Bölgeniz de Ekinlerin Son Durumu!

Ynt: Bölgeniz de Ekinlerin Son Durumu!

Bizim burada 10 15 cm. Gübreleme ve ilacı yanliş yapanların yerleri yandı. Benim bu sene 100 dekar var. Pek iç açıcı degil.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=74488.msg879263#msg879263 date=1397339434' Alıntı:
bizim burada daha filizlemedi bile :)

haha zuha-*-s zuha-*-s ;D ;D o kadar okudum.. Burda filizlendi, burda çıktı boyu 120 cm , boyu 80 cm sana bi geldim : Bizim burda daha filizlenmedi bile :)) .. Çok güldüm kardeş.. Erzurum halen gece eksilerde sıcaklık görüyor.. Yağışlar devam ediyo galiba.. Ama sanırısam kurtarır ekinler kendisini. temmuz sonu gibi hasat oluyo değilmi sizn orda ??

çiftçilikhayatı link=topic=74488.msg879265#msg879265 date=1397340268' Alıntı:
haha zuha-*-s zuha-*-s ;D ;D o kadar okudum.. Burda filizlendi, burda çıktı boyu 120 cm , boyu 80 cm sana bi geldim : Bizim burda daha filizlenmedi bile :)) .. Çok güldüm kardeş.. Erzurum halen gece eksilerde sıcaklık görüyor.. Yağışlar devam ediyo galiba.. Ama sanırısam kurtarır ekinler kendisini. temmuz sonu gibi hasat oluyo değilmi sizn orda ??
agustos sonu desek daha doğru olur ..
ne yapalım elden bişey gelmiyor..

Geçen hafta hayvanı olan bir kahveci yine hayvancılık yapan abimize soruyor

-nasıl durumlar abi bu sene sap olayı? yine 10 liraya alıcaz galiba balyanın tanesini?

tabi yanlarında bende varım bendede ekiliş olduğunu bildiklerinden konuşuyorlar, abi cevaplıyor

- bu sene balyayı bulursan 10 liraya alırsın.

İkiside göz ucuyla bana bakıyor bu arada, bende dedim belli olmaz yağışlar bilir henüz erken daha kurtarırı var meteorolojide yağış gösteriyor bakalım dedim

- ne var kardeşim tarlalarda ekinmi çıktıda yağmur yağsa ne olacak geçen senelerden bereketlimi olacak?

dedi abi

- Allahtan ümit kesilmez abi, senin benim bileceğimiz iş olsaydı her yıl dört dörtlük olurdu dedim.

Geçen haftanın muhabbeti buydu, yukarda arkadaşın dediği gibi merada ekinler henüz 1 karış var yok yerine göre.

Neyse dün biraz düştü yağmur artık nasipte bu varmış, 10 gün sonra yine yağış gösteriyor ama oda böyle ıslatır geçerse korkulan olabilirde, yinede bundan sonrası için umutluyuz, hayır ekilişi olmayanlar umudu kesti şaşkınım bak şu dünyanın işine diyorum başka bişey demiyorum.

bull trakmarket link=topic=74488.msg879267#msg879267 date=1397340640' Alıntı:
Geçen hafta hayvanı olan bir kahveci yine hayvancılık yapan abimize soruyor

-nasıl durumlar abi bu sene sap olayı? yine 10 liraya alıcaz galiba balyanın tanesini?

tabi yanlarında bende varım bendede ekiliş olduğunu bildiklerinden konuşuyorlar, abi cevaplıyor

- bu sene balyayı bulursan 10 liraya alırsın.

İkiside göz ucuyla bana bakıyor bu arada, bende dedim belli olmaz yağışlar bilir henüz erken daha kurtarırı var meteorolojide yağış gösteriyor bakalım dedim

- ne var kardeşim tarlalarda ekinmi çıktıda yağmur yağsa ne olacak geçen senelerden bereketlimi olacak?

dedi abi

- Allahtan ümit kesilmez abi, senin benim bileceğimiz iş olsaydı her yıl dört dörtlük olurdu dedim.

Geçen haftanın muhabbeti buydu, yukarda arkadaşın dediği gibi merada ekinler henüz 1 karış var yok yerine göre.

Neyse dün biraz düştü yağmur artık nasipte bu varmış, 10 gün sonra yine yağış gösteriyor ama oda böyle ıslatır geçerse korkulan olabilirde, yinede bundan sonrası için umutluyuz, hayır ekilişi olmayanlar umudu kesti şaşkınım bak şu dünyanın işine diyorum başka bişey demiyorum.
Olsun olsun bu senede saman 1 lirayı geçsin şöyle ortalıktaki sonradan türeme arazisiz hayvancılık yapan doktor, öğretmen, memur, esnaf bir temizlensin...

