce, taban başka hangi dönemde çekilmeli, taban fiyatları ne kadardır? Biz Eskişehir bölgesinde yaşıyoruz. Kıraç arazide 320 kg lık verimi geçemiyoruz. Tohumun sertifikalısını, gübre de Gübretaşın DAP ını kullanıyoruz, mümkün olan en kaliteli gübre ve tohumu kullandığımızı düşünsekte, babam toprağın ederi bu diyor. Ben ise kabullenemiyorum. Üretim artışı için ne yapmalı sorusu hep kafamda, tohum yatağını iyi hazırlasakta, gübreleme tek seferde yapılıyor. Bununda verimi düşürdüğünü düşünüyorum... Toprak analizi bu sene de yaptırmadık toprakta ne eksik belli değil dabana 14-15 kg DAP atıldı. Tarlalar nadastı. İl dışında çalışan olduğumuz için kısmi izinler ile tarım yapmaya babamıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Çiftçilik zor diye okuduk, topraktanda kopamıyoruz. Alın teri döksekte verimin 300KG da kalması hoşuma gitmiyor. Kıraç arazide en az 400 kg verimi almak istiyorum. Ekilen alan her yıl en az 200 dönüm civarı...Verim artışı ile ilgili tavsiyeleriniz olursa yardımcı olursanız sevinirim... Herkese bol kazançlı ve verimli bir yıl geçirmeniz dileğiyle sağlıcakla kalın...