hayırlı olsun
Hayır ekim derinliğinde sıkıntı yaşamadık, gayet ayarında ekim oldu.belki yeni serilerde sorunu çözmüşlerdir.Ekim derinliğinde problem yaşıyorsanız ekte paylaştığım parçayı fabrikadan temin ederek değiştirebilirsiniz. Benim mibzerim 2021 model ve 2 3 yıl boyunca ne yaptıysam ekim derinliğini düşüremedim. Bununla ilgili şikayet alınca böyle bir çözüm geliştirmiştir.
Lastik merdane kaymaklamayı arttırıyor. Toprağın yapısı müsaitse her türlü olacak o kaymak zaten de, lastikli merdaneler ayyuka çıkarıyor gibi kaymaklamayı. Sizin toprakta var mı öyle bir durum?Mibzer arkasına lastik merdane bağlamıştık
Fotoğraf gayet kaba bir tarlaya ait, elim derinliğimiz gayet güzel oldu
Mibzer lastik merdane kombiniyle yapılan Ekim'den çok memnunuz
Eski yıllarda ekim sonrası döküm merdane çekerdik, bu işlemden kurtulmuş olduk
bereketli olsun çıkış güzel fakat 12,5 cm sıra arasında tohum atan dişlileri daha ince daha fazla çentikli olması gerek bana kalırsa, aynı dişlileri takıp piyasaya sürüyorlar... çünkü mibzeriniz 14 e göre kursağa düşecek tohum miktarı 12.5 da daha az keza gübredede bu istek aynı. büyük teker yani traktör desenli mibzerlerde şikayetçi olduğumuz sıra üzeri top top tohum atma dezavantajı sizdede boşluk olarak ortaya çıkmış, bu sezon sulama yerlerimi 750-16 lastikli mibzerle ektim büyük tekerli mibzerimi garajdan bile çıkarmadım sırf bu yüzden. tohumum aşırı iriydi top top atma ya çok yapacaktı yada sıra üzeri boşluk yaratacaktı büyük tekerde. şu çekili mibzerlere şanzuman koymak bu kadar basitken koymuyorlar koymayacaklar biz çiftçilerde kiloyla sıra arası mesafeyle uğraşmaya devam edeceğiz...Bu fotoğraf ekimden 35-40 gün sonrası
Sıralar kusursuz dizmiş
Ekine şöyle uzakta bakınca benim tarla daha yeşil görünüyor
Tarlaya atılan tohum sayısı eşit ancak, çıkım yapan bitkinin dağılımı %14 daha homojen
Baltalı mibzerin diskli mibzere göre çamur kabiliyeti daha yüksek olabilir ancak net olarak bildiğimiz bir veri var ki o da buğday çamura Ekim'de daha iyi verim yapıyor