HassaN20 link=topic=74488.msg879273#msg879273 date=1397343112' Alıntı:
Olsun olsun bu senede saman 1 lirayı geçsin şöyle ortalıktaki sonradan türeme arazisiz hayvancılık yapan doktor, öğretmen, memur, esnaf bir temizlensin...

sen tek başına yap tüm türkiyeyi doyurursun.

HassaN20

dediklerin doğruda birde elinde 3,5 dekar yeri olupta hayvancılıkla geçinmeye çalışan çiftçi arkadaşlarımız var işte onlara yazık. Senin tarif ettiğin meslek grubunda ki kişilerin yan geliri olduğundan onlara dokunmaz vay benim hayvancılıkla geçinen arkadaşların haline...

FEHİM link=topic=74488.msg879282#msg879282 date=1397363677' Alıntı:
HassaN20

dediklerin doğruda birde elinde 3,5 dekar yeri olupta hayvancılıkla geçinmeye çalışan çiftçi arkadaşlarımız var işte onlara yazık. Senin tarif ettiğin meslek grubunda ki kişilerin yan geliri olduğundan onlara dokunmaz vay benim hayvancılıkla geçinen arkadaşların haline...
Hocam sizde haklısınız ama sırf saman pahallanacak diye samancı ve ekin ekenler stokculuk yapacak benim hayvanımı aç bırakacak bana acımayacak ben mi acıyacağım yeri olmadan hayvancılık yapana...Böyle bir gerçek var yapmıyacak ozaman buğday 60 kuruşken 1 liraya saman almaya koşan adama ben acımam samancı acısın ekin ekenler acısın onun haline...
ibo71 link=topic=74488.msg879281#msg879281 date=1397363085' Alıntı:
sen tek başına yap tüm türkiyeyi doyurursun.
Türkiye kendini doyurana saygı gösterse buhran zamanlarında benim zarar ettiğim zamanlarda bana destek olur, düşene bir tekme daha vurmaya hazır bir millet arada bir 30 liraya et alsın da öğrensinler yemeklerine ekmeğin nasıl geldiğini...

Kendimi gene tutamadım zamanında kuzulu koyun 1200 e satılıyordu koçlar 2000 satılıyordu o zaman tüketiciye yazık degilmiydi ?Amacım polimik yaratmak degil ama herkez kendi penceresinden bakıyor.

erdal600 link=topic=74488.msg875967#msg875967 date=1396722258' Alıntı:
Arkadaşlar bölgelerimizde ekinlerin son durumları hakkında bilgileri paylaşırsak hasatta dane ve sap piyasası hakkında bir fikir birliği çıkar diye umuyorum. Sivas kuzeyinde ekinler 10*15 cm civarlarında sivası güneyi kayseriye kadar yeni çıkıyor veya toprak halen belirgin pek umut vaat etmiyor.

Abi burda da ekinler çok kötü durumda. acil yağmur istiyor ama hava da bulut yok.

Hocam sizde haklısınız ama sırf saman pahallanacak diye samancı ve ekin ekenler stokculuk yapacak benim hayvanımı aç bırakacak bana acımayacak ben mi acıyacağım yeri olmadan hayvancılık yapana...Böyle bir gerçek var yapmıyacak ozaman buğday 60 kuruşken 1 liraya saman almaya koşan adama ben acımam samancı acısın ekin ekenler acısın onun haline...

ben de ekin üreticisiyim. bir tek balyam olmadı. hayvanım da yok ama bir toplumda yaşıyorsak birbirimizi kollamak zorundayız. üzgünüm ama senin gibi herkes düşünürse vay bu alemde ekmek yemeye çalışana. Ha bana samanım için müracaat edenler arasında senin bahsettiğin grup insanlar (doktor, öğretmen vb) olursa ben de ihtiyacı olana bedava verirken onlardan bir miktar bedel almadan vermem o ayrı bir konu. tabiki taktir herkesin kendine aittir.

Nevşehir Genelinde Çoğu Araziyi Muhtarlık Donu Vurdu Sulama İmkanı Olanlar Tabiri Caizse Deli Gibi Suluyor Biz Bazı Tarlalara 10 Saat Su Veriyoruz Sulanan Araziler Düzelmeye Başladı Kıraçlara Bi 10 Gün Daha Yağmur Yağmazsa Yanacak. İşin Gerçeği Böyle Felaket Yıl Görmedim Senenin Başından Beri Başımıza Gelmeyen Kalmadı.

deniz14000 link=topic=74488.msg881977#msg881977 date=1397921384' Alıntı:
kardesler bunlarda benim buğdaylarım buğdayların yapraklarından sararmalar var bunlar neden acaba?

azot eksik gibi görünüyor ilaçlarken fas fozin kullanmanı öneririm