bmc nuffield

Ynt: bmc nuffield

bırıncı resımdekı bmc hayla kullaılır bızım koyde gıderken tren mısalı çig mazot dumanı atıyor ama hakkını da verıor harman zamanı calısan bı tıp dıreksıonu cevırırken kaslarınız agırlık kaldırmıscasına gelısır gıbı gıbı aslında zamannda cok guclu bı traktormus kı herkezde olmadıgından bellı

SLM BEN SAKARYA ADAPAZARINDA BMC NUFFELD 10-60 MORİS AUSTİN LERİN YEDEK PARÇALARINI TOPTAN VE PARAKENDE OLARAK TÜRKİYENİN BİR UCUNDAN DİĞER UCUNA SATMAKTAYIM PARÇAYI KİMDEN ALIRSANIZ ALIN SONUÇTA BENDEN ÇIKMIŞ OLUYOR BEN BUNUN BİRDE 270-255 TİP 270 LEYLANDLARIN YEDEK PARÇALARINI SATMAKTAYIM EĞER SATMAK İSTEYEN PARÇA İSTEYEN OLURSA AŞAĞIDAKİ BELİRTMİŞ OLDUĞUM TELEFON NUMARALARINDAN ULAŞA BİLİRLER BİRDE BUNLARIN MOTORLARI MAZI PORTİFLERDE YILDIZ PONPA TABİRİ İLE 4/98 DİYE GEÇER BİRDE ESKİ TİP JCB İŞ MAKİNALARI İLE ŞANZIMAN MOTOR KISIM PARÇALARI VARDIR
ALP TİCARET
ZİRAİ ALETLER SAN.SİT.1269 NOLU SOK NO.18
SAKARYA ADAPAZARI TÜRKEY
TELEFAX: 0264 274 02 67 0544 810 06 58

Vay yasin bey galiba dimi, bizde nuffield varken parçaları sizden alırdık.nasipte burda karşılaşmakta varmış.belki hatırlarsın,birader sizin dükkana gelip hidrolik alt kapağı almıştı,yada çoğu zaman size sıpariş verip parça kargodayken dağıtırdım motoru hey gidi günler .

çocukluğum bmc üstünde geçti.ozaman tamirci nerde, bir günde iki defa motoru indirip toplarlardı komşunun çoçukları hiç unutamam.şimdi ustamı var yada motor tamirinden anlayan heygidi hey.ayrıca bilgiler için sağol kardeş

TÜRKİYEDE BAZI İLKLER
BURTRAK : Burdur Traktör fabrikasl Japon İşbora ( lHl SHlBAURA ) markasıyla Türkiye nin ilk çift çekişli traktörlerini üretti.
...
TÜRKİYE DE İLKLER VE ENLER

İLK yerli otomobil: DEVRİM (Tülomsaş,1961).
İLK seri üretim yerli otomobil: ANADOL(1966).
...
TÜRK OTOMOTİV TARİHİNDEN BİR YAPRAK

Otomotiv Sanayiinde Faaliyet Gösteren Firmalar ve İmal Ettikleri Modeller (1976)

TÜRK TRAKTÖR: Fiat: 450, 480, 640
...
Bu bilgiler aslında http://www.otometre.com/otometre/id22.htm
adresinden alıntıdır.Darkturk teki yazan arkadaş alıntıyı belirtmeyi unutmuş!Emeğe saygıyı da.
Nuffield'e gelirsek İngilterenin bir sürü markasından tarihe karışanlarından biri.Elde kalanlarda ülke dışına çıkmış veya satılmış durumda.
Benim merak ettiğim yerli BMC üretimi Nuffield lerden ihraç edilen oldu mu?

nuffieldlerin motorları ,nuffieldin 3-45 ve 4-65 modellerinde iki tip motorudur.3-45 türkiyeye gelmemiş.4-65 motoru ise türkiyede 10-60 modeli olarak üretilmiş.traktörün orjinali bmc lisansıyla üretilmeden önce türkiyeye nuffield traktör ismiyle ithal edilmiş.bmc isminde değişik modellerde üretilmişsede esasen model farkı sadece yakıt pompasının açık yada kapalı olması ve hidrolik mekannizması farklılığıdır.(bir rivayete göre motor 4lü tames motorudur)