Bilsel Tarım 40 ayaklı kültivatör geldi 2013!

Ynt: Bilsel Tarım 40 ayaklı kültivatör geldi 2013!

tahir link=topic=64064.msg722897#msg722897 date=1364035593' Alıntı:
hayrlı ugurlu olsun güle güle kullann gerçekten güzel bir takım fiyatı nedir bu aletin
teşekkürler. fiyatı 7250. bize tanıtım olarak 6500 e yaptı. biz de ona müşteri gönderdik.
bartu link=topic=64064.msg722931#msg722931 date=1364038292' Alıntı:
hayırlı olsun Gürkan güzel bir alet yaptırmışsın güle güle kullan.
Teşekkürler, sağolasın. şimdilik güzel. bakalım tarlada nasıl iş yapacak.

ufukk link=topic=64064.msg723066#msg723066 date=1364060697' Alıntı:
güzel detay işçilikleri olmuş , zaten malzemenin dayanıklılığını bu detaylar belirliyor.
Birtek pistonun önde olması içime sinmedi , tekerler toprak ve çamur atacak sürekli oraya hem yolda hemde tarlada , üzerlerinde çamuru donmadan temizlemeye bak abicim.
evet detaylar önemli. pistonlar ya önde , yada arkada olacak. arkada olduğu zaman merdane ayar fitilleri kapalı vaziyette şaseye çok yakın oluyor. sıkıntı olabilir. irtem bir zamanlar arkaya koyuyordu pistonları. şuan o tip yapan yok. hatta aysanın bir eksikliğini farkettik. diyelim ağır tavlı yer, çamurda merdane sarıcak, o yüzden kullanmayacağız, merdaneleri tam yukarı kaldırdık. merdanesiz kullanıyoruz. işimiz bitti kanatları tam kapayamıyoruz. kanatların merdane ayar fitilleri, orta merdanenin bağlantı şasesine denk geliyor. yani dangınlıkla tam katlasak kanatları zarar verebilir. yani merdaneleri ,tam yüksekliğinden en fazla 4-5 cm aşağısına kadar kaldırabiliyoruz.

GÜRKAN link=topic=64064.msg723192#msg723192 date=1364073158' Alıntı:
teşekkürler. fiyatı 7250. bize tanıtım olarak 6500 e yaptı. biz de ona müşteri gönderdik.Teşekkürler, sağolasın. şimdilik güzel. bakalım tarlada nasıl iş yapacak.
evet detaylar önemli. pistonlar ya önde , yada arkada olacak. arkada olduğu zaman merdane ayar fitilleri kapalı vaziyette şaseye çok yakın oluyor. sıkıntı olabilir. irtem bir zamanlar arkaya koyuyordu pistonları. şuan o tip yapan yok. hatta aysanın bir eksikliğini farkettik. diyelim ağır tavlı yer, çamurda merdane sarıcak, o yüzden kullanmayacağız, merdaneleri tam yukarı kaldırdık. merdanesiz kullanıyoruz. işimiz bitti kanatları tam kapayamıyoruz. kanatların merdane ayar fitilleri, orta merdanenin bağlantı şasesine denk geliyor. yani dangınlıkla tam katlasak kanatları zarar verebilir. yani merdaneleri ,tam yüksekliğinden en fazla 4-5 cm aşağısına kadar kaldırabiliyoruz.
Ürünün bir bug ını yakalamışsın hocam :)
Ustayı uyar bir çözüm geliştirsin Arge çalışması yapıp.
Kepir toprakta hafif ağır oldumu toprak merdaneler çok çabuk topluyor , merdana temizlemekte erken temizlemezsen tam bir işkence haline geliyor. Sizin topraklara arka kısımda tırmıklı olanlarıda gider sanırım.

ufukk link=topic=64064.msg723202#msg723202 date=1364073738' Alıntı:
Ürünün bir bug ını yakalamışsın hocam :)
Ustayı uyar bir çözüm geliştirsin Arge çalışması yapıp.
Kepir toprakta hafif ağır oldumu toprak merdaneler çok çabuk topluyor , merdana temizlemekte erken temizlemezsen tam bir işkence haline geliyor. Sizin topraklara arka kısımda tırmıklı olanlarıda gider sanırım.
evet bug ı bulduk. argeye göre sadece tam kanatlanır modellerde bu sorun var. çözüm normal katlanır olması yani kanatlar dik olacak :)
arkaya 3 sıra tel tırmık çalışmam haftaya başlıyor. malzemeleri temin aşamasındayım.

Hayırlı olsun kırmızıya kırmızı 40 lık pek yakışmış.Gerek büyük gerek pistonlu olması gerek italyan ayak olması hoşuma gitti.İlerde bende düşünmüyor değilim.Tarlada da beklentilerinizi max. seviyede karşılar inşallah.Güle güle kullanın. :)

hayırlı olsun makina ve işcilik mükemmel fabrikasyon olmadığı belli ömürlük makina almışsın. 2 şey yazıcam.. birincisi. piston 2 adet değilde biraz daha kalın olup tek piston olabilirdi. ikincisi ise 2 sıra merdane yerine çap olarak büyük tek sıra merdane konulabilirdi. tabi bana göre. ama yine söylüyorum mükemmel işçilik var, yapan ustalığını konuşturmuş. tekrardan hayırlı olsun diyorum.

