Bugün uzum bir yazı yazdım webden tam göndere bastım yeniden girmelisiniz dedi göndermedi. Ak partiye oy verenler neden oy veriyor az düşünelim önce şu her yere imamhatip yaptılar diyen arkadaş için bir istatistik paylaşayım. Açılan imam hatip fen lisesi be anadolu lisesi oranlarına ve öğrenci sayılarına bir baksın.
Ekli dosyayı görüntüle 27740
Şimdi arkadaş ak partiyi eğitimden pisa testinden mesul tutuyor haklıda. Atanamamış öğretmen sayısına bakacağına atanmış öğretmen sayısının kaç kat arttığına bakmıyor. Ülkede herkes bedava yaşamak peşinde. Herkes öğretmen olayım 3 ay yatayım garanti param yatsın derdine düşerse atanamamış öğretmen 300bin değil 3 milyon olur. Devlette bunları atamak zorunda değildir. Bak ben biyoloğum mesela beni de atamadı. Hastanelerde laboratuvarda tahlil için 1 gün bekliyorsun. Biyologları atasaydı beklemezdin gibi bir mantık ne kadar saçmaysa bu da o kadar bana göre.
Ak partiye oy veren insanlar cahil demiş, bir diğeri başka bir başlık altında güya oğluna yatırım yapacakmışta ak partiye oy veren %50 sığır varken yurt dışına gidecekmiş oğlu bütün büyük beyinler gidiyormuş bilmem ne. Adam sığır diyor koca seçmene site yönetimi herhangi birşey yapmadı neyse önemli değil.
Sorarım ak partiye oy veren cahil insanları ak parti mi yetiştirdi. Ak partiden önce eğitim mükemmeldi de bunca sığır dediğiniz aşağıladığınız seçmeni, koyun dediğiniz seçmeni kim yetiştirdi?
Bu ülkede daha önce dışarı kaçmayan büyük büyük beyinler ne yaptınız bu ülkeye?
Ekonomiden anlamaz yorum yapar Türkiyenin dış borcu 941 olmuş? İlkkez duydum ben hep devlet özel sektör borcunun 453 milyar dolar olduğunu biliyorum? Neyse önemli değil önemli olan şu büyüyen ülkelerin dış borcu olur olmak zorunda çünkü finansman sağlıyor.
Bir diğer konu inşaat konusu. Türkiye de insanların büyük kısmı kendi evlerinde oturmuyordu. Halen oturmuyor olabilir ancak o inşaatlarla evi olmayan binlerce fakir insan kiradan kurtulup ev sahibi oldu. Kaldı ki türkiye de mecburen kentsel dönüşüm depremden dolayı olmak zorunda. Ayrıca yapılan yol köprü hastane mecburen yapıldı. Büyüyen nüfusa rağmen eğer alt yapı yatırımı yapılmasaydı ne turizm ne ticaret ne sağlık gelişirdi. (Yapılma yolları hatalı olabilir)
Gelelim eleştirilere:
Ak parti dışardan finansman sağlayarak projeler üretirken bunları katma değere çeviremedi be borcunu milletin sırtına sardı. Dünde bu yüzden devletin topladığı vergiler bu taahhütlere de aktarılınca bütçe sıkılaştırılmasından şaşıldı.
Ak parti eğitim diyince hep para zannetti. Zaten kendileri eğitime destekten bahsederken hep ayrılam bütçe şuydu şu oldu diye anlatıyor ama eğitimin devamlı değiştirilen sistemler yüzünden kimyasınon bozulduğunun farkında değiller.
Tarım: çiftçiye verilen mazotun ötv li olması bile saçma.
Neyse iftar vakti geldi.
Son olarak vatandaş şunu diyor yapamazsa da benim adamım yapamasın. Zaten sloganda ak parti bilerek seçmiş herhalde. Yaparsa ak parti yapar diye. İlginç bir seçim olacak ama o kesin.