BU NASIL VİTES (RTC TARIM)

Ynt: BU NASIL VİTES (RTC TARIM)

tahir link=topic=49131.msg483138#msg483138 date=1323195337' Alıntı:
aslında azolmuş koltugun altından soladan direksiyonun altından gelipte gaz pedalına doğru sağya yukarı çıksa daha hoş olurmuş
gülmeyim diyorum yapacak bişey yok ;D

ertac sahın link=topic=49131.msg483148#msg483148 date=1323195708' Alıntı:
mehmet abı senın yorumunun ne zaman gelecegını merak edıyordum ... bu ıste bır garıplık oldugunu sende soyluyorsun ... bu kadar kıvrımsız yapılabılırmı kesınlıkle yapılır , bu teknolojı cagında .... kolay cozum gelıyor ınsanın aklına ortadan vıteslısını cıkarmaya devam etse mesela... yana almak ıcın bu kadar gulunc duruma dusmeseler ... kı su anda uzel ın 200 serısı hala ortadan cıkıyor ve oldukca da cok satıyorlar ...
Teknolojiye ayak uydurmak lazım böyle uydurmuşlarmı bence hayır ama ortadanda olmasın yandan daha kullanışlı ve işlevli yapabilirler,aslında Makina mühendisi olarak sizlerin fikir sunması gerek ben merak ettim mesela sence bu kolu yanda nasıl daha kullanışlı ve hoş görünümlü hale getirebilirler

hacimmet link=topic=49131.msg483171#msg483171 date=1323197143' Alıntı:
Teknolojiye ayak uydurmak lazım böyle uydurmuşlarmı bence hayır ama ortadanda olmasın yandan daha kullanışlı ve işlevli yapabilirler,aslında Makina mühendisi olarak sizlerin fikir sunması gerek ben merak ettim mesela sence bu kolu yanda nasıl daha kullanışlı ve hoş görünümlü hale getirebilirler
ben kendı adıma konusayım ... ben olsam vıtesı oyle kıvırmak yerıne dıferansıyel kılıdını onun altından almayı denerdım ... yada zaten tdd serısınde kullanılan sanzımanı uretıyorsun bunu neden bu kadar karmasık yapıyorsun ... tdd nın 8+8 ını cıkar koy tt ye .. daha degısık fıkırlerde cıkacaktır .. daha net ıncelendıgın de daha guzel fıkırlerı ben bıle bulabılrım .. bırde bunu uretenlerın bunu kullnamasına ıstıyorum kı bunu yapmadıklarına emınım :(

yılan gibi kıvırmışlar ama bir vites yüzünden bitirmeyin koskoca moturu markayı ayrıca 3e geçmiyor diyenlere üst sağ tarafa dayayın kolu itin bakın nasıl kolay geçiyor ayrıca ortada olunca laf ediyorsunuz adamlar uğraşmışlar yapmışlar vede en iyi pazarı olan traktörlerden biriside tt serisidir bakın bende bir resim atıyorum ben bu traktörden çok memnun kaldım vites geçişleri çok seri olmuyor ama vites zor geçiyor diyede birşey yok geçirmeyi bildinmi geçiyor bakın 200g serisi nasıl satıyor vitesleri ortada olmasına rağmen elini ortaya uzatsan kolunmu yorulacak bir markayı bitirmeyin arkadaşlar bir vites yüzünden

Uploaded with ImageShack.us

ertac sahın link=topic=49131.msg483185#msg483185 date=1323197721' Alıntı:
ben kendı adıma konusayım ... ben olsam vıtesı oyle kıvırmak yerıne dıferansıyel kılıdını onun altından almayı denerdım ... yada zaten tdd serısınde kullanılan sanzımanı uretıyorsun bunu neden bu kadar karmasık yapıyorsun ... tdd nın 8+8 ını cıkar koy tt ye .. daha degısık fıkırlerde cıkacaktır .. daha net ıncelendıgın de daha guzel fıkırlerı ben bıle bulabılrım .. bırde bunu uretenlerın bunu kullnamasına ıstıyorum kı bunu yapmadıklarına emınım :(
tt serilerinin vites sistemi tabi ozaman şanzumanda değişiyor galiba td serileri gibi olsa çok harika olur benimki karmaşık td ye biniyorum levyeli el alışıyor tt ye biniyorum ilk etap karıştırıyorum bazen

