Bizim halkımız bir işte günah keçisi icat etmeye bayılır.şuan da günah keçisi yemciler. Ben yemci değilim 2-3 yıldır yemciyle işim de olmaz zaten manda var bende ama inek varken mecbur alıyorduk tabi şimdi yem hesabına gelirsek:
Bu hesap şuanın hesabı olmak zorunda yani ben şuan gidip yemi belli bi fiyata alıyorsam arpayıda belli bir fiyata alıcam mısırı da; yok hasadında bu fiyat şu fiyat bilmem ne değil bu konu ayrı konu bu ayrı şimdi klasik hepimizin kullandığı
18 proteinli 2600 ME süt yeminin basit bileşeni:
40 kg Arpa 48 tl
10 kg Kepek 10 tl
10 kg Soya Küspesi 25 tl
18 kg Ayçiçeği Küspesi 18 tl
20 kg Buğday 22 tl
2 kg Diğer 6 tl
Arpayı bizde koyuncular şuan 1.2-1.4 arası alıyorlar
Buğday 1.1-1.3 arası
Ayçiçeği küspesi 1 lira
Kepek 1 lira
Soya küspesi 2,5 civarı
Mineral vitamin takviyesi de kg ını 3 liradan en az
En alt fiyattan hesap edelim
Toplam: 129 tl ham maliyet
Yani işleme paletleme çuvallama fire kayıp olmadan şuan ki 100 kg 18/2600 yemin ham maliyeti 130 lira yav zaten 1.5 den satıyorlar 9 kg yem kullandığımızı farz edelik kg başı 0,2 tl den 1.8 tl kar edicez inek başı günlük ... yani iyi hoş kâr edelim tabi kuruş olsada ama bu kurtaracak bizi
Yılın 6-7 ayı durum bu , hasar vakti ucuzlayacak ürünler ondada zaten yazın da yemler ucuzluyor bi miktar
Yani öyle ben ohoo bi yem yaptım süper, kendi yemini kendin yapçan kazancan
Bu yemciler yok mu parayı götürüyo bilmem ne
Bunlar boş laf ..
Bu hesap şuanın hesabı olmak zorunda yani ben şuan gidip yemi belli bi fiyata alıyorsam arpayıda belli bir fiyata alıcam mısırı da; yok hasadında bu fiyat şu fiyat bilmem ne değil bu konu ayrı konu bu ayrı şimdi klasik hepimizin kullandığı
18 proteinli 2600 ME süt yeminin basit bileşeni:
40 kg Arpa 48 tl
10 kg Kepek 10 tl
10 kg Soya Küspesi 25 tl
18 kg Ayçiçeği Küspesi 18 tl
20 kg Buğday 22 tl
2 kg Diğer 6 tl
Arpayı bizde koyuncular şuan 1.2-1.4 arası alıyorlar
Buğday 1.1-1.3 arası
Ayçiçeği küspesi 1 lira
Kepek 1 lira
Soya küspesi 2,5 civarı
Mineral vitamin takviyesi de kg ını 3 liradan en az
En alt fiyattan hesap edelim
Toplam: 129 tl ham maliyet
Yani işleme paletleme çuvallama fire kayıp olmadan şuan ki 100 kg 18/2600 yemin ham maliyeti 130 lira yav zaten 1.5 den satıyorlar 9 kg yem kullandığımızı farz edelik kg başı 0,2 tl den 1.8 tl kar edicez inek başı günlük ... yani iyi hoş kâr edelim tabi kuruş olsada ama bu kurtaracak bizi
Yılın 6-7 ayı durum bu , hasar vakti ucuzlayacak ürünler ondada zaten yazın da yemler ucuzluyor bi miktar
Yani öyle ben ohoo bi yem yaptım süper, kendi yemini kendin yapçan kazancan
Bu yemciler yok mu parayı götürüyo bilmem ne
Bunlar boş laf ..