Bölgenizdeki Tarlaların Kira/Fiyat Oranı Nasıl?

Elazığ merkez Yurtbaşı kuru tarla 50-200 tl sulu tarla 200-350 tl.
Satılık fiyatı en düşük 20 bin tl üst limit genel 70 bin gibi. Dönüm fiyatı 100-150 bin liralık tarlalarda mevcut.

Hele karakepir olan tarlalar da hocam verimler Türkiye ortalamasının çok üzerine çıkıyor bu sene 850 kg biçenler oldu kuru tarım da ama bu maliyetlerle ne kadar yapılır bilinmez
Evet hocam ben de sulamadan ayçiçeği yetiştirilen tek yer Trakya diye biliyorum, burada en kötü 2 haftada bir suluyorlar toplamda da en az 5 su veriliyor. Bu maliyetlerle bir de icar ödüyorsanız gerçekten Trakya bile olsa zor. Katkınız için tekrardan teşekkür ederim.

Bu

Konyada 2500m^2'ye dekar dendiğini duymuştum, acaba bu sayılar 1000m^2 için mi 2500m^2 için mi?
Bir de satış fiyatları hakkında bilginiz var mı?
Teşekkür ederim.
Konya'da dönüm 2500 M2 , benim yukarda yazdigim fiyatlar dekar için (1000 M2) satış fiyatları da bizim buralarda kuru tarlalar 3.000-10.000 TL kadar (1000 M2) sulu yerler 8.000-12.000 kadar aşağı yukarı fiyatlar böyle

Ben anlamadım neyin araştırması bu? Büyük şirketleri hangi bölgelere sokalım onun araştırması mı? Trkayanın nereleri karlı nereleri parselleyelin hesabı mı?
Brn söyleyeyim trakyada kiralar dekara 20 tl. Tarla fiyatları 300000tl.

Ben de anlamadim, ama yurtdisinda bazi projeler var. Bir fon kurup insanlardan para toplayip kiralik yerlerde buyuk tarim yapiliyor kazanci bolusuyorlar. Insanlar ucer beser buzagi aliyor, fon onbinlerce bas besi yapiyor, kari paylasiyorlar. Kira/fiyat oranina gore tesis kurulacak yeri secip aliyorlar. Boyle olabilir. Sutas boyle kuruldu, sonra satildi. Isteyen enaz100 m2 yer aldi, sonunda buyuk bir ciftlik oldu, sut uretip sut urunleri tesisi kurdular ama sonunda satildi gitti.