hacimmet link=topic=49131.msg483051#msg483051 date=1323191122' Alıntı:
Konuya bende katılayım arkadaşlar yorumları okudum eleştiren arkadaşlarımızda var eğlenen arkadaşlarımızda var ben 2012 tt55 kullanıcısı olarak yazıyorum yani resimdeki vites benimtraktörde daha önce tt50 kullandım onda bu kadar eğri değildi işin aslı tt serilerinde vites geçişleri zor birde benim gibi td serisinden tt serisine geçerseniz problem olarak görürsünüz ama! vitesin bu şekli daha ergonomik olmuş eskisine nazaran daha rahat vites geçişi yapıyor vitesi bu şekil yapmalarının amacı kabin döşemesine sıfır yanaşıyor yani sağ tarafta kargaşa yaratmıyor tabi şekil bozukluğuna katılıyorum,ama bir ünlem daha koyayım !!! arkadaşlar bu konularda eleştiri ve gırgıra almak yerine kafa yoralım Newholland mühendislerinin bizce (yani bazılarınca) şekilsiz,tasarımdan uzak ve işlevsiz yaptıkları bu vites kolunu nasıl yapsakta daha güzel tasarımlı (kıvrımsız) ve daha teknolojik ve kullanışlı hale getiririz onu düşünelim ve bu konuyu öyle boş tartışmalarının yaşandığı bir konu olmaktan karşılıklı fikir alış verişi yapacağımız bir konu haline getirelim.
haklısın abi de bu devirde şu vitesi yapanla dalga geçmek de revadır bana göre.Bahsi geçen marka ilk traktörünü çıkartıyor olsa,derim ki tecrübesizdir,zamanla oturacaktır ama el insaf artık,saçmalık yani yaptıkları.Türk traktöre ve New Holland markasına yakışmıyor bence bu yaptıkları.Her sene traktöre bir özellik ekleyip,ismini değiştirip satmak yerine kendi mallarını geliştirme yönünde ilerleseler bence daha iyi olacak.Yine vitese gelirsek,bence öneriye falan ihtiyaçları yok abi.Sonuçta burası türk traktör,merdiven altı işletme değil ya isteseler şu vitesi kusursuz bir şekilde yapabilirler.Yani bana göre burdaki mesele türk traktörün müşteriye bakış açısı,yoksa şu traktörü on numara yapacak teknolojiye de elemana da sahiptirler.

L 95 de yandan vitesli ama hiç kıvrımı yok nerdeyse ondan bari kopya alaydınız nede olsa abi kardeş :D
yjp6.jpg

doganbey1 link=topic=49131.msg482266#msg482266 date=1323086021' Alıntı:
Parçası ucuz olsun diye hurda demirlerden hangileri uygunsa onu kullanmışlar galiba. Yazık cidden çok yazık. Bu bile bile milleti kazıklamaktır :(
bu kadarda 0lmaz ki...bunların hiç yenisi bitmiy0rki...işte aldatmaca daha devam ediy0r....şimdi td 100 çıkmış ya önceden td 95 vardı bi iki vites k0lu aynalar yan yazılar vs..değiştirip değiştirip satıy0rlar...yıllardır uzelde yaptı aynı şeyi....(s,d.e,)kaputta ya başaklarda şöyle yazıy0r yağlı fren,shb zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

sebazios link=topic=49131.msg483243#msg483243 date=1323200006' Alıntı:
Şuna bir göz gezdirin derim. Teknolojiye nasıl ayak uydurulduğunun cevabı. Fendt Vario 900 serisinin 360 derece kabin görünümü:

http://kutlucan.com.tr/fendt/900/kabine/Fendt828.html

Not: fare ile kabinin içini gezebiliyor, istediğiniz noktaya odaklayabiliyorsunuz. Bu arada ben bir vites göremedim :)
milyon dolarlık aletimi övüyorsun yoksa 55 bg motora bu kadar yüklenmeyin :)

1 nh yi linç ettiniz.
2 Yüz bin ero luk traktörle kıyasladınız.
3 Başka markadaki olumsuzluğua (vardır bir bildikleri) dediniz.
4 Yokluğu kötü, buda idare eder dediniz.
5 Kırılan, dökülene kul yapısı dediniz.
6 Bende diyorumki, bu kadarlık kusur kadı kızındada bulunur.

