bu hafta sonu babama gündendi yerlerini hazırlamada yardım ettim

Ynt: bu hafta sonu babama gündendi yerlerini hazırlamada yardım ettim

Çalışmalarınız güzel herkeze faydalı oluyor.Benim öğrenmek istediğim ektikten 5-6 gün sonra çekilen tırmık ,ayçiçek tohumları nın çimlenmesine zarar vermemesi için hangi usülde yapılıyor.Örneğin lastiklerin çizilere denk getirilmemesi gibimidir.Teşekkürler.

maygun10 link=topic=19824.msg171798#msg171798 date=1239350330' Alıntı:
Çalışmalarınız güzel herkeze faydalı oluyor.Benim öğrenmek istediğim ektikten 5-6 gün sonra çekilen tırmık ,ayçiçek tohumları nın çimlenmesine zarar vermemesi için hangi usülde yapılıyor.Örneğin lastiklerin çizilere denk getirilmemesi gibimidir.Teşekkürler.

valla burda çoğu kişi çekiyo .
üstten çekliyo olması gerekiyo sanırım

bunun için net bilgiyi öğrenip yazarım .

çok faydası oluyo ama çıkıcak olan otu öldürüyo , iyi oluyo

valla fotoğraflar çok güzelde neden vn 2 ile gidion tak takviye 4 e git vn 2 de başağı fazla kullanma başakların vede STEYRLARIN 2. vites dişlileri zayıftır çabuk kırarsın ondan dolayı ya 3 takviye yada yerine göre 4 takviye git derim bizde yerleri hazırlayacaz ama işlk önce bi sürecez yazın yerleri 2 li 24 no ile sürdük geçen tarlaya bi gittim yanında buğday tarlası var bizim tarlada geçen sene buğdaydı bir baktım tarlanın %80 inde buğday çıkmış batozcu bizi batırdı ilk önce bi sürüp sonra girişecez

doganbey1 link=topic=19824.msg172102#msg172102 date=1239461791' Alıntı:
valla fotoğraflar çok güzelde neden vn 2 ile gidion tak takviye 4 e git vn 2 de başağı fazla kullanma başakların vede STEYRLARIN 2. vites dişlileri zayıftır çabuk kırarsın ondan dolayı ya 3 takviye yada yerine göre 4 takviye git derim bizde yerleri hazırlayacaz ama işlk önce bi sürecez yazın yerleri 2 li 24 no ile sürdük geçen tarlaya bi gittim yanında buğday tarlası var bizim tarlada geçen sene buğdaydı bir baktım tarlanın %80 inde buğday çıkmış batozcu bizi batırdı ilk önce bi sürüp sonra girişecez
başak ta 2 inci vitezi biz çok sık kullanıyoruz. buğdayları ekerken aysan çeker ken kazayak çekerken. hatta olmazsa olmaz bi vitesdir bizim için. takviye 4 le tarla bitmiyor yaw denedim bi kaç defa. 5 yıldır bu şekilde kullanıyoruz. tarla sürerken yerine göre takviye vn 4 le vaya seri 1 le gidiyoruz ayrıca pulluklar ünlü 12 nuımara 3 lü
2 li 24 numara büyük değil mi başak için
bu zamanda tarlayı ikinciye sürmek bence iyi değil bizim de geçen sene çok kötüydü ekmeden önce el çapasıyla temizledik , yer bozulur diye sürmedik. yok mu bi tiller derinden çek gitsin üzerine bi aysan çek derinden istersen iki defa aysan çek.

nerelsin sen

edirne keşandanım valla bizde STEYR var 2 li 24 no pulluk ile bizim buraların sıcağını bilirsin temmuz ağustos ta banamısın demiyor valla bakacaz belkide 9lu çekeriz

doganbey1 link=topic=19824.msg172350#msg172350 date=1239535824' Alıntı:
edirne keşandanım valla bizde STEYR var 2 li 24 no pulluk ile bizim buraların sıcağını bilirsin temmuz ağustos ta banamısın demiyor valla bakacaz belkide 9lu çekeriz

arkadaşım bende uzunköprünün süleymaniye köyündenim duymuşsundur bizde 2li 24 no ile yazdan sürüyoz ama süpürge ekiyoruz işçilik aynı gündöndüdeki gibi

heee arkadaşlar siz nası ünlü gündöndü ismini duymazsınız bizim burda ya çiçek yada gündöndü (her zaman güne baktığı için güne döndü alnamında) bide ayçiçeği derler

valla kullanın ama sonrada ya bu motorlar çok çabuk arıza yapıyor falan demeyin biz 11 seneden beri 8073 kullanıyoruz ben hatırlamam 2.vitesle iş yapalım çünkü bize bunu ustamız soledi 2 yi fazla kullanma die ya tak takviye 4 e ole kullan 1 den daha seri bizzat kendim denedim