motorcu link=topic=64064.msg723208#msg723208 date=1364074258' Alıntı:
Güle güle kullan Gürkan abi.Yakışmış.... ;)
Sağol Samet. Teşekkürler.
alper4u link=topic=64064.msg723224#msg723224 date=1364075628' Alıntı:
Hayırlı olsun kırmızıya kırmızı 40 lık pek yakışmış.Gerek büyük gerek pistonlu olması gerek italyan ayak olması hoşuma gitti.İlerde bende düşünmüyor değilim.Tarlada da beklentilerinizi max. seviyede karşılar inşallah.Güle güle kullanın. :)
Teşekkür ederim, sağol. tavsiye ederim.
_çiftçi_ link=topic=64064.msg723225#msg723225 date=1364076130' Alıntı:
hayırlı olsun makina ve işcilik mükemmel fabrikasyon olmadığı belli ömürlük makina almışsın. 2 şey yazıcam.. birincisi. piston 2 adet değilde biraz daha kalın olup tek piston olabilirdi. ikincisi ise 2 sıra merdane yerine çap olarak büyük tek sıra merdane konulabilirdi. tabi bana göre. ama yine söylüyorum mükemmel işçilik var, yapan ustalığını konuşturmuş. tekrardan hayırlı olsun diyorum.
teşekkürler. ilk olarak doğsan 40 lı sipariş vermiştim malzemeyi görmeden. bir yerde 35 lisini gördüm doğsanın. hiç gözümü tutmadı. sonra bundan karar kıldık. birkaç değişiklikle bu hale geldi. tek pistonlu katlamalı arkası halka tapanlı tırmığım var. kullanımı hoşuma gitmiyor (özellikle açılıp kapanması) o yüzden özellikle çift piston istedim. tek merdane daha rahat çalışıyor, özellikle yaş yerlerde tıkanma vs. yapmıyor. ama normal tavda çift merdanenin yaptıgı işi yapmıyor. bir de derin işçilik yaparken ayakların açtığı karıkları tek merdane tam kapatamıyor, çift merdane biraz daha iyi bu konuda. merdane zaten büyük ihtimalle kullanmayacağız. haftaya 3 sıra tel tırmık yapacağım kendim. en sonda da mibzer kırlangıç tırmıklarından olacak.

hayırlı uğurlu olsun , paylaşım dediğin böyle olmalı güzel malzeme bize de bunun biraz daha ufağı olması lazım :)

GÜRKAN link=topic=64064.msg723630#msg723630 date=1364155421' Alıntı:
Sağol Samet. Teşekkürler.Teşekkür ederim, sağol. tavsiye ederim.teşekkürler. ilk olarak doğsan 40 lı sipariş vermiştim malzemeyi görmeden. bir yerde 35 lisini gördüm doğsanın. hiç gözümü tutmadı. sonra bundan karar kıldık. birkaç değişiklikle bu hale geldi. tek pistonlu katlamalı arkası halka tapanlı tırmığım var. kullanımı hoşuma gitmiyor (özellikle açılıp kapanması) o yüzden özellikle çift piston istedim. tek merdane daha rahat çalışıyor, özellikle yaş yerlerde tıkanma vs. yapmıyor. ama normal tavda çift merdanenin yaptıgı işi yapmıyor. bir de derin işçilik yaparken ayakların açtığı karıkları tek merdane tam kapatamıyor, çift merdane biraz daha iyi bu konuda. merdane zaten büyük ihtimalle kullanmayacağız. haftaya 3 sıra tel tırmık yapacağım kendim. en sonda da mibzer kırlangıç tırmıklarından olacak.
hayırlı olsun güle güle kullanın. bende aysanın arkasına tel tırmık yapmayı düşünüyorum paylaşımlarını beklerim yaparsanız eğer.

aysanımız 300 dekar sonra 5445 e dayanamadı ve pes etti :D yarın kaynak düzeltme ve sağlamlaştırma işi var. sonra devam :)

fotoraf0475s.jpg

fotoraf0477.jpg

fotoraf0479.jpg

GÜRKAN link=topic=64064.msg736400#msg736400 date=1366915163' Alıntı:
aysanımız 300 dekar sonra 5445 e dayanamadı ve pes etti :D yarın kaynak düzeltme ve sağlamlaştırma işi var. sonra devam :)

fotoraf0475s.jpg

fotoraf0477.jpg

fotoraf0479.jpg
gecmiş olsun abi mfnin gücüne ve asalatine dayanamamıs

son durum nedir gürkan tırmık çalışması oldumu bugun bizde sipariş verdik 35 lisinden ismail ustaya bakalım bizimkide özel olucakmı :))

Hayırlı Olsun Gürkan Bey güle güle kullanın.
Gürkan Bey insallah biz de özdöken 51 yada 61s tipi yüksek bacaklisini almayi düsünüyoruz italyadan 1 ay sonra özdökene gelecekmis
yeni aldigimiz MF 5455 düsünüyoruz topraklarimiz hafif diye bilirim sizce cekisde bi sikinti olabilirmi 51 yada 61 bacakli yanlarinda da tekerlekleri varmis ayar filan yapiliyormus sizce traktörümüze üygun olurmu
tesekkürler.

Degerli Arkadaslar
MF 5455 6xdampercikislari var Römork kaldirirken sorun yok ama indirirken sorun yasiyoruz ya hic indirmiyor yada bir kac santim indirip duruyor .
Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkürler

bu konuda yaylı ayaklı makinalar hakkında daha önce yazdıklarımı okumanızı isterim ısrarla.