Arkadaşlar bende kesinlikle traktör fanatikliği yok ve kullandığım traktörün özelliklerini anlatırkende eksi taraflarınıda anlatırım,işin aslı Ülkemizi düşünecek olursak gerçektende en iyi teknolojiyi uygulayacak maddi ve ekip kaoatisesinde NEWHOLLAH-KOÇ yani ama her yıl ufak değişiklikle pazara sürüyorlar ve en çokta onlar satıyor isteseler Nh lerin avrupasının aynısını yaparlar bence ama çok sattıkları için öyle bir gayeleri yok ucuza maal edip orta çifçiye ekonomik geldiği için iyide satıyorlar birde NH nin ikinci el piyasası çok iyi olduğu için o yüzdende satışları yüksek.
yeni tt serilerinin eksi ve artı yönlerine gelince benim algıladığım şunlar.
artı yönleri
1:Dreksiyonu td serilerinden çok hafif (eski 56 serileri gibi)
2:Manevrası td serilerinden daha iyi
3:Çekiş yönünden çok iyi
4:Yakıt yönünden ideal az yakıyor

eksi yönleri
1:Vites geçişleri zor
2:Frenleri az tutuyor(benim tarktörde öyle bir sorun var servis baktı bütün serileri böyle dedi)
3:Konfor yönünden td serilerinden kötü ve kabin içine toz alıyor

Aklıma gelenler bunlar ama orta çifçi olarak düşünecek olursak yeni tt serileri çekiş ve yakıt yönünden çok iyi bence
(Fent 1 numara bence onunla kıyaslamayın)

Beyler bende 2011 model TT 65 var ve kullanıyorum vitesinde hiç bir sorun yok gayet kullanışlı
taktınız vites koluna.. Ayak gaz pedalı çok geride insanın bacağı yoruluyor diferansiyel kilidi dersen hiç görev yapmıyor servise götürdüm krikoya aldı oda geçiremedi kabninlilerin tavan çok alçak traktör zıpladığında kesin kafanı bir yere çarpıyorsun yokuş aşağı inişlerde motor freni hiç yok kabin içi çok dar ve yazın çok sıcak oluyor. ve kabin havalandırma filtresini kabinin arka tarafına koymuşlar arkada ne kadar toz varsa içeri giriyor

çekişi müthiş boğulma yok kıvrak sürati 38,5 km hiroliği güzel hararet yok ordan burdan yağ kaçagı terletme yok yakıtta çok cimri. Eksileri var ama yaptığı işlerle fiyatını orantılarsak eh idare eder kalkıpta fendle deutuzla kıyaslamayalım.

len bilip bilmeden konuşmayın be kaç yıllık markayı yerin dibine soktunuz bizde 2012 tt 65 var hiç bi sorunu yok vites geçişleri gayet normal hiç bi sıkıntı çekmiyoruz sadece gaz pedalı biraz geride o kadar o da çok önemli değil zaten bizim için orman işinde kullanıyoruz frenleri felan da geyet iyi tutuyor süper bişi herkeze tavsiye ederim ben ...

Deveye kimse 'boynun eğri demez'. Bilinir çünkü, doru yeri yok. Nh bir absürtlük yapınca göze batıyor. Millet ondan bu kadar yüklendi. Biraz de eglence için yazılmış yorumlar. Kimse Nh kötü motor yapıyor demedi. Ama bu vites te olmamış hani. Nh ' ye yakıştırmadı kimse.

Şimdi ne zaman bu vitesi görsem, yorumlar aklıma gelecek ve güleceğim. Bunun kötü tarafı yok.